Condoom.nl

100% Durex, 100% betrouwbaar

100% Durex, 100% betrouwbaar

  Vrouwencondooms zijn een nieuw alternatief in de anticonceptie voor de moderne vrouw. De naam zegt het al, het vrouwencondoom is een condoom, maar dan voor de vrouw. Het vrouwencondoom ziet eruit als zakje met twee buigzame ringen van rubber aan de uiteindes en wordt in de vagina geplaatst. Het vrouwencondoom vangt sperma op en beschermt zo tegen zowel zwangerschap als soa’s. Daarnaast is een vrouwencondoom, net als een tampon, snel en makkelijk in te brengen. De condooms voelen tijdens het vrijen zacht en comfortabel aan. Ieder vrouwencondoom is op betrouwbaarheid getest volgens zeer strenge normen.

  Hoe gebruik je een vrouwencondoom?

  Het vrouwencondoom is makkelijk zelf in te brengen. Het lijkt een beetje op het inbrengen van een tampon en gaat het makkelijkst in een ontspannen houding, bijvoorbeeld wanneer je ligt of staand met een voet op een stoel. Voor gebruik is het altijd belangrijk om de uiterste gebruiksdatum te checken. Zodra het condoom nog niet over de datum is haal je het vrouwencondoom voorzichtig uit de verpakking. Pas op dat je het niet beschadigt met bijvoorbeeld scherpe nagels. De flexibele kleinere binnenring moet zich aan het gesloten einde van het vrouwencondoom bevinden. Knijp de binnenring samen en duw hem diep in de vagina. Zodra je een vrouwencondoom met glijmiddel gebruikt moet dit vrij makkelijk gaan. Het is belangrijk dat de grote buitenring de schaamlippen bedekt. De grote binnenring blijft dus aan de buitenkant van de vagina. De eerste keren zal je merken dat je net zoals bij het gebruik van een mannencondoom moet wennen. Het gebruik heeft even wat oefening nodig, maar kan daarna een prettige vorm van anticonceptie zijn. 

  Stappenplan

  1. Check de houdbaarheidsdatum en scheur de verpakking daarna voorzichtig open. 
  2. Pak het condoom vast aan de kleinste ring en duw deze met duim en middelvinger tot een dunne en lange vorm. 
  3. Kies een positie die voor jou comfortabel is. Breng de kleine ring voorzichtig in en duw het condoom voorbij het schaambeen. De buitenste ring valt over de ingang van de vagina. 
  4. Het condoom zit nu op z’n plek. Bij ongemak kan de kleinste ring van het condoom altijd iets worden verschoven. 
  5. Let er tijdens de penetratie op dat de penis binnen de ring penetreert. 
  6. Na gebruik kan het condoom gemakkelijk worden verwijderd door aan de buitenste ring te trekken. Verpak het condoom in een zakdoekje of wc-papier en gooi het in de prullenbak. 

  Welk type glijmiddel kan worden gebruikt met vrouwencondooms?

  Vrouwencondooms worden met glijmiddel erin geleverd, een niet-zaaddodend glijmiddel op siliconenbasis. Bij vrouwencondooms geldt net zoals bij mannencondooms dat glijmiddelen op waterbasis of siliconenbasis aan de binnen- en buitenkant van het condoom of op de penis kan worden toegevoegd. Gebruik geen olieachtige producten, dit kan het materiaal aantasten.

  Hoe veilig zijn vrouwencondooms?

  Het is belangrijk om de instructies te volgen bij het gebruik van elk type condoom. Om een vrouwencondoom effectief te laten zijn in het voorkomen van zwangerschap, moet het correct en consequent worden gebruikt. Ze zijn voor ongeveer 95% effectief, wat betekent dat als 100 vrouwen ze altijd correct gebruiken, er slechts 5 van hen binnen een jaar zwanger kunnen worden. Vrouwencondooms elimineren het risico om zwanger te worden niet, maar ze verkleinen uw kansen aanzienlijk.

  Kan ik zaaddodende middelen gebruiken met vrouwencondooms?

  Er zijn geen onderzoeken uitgevoerd om aan te tonen of een zaaddodend middel compatibel is met FC2®-materiaal of dat het gebruik van een zaaddodend middel de effectiviteit van FC2® verhoogt.

  Wat is het voordeel van vrouwen condooms?

  Vrouwencondooms bieden een betaalbare, handige en effectieve manier om het risico op onbedoelde zwangerschap te verlagen. Bij correct gebruik bedekken vrouwencondooms een groter oppervlak dan die voor mannen. Op deze manier bieden ze beide partners extra bescherming tegen de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen, waaronder hiv, ongeacht waar je seksuele avonturen je naartoe brengen.

  FC2 vrouwencondoom (niet leverbaar)

  FC2 condooms bieden hetzelfde genot en bescherming als reguliere mannencondooms. Het FC2 vrouwencondoom is niet gemaakt van latex maar van Nitril. Nitril is twee keer zo sterk, dunner, geur- en geluidloos en zorgt daardoor voor het meest natuurlijke gevoel én optimale bescherming. Geen latex, parabenen, gluten of hormonen. 

