100% Durex, 100% betrouwbaar

Alles over SOA's

Heb ik een SOA?

Heb ik een SOA?

Elke dag stellen duizenden mensen zichzelf deze zorgwekkende vraag. Of je nu een nieuw seksueel avontuur hebt beleefd of je zorgen maakt over symptomen die je niet kunt plaatsen, het is essentieel om geïnformeerd te zijn over SOA's. Kennis is immers de eerste stap naar bescherming en gemoedsrust. In deze blog duiken we in de voornaamste tekenen van veelvoorkomende SOA's, hoe je jezelf kunt laten testen, en wat de volgende stappen zijn. Lees verder en rust jezelf uit met de nodige informatie om veilige keuzes te maken en je gezondheid voorop te stellen

Lees meer

Gonorroe: Wat Je Moet Weten

Gonorroe: Wat Je Moet Weten

Gonorroe: een oude bekende in de wereld van soa's, maar nog steeds verrassend en verraderlijk actueel. Deze seksueel overdraagbare aandoening, ook wel 'druiper' genoemd, kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid als hij niet wordt behandeld. Maar wat is gonorroe precies? Hoe kun je het oplopen en, nog belangrijker, hoe bescherm je jezelf ertegen? Lees er  alles over in ons blog. Ontdek waarom veilige seks meer is dan alleen liefde bedrijven; het gaat ook om zelfliefde en zorg

Lees meer »

Chlamydia

Chlamydia

Chlamydia is een van de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) in Nederland. Het wordt veroorzaakt door de bacterie 'Chlamydia trachomatis' en kan bij zowel mannen als vrouwen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen als het onbehandeld blijft. Veel mensen met Chlamydia weten niet dat ze het hebben, omdat ze vaak geen symptomen ervaren. Gelukkig is het eenvoudig te voorkomen met correct en consistent condoomgebruik. Vroegtijdige opsporing door regelmatige tests en behandeling zijn cruciaal om complicaties te voorkomen. Stay safe!

Lees meer »

Herpes

Herpes

Herpes is een veelvoorkomend virus dat zich in twee hoofdvarianten manifesteert: HSV-1, meestal gerelateerd aan koortslippen, en HSV-2, dat vaak genitale herpes veroorzaakt. Hoewel er nog geen genezing is, kan het virus met medicatie beheerst worden. Het dragen van een condoom vermindert aanzienlijk het risico op overdracht. Echter, bewustzijn en educatie zijn essentieel, aangezien herpes ook kan worden overgedragen zelfs als symptomen niet zichtbaar zijn. Wees veilig, wees geïnformeerd.

Lees meer »

Genitale wratten HPV

Genitale wratten HPV

Genitale wratten zijn kleine, vlezige uitgroeiingen of bultjes die zich in het genitale of anale gebied vormen als gevolg van een infectie met bepaalde stammen van het humaan papillomavirus (HPV). Ze zijn een van de meest voorkomende soorten seksueel overdraagbare aandoeningen. Hoewel ze vaak geen pijn doen, kunnen ze jeuk of ongemak veroorzaken. Regelmatige screening, vaccinatie tegen HPV en het consequent gebruik van condooms kunnen helpen bij het voorkomen van genitale wratten en andere gerelateerde gezondheidsproblemen.

Lees meer »

Syfilis

Syfilis

Syfilis: een stille, maar ernstige SOA. Hoewel de naam misschien ouderwets klinkt, is syfilis nog steeds aanwezig en vormt het een reëel gezondheidsrisico. Deze seksueel overdraagbare aandoening begint vaak met subtiele symptomen die gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien, zoals kleine zweren of uitslag. Onbehandeld kan syfilis ernstige complicaties veroorzaken voor zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid. Het goede nieuws? Met eenvoudige voorzorgsmaatregelen, zoals het gebruik van condooms, kan de overdracht ervan worden voorkomen. Wees alert, bescherm jezelf en blijf geïnformeerd!

Lees meer »

  • Copyright © 2023 Condoom.nl