100% Durex, 100% betrouwbaar

Alles over seksualiteit

De verschillende soorten seksuele geaardheden

De verschillende soorten seksuele geaardheden

Wist je dat liefde en aantrekkingskracht vele vormen kennen? Van wie je houdt, tot wie je aantrekkelijk vindt, er zijn zoveel manieren om jezelf te identificeren. Duik met ons mee in de kleurrijke wereld van seksuele geaardheden op condoom.nl! We verkennen alles, van hetero tot homo, biseksueel en nog veel meer. Of je nu al veel weet of net begint met ontdekken, er is iets nieuws voor iedereen. Laten we samen leren, groeien en bovenal, vieren wie we zijn! #LiefdeIsLiefde

Lees meer

Wat betekent het om demiseksueel te zijn?

Wat betekent het om demiseksueel te zijn?

Demiseksueel: Misschien heb je de term al eens gehoord, of misschien is het nieuw voor je. In een wereld vol swipes en snelle matches, is er een groep die pas écht vonken voelt na een diepe emotionele klik. Dat is demiseksualiteit. In dit blog ontrafelen we dit fascinerende concept speciaal voor jou, de jongere generatie. We tackelen de grootste mythes, delen persoonlijke verhalen en geven je een inkijkje in hoe het is om demiseksueel te zijn in een digitale wereld. Swipe niet verder, start hier je ontdekkingstocht op condoom.nl

Lees meer »

Hetero en heteroseksualiteit

Hetero en heteroseksualiteit

In een wereld waarin seksualiteit in al haar kleurrijke varianten steeds meer wordt erkend en gevierd, gaan we het vandaag hebben over één specifiek aspect: heteroseksualiteit. Veel van ons zijn opgegroeid met het idee dat dit de 'norm' is, maar wat betekent het eigenlijk echt om hetero te zijn? En hoe heeft de maatschappij onze kijk op heteroseksualiteit beïnvloed? Of je nu zelf hetero bent, of gewoon nieuwsgierig bent naar de nuances van deze oriëntatie, we hopen dat je na het lezen van deze blog meer inzicht krijgt. Laten we duiken in de boeiende wereld van hetero zijn in het hedendaagse Nederland!

Lees meer »

Wat is Panseksueel en panseksualiteit?

Wat is Panseksueel en panseksualiteit?

In een wereld waar liefde zich niet beperkt tot labels, duiken er voortdurend nieuwe termen en identiteiten op waarmee mensen hun gevoelens kunnen uitdrukken. Een term die steeds vaker ter sprake komt, is "panseksueel". Maar wat betekent het eigenlijk? En hoe verschilt het van andere seksuele oriëntaties? Lees hier alles over de veelkleurige wereld van panseksualiteit en ontdek hoe deze vorm van liefde zich uitstrekt voorbij gendergrenzen. Voor iedereen die openstaat voor een breder begrip van liefde en relaties, deze blogpost is voor jou.

Lees meer »

Homo en Homoseksuele geaardheid

Homo en Homoseksuele geaardheid

In de diversiteit van liefde en relaties is homoseksualiteit een natuurlijk en waardevol facet. Of je nu zelf homo bent, iemand kent of gewoon meer wilt begrijpen, het is essentieel om bewustzijn en kennis over dit onderwerp te hebben. Homoseksualiteit gaat niet alleen over wie je liefhebt, maar ook over zelfacceptatie, maatschappelijke percepties en een rijke geschiedenis. In deze blog duiken we dieper in de wereld van homo-zijn, ontrafelen mythes en vieren de schoonheid van liefde in al haar vormen.

Lees meer »

Lesbisch en lesbische seksualiteit

Lesbisch en lesbische seksualiteit

Seksualiteit is even divers en uniek als de mensen die het ervaren. Binnen dit kleurrijke spectrum belichten we vin dit blog de nuances van lesbische liefde en intimiteit. Of je nu je eigen gevoelens verkent, jezelf al geïdentificeerd hebt als lesbisch, of simpelweg meer wilt leren. Lesbische seksualiteit gaat niet alleen over de handeling, maar ook over emotie, verbinding en zelfexpressie. Doorbreek de clichés, vergroot je kennis.