  Het slimme ontwerp van twee ringen biedt betere bescherming tegen zwangerschap en soa’s en kan zelfs zorgen voor extra genot. Een ring wordt ingebracht in de vagina en een ring valt over de ingang van de vagina heen. Zo ben je er verzekerd van dat het condoom op de juiste plek blijft zitten.  

  Met glijmiddel aan de binnen- en buitenkant verzekert het condoom je van het meest natuurlijke gevoel. Geniet van optimale bescherming en van de meest intieme seks! 

  Vrouwencondooms van het merk Pasante (niet leverbaar)

  De Pasante vrouwencondooms zijn latexvrij. De Pasante condooms zijn gemaakt van het ultradunne nitril polymeer. Ze zijn zacht, comfortabel en geleiden optimaal de lichaamswarmte. Met vrouwencondooms bepaalt de vrouw haar eigen anticonceptie en neemt haar eigen verantwoordelijkheid.

  Het vrouwencondoom van het merk Pasante zorgt voor extra gevoeligheid en kan met of zonder glijmiddel gebruikt worden. Het is condoom is geur- en smaakloos. Maar heb jij wel behoefte aan een smaakje dan kan je kiezen voor een glijmiddel met smaak.  

  Een vrouwencondoom kan al ruim, maximaal 8 uur voor het vrijen worden ingebracht. Tevens biedt het een goede oplossing voor stellen waarbij gewone mannencondooms een probleem vormen, bijvoorbeeld als ze knellen.

  Ormelle vrouwencondooms 

  Het vrouwencondoom van het merk Ormelle is wel gemaakt van transparant latex. Omdat dit condoom is gemaakt van latex maakt het geen geluid. Het vrouwencondoom is dus niet geschikt zodra de vrouw of de man een latex allergie heeft. Ormelle heeft een zachte ring aan de buitenkant van het condoom en een kleinere ring aan de binnenkant. Door deze ringen kan het condoom in de vagina ingebracht worden en blijft het tijdens het vrijen op zijn plaats zitten. Hierdoor beschermt het condoom bij juist gebruik goed tegen soa en zwangerschap. Daarnaast is het condoom erg flexibel voor extra genot. Probeer het vrouwencondoom uit en oordeel zelf! 

  Feitje over vrouwencondooms die je waarschijnlijk nog niet wist! 

  1. Een vrouwencondoom bestaat uit twee ringen. De vrouwencondoom bestaat uit een binnenring en een buitenring. De binnenring is erg flexibel en is bedoeld om te helpen bij het inbrengen en het condoom op zijn plaats te houden tijdens de seks. De buitenste ring bedekt het gebied rond de opening van de vagina. De buitenste ring is ontworpen om te voorkomen dat het condoom in de vagina uitglijdt. 
  2. Een vrouwencondoom moet je op zijn plaats houden tijdens het inbrengen. Om een vrouwelijk condoom in te brengen, duwt u de zijkanten van de binnenring tegen elkaar zodat beide uiteinden elkaar raken en vervolgens inbrengen, door de ring zo ver mogelijk in uw lichaam te duwen en de buitenring buiten uw lichaam te houden. Tijdens de seks hoef je het vrouwencondoom niet op zijn plaats te houden, maar het is een goed idee om de buitenste ring op zijn plaats te houden wanneer je klaar bent en uit te trekken.
  3. Nee, de vrouwencondoom kan niet “verloren” raken in je vagina. Daarom is het de bedoeling dat de buitenring buiten je blijft, zodat het hele condoom niet in je blijft zitten. .Als dat toch gebeurt, kun je een vinger in je vagina steken en het om de ring haken om de interne condoom eruit te trekken. Het kan dus niet mis gaan. 
  4. Je moet de condoom op je gemak inbrengen. Als je menstruatiecups gebruikt zal je hoogstwaarschijnlijk geen probleem hebben met het inbrengen van een vrouwencondoom. Maar zodra je nog geen ervaring hebt is het belangrijk dat je de tijd neemt en het niet snel probeert te doen. De condoom moet namelijk wel op de juiste manier worden ingebracht voor de bescherming. 
  5. Ze kunnen tot acht uur voor seks worden ingebracht. Een voordeel dat uniek is voor vrouwencondooms! Je kunt ze tot acht uur vóór de seks op zijn plek zetten. Jongeren geven vaak aan dat het omdoen van een condoom het moment verpest, maar dat is verleden tijd dankzij het vrouwen condoom. Breng het condoom op tijd in en geniet van je moment! 
  6. Net zoals mannencondooms, kunnen vrouwencondooms over de datum gaan. Check voor gebruik altijd even de uiterste datum. Het kan namelijk zomaar zijn dat de datum op het condoom is verlopen.
  • Copyright © 2021 Condoom.nl