100% Durex, 100% betrouwbaar

Veilige seks/ veilig vrijen Kun je zwanger raken door de voor-het-zingen-de-kerk-uit methode te gebruiken?

Kun je zwanger raken door de voor-het-zingen-de-kerk-uit methode te gebruiken?

Is het mogelijk?
Ja. Je kunt zwanger worden van de voor-het-zingen-de-kerk-uit methode. Zeker in de vruchtbare dagen. Daarnaast kan sperma tot wel 7 dagen blijven leven in de vagina. 

Wat is de is de voor-het-zingen-de-kerk-uit methode

De voor-het-zingen-de-kerk-uit methode, ook wel terugtrekking genoemd — of coïtus interruptus als je het chique wilt noemen — houdt in dat de penis uit de vagina wordt getrokken voor de ejaculatie. In theorie kan men zien hoe dit zou kunnen werken, maar er is meer aan de hand.

Als je afhankelijk bent van de voor-het-zingen-de-kerk-uit methode voor anticonceptie of het overweegt, lees dan verder om te leren wat er mis kan gaan en waarom het waarschijnlijk geen goed idee is.

Waarom wordt deze methode dan gebruikt?

1. Gevoeligheid: Condooms kunnen de gevoeligheid verminderen. Hoewel dit voor sommigen een voordeel kan zijn om de seksuele activiteit langer te laten duren, geven anderen de voorkeur aan de verhoogde gevoeligheid die komt met seks zonder condoom.
2. Spontaniteit: Het gebruik van een condoom kan door sommigen als een onderbreking van de spontaniteit en de flow van seksuele activiteiten worden ervaren. Zonder het gebruik van condooms voelen sommige koppels dat hun ervaring soepeler en minder onderbroken is.
3. Warmtegevoel: Het directe contact zonder een condoom maakt het ook mogelijk om de lichaamswarmte van de partner meer te voelen, wat door sommigen als aangenamer wordt ervaren.
4. Kosten: In tegenstelling tot andere anticonceptiemethoden, zoals de pil of spiraaltjes, zijn er geen directe kosten verbonden aan het gebruik van de terugtrekmethode. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen die de kosten van andere anticonceptiemethoden willen vermijden.
5. Natuurlijke methode: Sommige paren geven de voorkeur aan natuurlijke anticonceptiemethoden boven methoden die hormonen of fysieke barrières (zoals condooms) gebruiken. De terugtrekmethode wordt gezien als een natuurlijk alternatief.
6. Geloof of overtuigingen: Bepaalde religieuze of persoonlijke overtuigingen kunnen het gebruik van bepaalde anticonceptiemethoden ontmoedigen. Voor sommige mensen biedt de terugtrekmethode een aanvaardbare anticonceptieoptie die in overeenstemming is met hun overtuigingen.
7. Gevoeligheid voor anticonceptiemiddelen: Sommige zijn gevoelig of allergisch zijn voor de materialen in condooms (zoals latex) of negatieve bijwerkingen ondervinden van hormonale anticonceptiemethoden. 

Wat als ik niet ovuleer? Heb ik dan kans op zwangerschap bij coïtus interruptus? 

Ja, nog steeds mogelijk. Hoewel het waar is dat je kansen om zwanger te worden hoger zijn wanneer je ovuleert, betekent dat niet dat je niet zwanger kunt worden als je niet ovuleert.

Sperma kan tot wel zeven dagen in je lichaam leven. Zelfs als je niet ovuleert wanneer je seks hebt, als er sperma in je voortplantingssysteem is, kan het nog steeds leven wanneer je wel ovuleert.

Wanneer ontstaat voorvocht?

Voorvocht is iets waar je geen controle over hebt. De vrijgave van het vocht is een onvrijwillige lichamelijke functie die vlak voor de ejaculatie gebeurt.

Dit is waarom de terugtrekmethode niet zo goed werkt om zwangerschap te voorkomen als andere anticonceptieopties, zoals pillen of condooms.