Lees meer »

Biseksueel en biseksualiteit

Biseksueel en biseksualiteit

In een wereld waar liefde en aantrekkingskracht in vele kleuren en vormen komt, schijnt biseksualiteit als een uniek spectrum van ervaringen en gevoelens. Biseksueel zijn betekent dat iemand zich aangetrokken voelt tot zowel mannen als vrouwen. Maar net als elke andere seksuele oriëntatie, gaat het verder dan alleen wie ons hart sneller doet kloppen. Of je nu nieuwsgierig bent, op zoek bent naar herkenning of gewoon meer wilt weten, duik met ons mee in de fascinerende wereld van biseksualiteit.

Lees meer »

Polyseksueel en polyseksualiteit

Polyseksueel en polyseksualiteit

Polyseksueel zijn betekent dat iemand zich aangetrokken voelt tot meerdere, maar niet noodzakelijkerwijs alle, geslachten. In een wereld die steeds meer de nuances van seksuele oriëntatie erkent, is het belangrijk om geïnformeerd te blijven en respect te tonen voor ieders unieke ervaring. Lees verder om meer te weten te komen over polyseksualiteit, hoe het verschilt van andere seksualiteiten en hoe we een inclusievere samenleving kunnen creëren.

Lees meer »

Omniseksueel en omniseksualiteit

Omniseksueel en omniseksualiteit

Wat betekent Omniseksueel precies? En hoe onderscheidt het zich van andere seksualiteiten? Of je nu nieuwsgierig bent, jezelf identificeert als omniseksueel, of gewoonweg meer wilt weten om beter geïnformeerd te zijn – we duiken dieper in het onderwerp omniseksualiteit. Lees verder en ontdek de nuances, de geschiedenis en de persoonlijke verhalen achter deze term.

Lees meer »

Aseksueel en aseksualiteit

Aseksueel en aseksualiteit

In een wereld waar seksualiteit vaak onder de aandacht staat, is het gemakkelijk om te denken dat iedereen dezelfde ervaringen deelt. Maar wat als je je niet of zelden seksueel aangetrokken voelt tot anderen? Welkom in de wereld van aseksualiteit! Aseksuele individuen, vaak aangeduid als "ace", ervaren weinig tot geen seksuele aantrekking. Maar zoals bij elke seksuele oriëntatie, is het spectrum van aseksualiteit breed en gevarieerd. Sommigen hebben romantische gevoelens zonder de behoefte aan seksuele interactie, terwijl anderen zich zowel niet-seksueel als niet-romantisch voelen. Ben je nieuwsgierig of wil je meer weten over deze oriëntatie? Lees verder en ontdek de veelzijdige wereld van aseksualiteit. Elk individu is uniek, en in deze blog gaan we dieper in op de nuances en rijkdom van aseksuele ervaringen. Voel je welkom en leer, ongeacht je eigen oriëntatie.

Lees meer »

Genderfluid

Genderfluid

We leven in een wereld waarin het traditionele idee van 'man' en 'vrouw' aan het verschuiven is. Maar wat betekent het precies om 'gender fluid' te zijn? Stel je voor dat gender een spectrum is, en sommige mensen bewegen vrijelijk langs dit spectrum, zonder zich vast te klampen aan één specifieke genderidentiteit. Ze voelen zich niet strikt mannelijk of vrouwelijk, maar ergens daartussenin, of soms het één, en dan weer het ander. Voel je vrij om verder te lezen en meer te ontdekken!

Lees meer »

Aromantisch en aromantische mensen

Aromantisch en aromantische mensen

In een wereld vol liefde en relaties zijn er ook mensen die zichzelf als aromantisch identificeren. Maar wat betekent dit precies? Aromantische mensen ervaren weinig tot geen romantische aantrekking tot anderen, ongeacht het geslacht. Dit betekent niet dat ze geen liefde of diepe banden kunnen voelen; hun ervaring van liefde is gewoon anders dan de traditionele romantische norm. Het is belangrijk om te begrijpen dat aromantisch zijn net zo legitiem is als elke andere oriëntatie. Hier bij condoom.nl steunen en erkennen we alle oriëntaties en streven we ernaar om een inclusieve en veilige plek te zijn voor iedereen. Ontdek meer over aromantisch zijn en hoe we alle vormen van liefde vieren!

Lees meer »

  • Copyright © 2023 Condoom.nl