100% Durex, 100% betrouwbaar

Seks na zwangerschap

Seks na zwangerschap

Seks na de bevalling is een nieuw begin. Na minimaal zes weken, als de wond goed genezen is, denken ouders aan seks. Het kan langer duren voordat je weer zin hebt. Verschillende oorzaken, zoals borstvoeding en hormonen, spelen een rol. Gebruik anticonceptie en glijmiddel en begin rustig. Voel je geen pijn en ben je opgewonden, dan kan je vrijen. Praat over gevoelens en verwachtingen met elkaar. Het is heel normaal dat dit spannend is.

Waarom 6 weken wachten met seks na bevalling?

seks na de zwangerschap

Na de bevalling raden artsen aan om zes weken te wachten met seks. Dit is omdat de vagina en baarmoeder tijd nodig hebben om te herstellen. Na een bevalling kunnen seksuele problemen zoals pijn optreden. Het is belangrijk om elkaars gevoelens te respecteren in deze nieuwe situatie. Als voeding via de borsten gaat gegeven wordt, kan dit invloed hebben op het libido. Het eerste keer seks na de bevalling kan spannend zijn en anders aanvoelen. Gebruik glijmiddel om gemeenschap comfortabeler te maken. Wachten met vrijen tot je lichamelijk en psychisch klaar bent, is essentieel.

Hoe voelt seks na de bevalling?

Seks na de bevalling kan anders voelen. Na de bevalling is de vagina vaak nog gevoelig. Dit kan pijnlijk zijn tijdens seks. Maar meestal stopt deze pijn na een tijdje. Borstvoeding kan het libido lager maken. Dit komt door hormonen. Ook zijn de borsten gevoeliger als je borstvoeding geeft. De eerste keer seks na de bevalling is vaak spannend. Veel vrouwen denken eerst aan andere manieren van intiem zijn. Voorspel en het gebruik van glijmiddel helpen. Seks voelt na de bevalling langzaam weer normaal. Verloskundigen en artsen raden aan om rustig te beginnen. Elke vrouw heeft haar eigen tijd nodig om weer zin in seks te krijgen.

bevalling seks zwanger seks denken

Is seks na bevalling anders?

Ja, seks na de bevalling is vaak anders. Na de bevalling kan de vagina anders aanvoelen, wat invloed heeft op seks. Sommige vrouwen ervaren pijn tijdens de eerste keer seks na de bevalling. Dit komt door veranderingen in de bekkenbodemspieren en de baarmoeder. Borstvoeding kan ook het libido beïnvloeden, waardoor sommige vrouwen minder zin in seks hebben. Volgens Brits onderzoek voelen veel vrouwen zich lichamelijk anders na een zwangerschap. Dit kan invloed hebben op hoe seks wordt ervaren. Stress, vermoeidheid en de nieuwe rol als moeder kunnen ook een rol spelen. Elke vrouw ervaart seks na een bevalling op haar eigen manier. Verloskundigen adviseren vaak om rustig te beginnen en te wachten tot je lichamelijk en mentaal klaar bent voor seks.

Hoe krijg je weer zin in seks na bevalling?

zwanger verwachten

Om weer zin in seks te krijgen na een bevalling, is het belangrijk om geduld te hebben. Na de bevalling kan het libido lager zijn, vooral als je borstvoeding geeft. Dit is heel normaal. Begin met je eigen lichaam te verkennen, bijvoorbeeld met je eigen vingers, om weer opwinding te voelen. Communicatie met je partner is belangrijk. Praat over wat je spannend vindt en wat niet. Neem de tijd voor voorspel en ga pas over tot penetratie als je er klaar voor bent. Angsten en zorgen zijn normaal, praat hierover met je verloskundige of een andere specialist. Elke vrouw heeft haar eigen tijd nodig om weer zin in seks te krijgen na de geboorte van een kind. Probeer te genieten van intieme momenten zonder druk of verwachtingen. Hierdoor kan het seksleven op een natuurlijke manier weer opbloeien.

Lichamelijke veranderingen na de bevalling

Na de bevalling ondergaat het lichaam veel veranderingen die invloed hebben op seks. Het is heel normaal om pijn te voelen, vooral tijdens de eerste keer vrijen. Dit kan komen door veranderingen in de vagina na zwangerschap of een keizersnede. Veel vrouwen ervaren een lager libido na de geboorte, wat kan maken dat seks minder spannend lijkt. Het bereiken van een orgasme kan anders zijn of langer duren. Sommige vrouwen hebben angst voor pijn of bloedingen tijdens penetratie. Deze gevoelens zijn normaal en iedere vrouw ervaart dit op haar eigen manier. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en geduldig te zijn als nieuwe ouders.

Tips voor een veilige en plezierige seksuele ervaring

Om een veilige en plezierige seksuele ervaring te hebben na de bevalling, zijn er enkele tips. Ten eerste, accepteer dat het heel normaal is als penetratie in het begin pijnlijk is. Wees geduldig en denk aan seks als iets spannends en plezierigs. Probeer verschillende posities of activiteiten die minder pijnlijk zijn. Communicatie met je partner over gevoelens en verwachtingen is belangrijk. Het kan zijn dat het orgasme of klaarkomen de eerste keer na een keizersnede anders aanvoelt, en dat is normaal. Elke ervaring is anders om verschillende redenen, dus neem de tijd om te ontdekken wat voor jou en je partner werkt.

Wanneer een dokter raadplegen?

Het is aan te raden een dokter te raadplegen als je na de bevalling problemen ervaart met seks die niet overeenkomen met wat je normaal kunt verwachten. Als je pijn hebt bij seks of problemen met klaarkomen die niet verbeteren, is het belangrijk om hulp te zoeken. Het is heel normaal om na het zwanger zijn anders over seks te denken, maar aanhoudende problemen of zorgen moeten met een dokter besproken worden. Zo krijg je de juiste ondersteuning en advies voor jouw situatie.



  • Copyright © 2024 Condoom.nl