Zelfs als je vlak voordat je klaarkomt tijdens vaginale geslachtsgemeenschap terugtrekt, is het nog steeds waarschijnlijk dat voorvocht de vagina van je partner binnengaat, wat kan leiden tot een onbedoelde zwangerschap.

Sommige onderzoeken schatten dat ongeveer 20% van de mensen die de terugtrekmethode gebruiken binnen een jaar zwanger zal worden.

Bovendien, volgens een rapport uit 2017 van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), meldde bijna 19% van de ongehuwde mannen in de Verenigde Staten dat ze de terugtrekmethode gebruikten.

Over het algemeen is de falingsgraad van deze methode ongeveer 4% bij perfect gebruik en 20% bij typisch gebruik.

Kun je zwanger raken door voorvocht?

Voor het hoogtepunt geeft de penis een vloeistof vrij die bekend staat als pre-ejaculatie, of voorvocht. Voorvocht komt eruit net voordat het sperma, dat levende zaadcellen bevat die tot zwangerschap kunnen leiden, vrijkomt.

Veel mensen geloven dat voorvocht geen zaadcellen bevat, dus dat er geen risico is op onbedoelde zwangerschap. Maar dat is niet waar.

Er bestaat veel verkeerde informatie over dit onderwerp, maar het korte antwoord is: Ja, het is mogelijk om zwanger te worden van voorvocht.

Hoeveel procent kans op zwangerschap met voor het zingen de kerk uit?

De perfect-gebruik falingspercentage voor de voor-het-zingen-de-kerk-uit methode is 4 procent. Dit betekent dat, wanneer perfect uitgevoerd, de methode zwangerschap 96 procent van de tijd voorkomt.

Toch wordt geschat dat 18 tot 28 procent van de koppels die de methode gebruiken binnen het eerste jaar zwanger zal raken. Dat komt grotendeels omdat het moeilijk is om een perfecte terugtrekking uit te voeren.

Dat klinkt lastig — zijn er manieren om te oefenen?

Het perfectioneren van de voor-het-zingen-de-kerk-uit methode is inderdaad lastig en oefenen zal het waarschijnlijk niet veel effectiever maken. Als je het toch wilt proberen, moet je werken aan het perfectioneren van je timing.

Doe dit door te oefenen met het dragen van een condoom. Terwijl je het orgasme nadert, probeer aandacht te besteden aan signalen of tekenen die je zullen helpen om beter te identificeren wanneer je op het punt staat in de toekomst te orgasmeren.

Probeer deze methode niet zonder condoom totdat je zeker bent van je timing. En zelfs dan is het verstandig om een back-upmethode te gebruiken.

Wat kan er misgaan?

Een paar dingen. Ten eerste is het moeilijk om terug te trekken als je in de greep van extase bent. De voor-het-zingen-de-kerk-uit methode biedt ook geen bescherming tegen SOA's en ongewenste zwangerschap.

Voorvocht is een ander risico. Dit is de heldere vloeistof die door de penis wordt afgegeven wanneer een persoon seksueel opgewonden raakt. De meeste mensen geven slechts een kleine hoeveelheid vrij, en het bevat doorgaans geen sperma. Maar spermacellen die in de urinebuis achterblijven van een recente ejaculatie kunnen zich mengen

Dus…. Gebruik toch maar condooms!

Condooms zijn het enige effectieve en betrouwbare alternatief voor de voor-het-zingen-de-kerk-uit methode. Ze bieden niet alleen bescherming tegen ongewenste zwangerschappen, maar ook tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Condooms hebben we  in vele soorten en maten, kleuren smaken, vormen, ribbels ,noppen sterker, dunner met ne zonder latex noem maar op. Er zijn ook condooms die je genot verlengen, zoals Durex Performa. Condooms hoeven geen belemmering meer zijn. Hoe zonde zou het zijn als een jongen of man klaarkomt en je vriendin zwanger raakt.



  • Copyright © 2024 Condoom.nl