100% Durex, 100% betrouwbaar

Veilige seks/ veilig vrijen Hoe betrouwbaar zijn condooms?

Hoe betrouwbaar zijn condooms?

Ben je op zoek naar meer informatie over de betrouwbaarheid van mannencondooms? Of misschien wil je meer weten over uw huidige gekozen vorm van anticonceptie? Hoewel velen van ons regelmatig condooms gebruiken, hoeveel van ons kennen eigenlijk de details als het gaat om hoe betrouwbaar ze zijn?

Of je nu wilt weten hoe goed condooms voor mannen beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen, of je wilt weten hoe betrouwbaar ze zijn om zwangerschap te voorkomen, wij hebben alles wat je moet weten.

Zijn condooms veilig?

Condooms zijn een van de oudste vormen van anticonceptie, die mogelijk duizenden jaren oud zijn. In moderne tijden worden condooms meestal gemaakt van latex of niet-latex equivalenten. Echter, historisch gezien werden zelfs dierlijke blazen gebruikt als een omhulsel om zwangerschap te voorkomen.

Het behoeft geen betoog dat condooms de afgelopen jaren een lange weg hebben afgelegd. Ze zijn veel betrouwbaarder nu ze in massa worden geproduceerd en op kwaliteit zijn getest. Maar hoe veilig zijn condooms eigenlijk?

Hoe betrouwbaar zijn condooms tegen zwangerschap?

Als het gaat om zwangerschap en condooms, zou je denken dat een condoom bij correct gebruik een veilige manier is om onverwachte zwangerschap te voorkomen. Dit is echter niet het geval.

Volgens de GGD zijn mannencondooms bij correct gebruik 98% effectief in het voorkomen van zwangerschap. Dit betekent dat 2 op de 100 vrouwen zwanger zullen worden na geslachtsgemeenschap, zelfs als het condoom is gebruikt volgens de instructies op de verpakking.

Dit aantal neemt aanzienlijk toe als een condoom verkeerd wordt gebruikt of, in het ergste geval, tijdens het gebruik scheurt. Als je condooms koopt met de expliciete bedoeling om ze te gebruiken om zwangerschap te voorkomen, lees dan voor gebruik alle instructies goed door om er zeker van te zijn dat je er het beste uit haalt.

Als tijdens het vrijen een scheur in het condoom komt, is de effectiviteit van het condoom weg en dient je zo snel mogelijk advies in te winnen bij je huisarts. Je huisarts of GGD kan de morning-afterpil voorstellen om zwangerschap in een dergelijke situatie te voorkomen.

Hoe effectief zijn condooms tegen soa's?

Net als bij zwangerschap zijn condooms ook niet 100% effectief in het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa). Afhankelijk van de soa die uw seksuele partner heeft, heeft het gebruik van een condoom mogelijk weinig tot geen effect als het gaat om het op betrouwbare wijze voorkomen van overdracht.

Volgens SOA check kunnen sommige seksueel overdraagbare aandoeningen worden overgedragen of opgelopen, zelfs als je op de juiste manier een condoom gebruikt tijdens geslachtsgemeenschap.

Condooms zijn 98% betrouwbaar om zwangerschap te voorkomen, omdat ze een fysieke barrière vormen die voorkomt dat het sperma bij je partner komt. Als je ejaculeert, zit het sperma vast in het condoom. Als je dan veilig je penis en condoom uit de vagina van je partner haalt, gaat het sperma mee.

In het geval van seksueel overdraagbare aandoeningen kan overdracht op verschillende manieren plaatsvinden. Als je partner bijvoorbeeld jeuk heeft, of een open wond veroorzaakt door een soa (zoals Chlamydia, Gonorroe HPV of syfilis) die niet in de buurt van de penis of het vaginale gebied is, kan de infectie nog steeds worden verspreid door alleen seksueel contact.  Vragen over SOA's

Wat zijn de meest betrouwbare condooms?

Om er zeker van te zijn dat het condoom dat je hebt gekocht aan de hoogste beschermingsnorm voldoet, dien je altijd te controleren of het een CE-markering op de verpakking heeft en/of de condooms niet over datum zijn.

Alle condooms die wij verkopen hebben een CE-keurmerk. Dit betekent dat ze 100% elektronisch zijn getest en dat er op elke batch nog enkele kwaliteitstests worden uitgevoerd. Wanneer je bij ons winkelt, kun je er zeker van zijn dat je condooms veilig en betrouwbaar zijn - zorg ervoor dat ze vóór gebruik in de juiste staat zijn.

Met een ongelofelijk assortiment om uit te kiezen, kan het zijn dat een keuze maken moeilijker wordt. Het meest belangrijke aan de keuze van je condoom is de condoommaat. Als je die weet kun je met de filter in de website de juiste keuze maken. Voor meer plezier aan een condoom kun je deze ook combineren met een bijvoorbeeld een glijmiddel met smaak.



Ook interessant

  • Copyright © 2024 Condoom.nl