100% Durex, 100% betrouwbaar

Vrouwencondoom

Filteren
Sorteer op:

3 artikelen

    Wat is een vrouwencondoom?

    vrouwencondoom

    Als je seks gaat hebben is het belangrijk om dit vanaf de eerste keer met condoom te doen. Vrouwencondoom als anticonceptie past bij de moderne vrouw. De naam zegt het al, het vrouwencondoom is een condoom, maar dan voor de vrouw. Het vrouwencondoom ziet eruit als een zakje met twee buigzame ringen van rubber aan de uiteindes en wordt in de vagina geplaatst. Het vrouwencondoom vangt sperma op en beschermt zo tegen zowel zwangerschap als soa’s. De condooms voelen zacht en comfortabel aan. Een vrouwencondoom is minder betrouwbaar dan een mannencondoom. Je kunt het vrouwencondoom ook gebruiken voor anale seks en tijden de menstruatie.

    Hoe voelt een vrouwencondoom aan?

    Het vrouwencondoom van het merk Ormelle is gemaakt van transparant latex. Omdat deze is gemaakt van latex maakt het geen geluid. Het vrouwencondoom is dus niet geschikt zodra de vrouw of de man een latex allergie heeft. Ormelle heeft een zachte ring aan de buitenkant en een kleinere ring aan de binnenkant. Door deze ringen kan het condoom in de vagina ingebracht worden en blijft het tijdens het vrijen op zijn plaats zitten. Daarnaast is het condoom erg flexibel voor extra genot. Probeer het vrouwencondoom uit en oordeel zelf!

    Volg deze stappen om een vrouwencondoom correct te gebruiken tijdens het vrijen

    Haal het voorzichtig uit de verpakking

    Was je handen gronding met water en zeep. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing, deze moet in de verpakking zitten. Haal een condoom uit de verpakking en controleer de vervaldatum, een condoom dat over datum is kun je niet meer gebruiken Haal het vrouwencondoom voorzichtig uit de verpakking. Zorg ervoor dat het niet scheurt als je het uit de folie haalt door bijvoorbeeld scherpe nagels. Controleer of het condoom in tact is.



    Pak het condoom aan het gesloten uiteinde vast en plaats het in de schaamspleet. Houd de flexibele binnenring vast met je duim en je middel- of wijsvinger. De dikke, binnenring met gesloten uiteinde wordt gebruikt voor plaatsing in de vagina en houdt het condoom op zijn plaats. De dunne buitenring blijft buiten het lichaam en bedekt de vaginale opening. Gebruik wat glijmiddel in het condoom voor meer comfort.

    Hoe breng je een condoom in de vagina?

    Zoek een comfortabele positie. Terwijl je de buitenkant van het condoom aan het gesloten uiteinde vasthoudt, knijp je de zijkanten van de binnenring samen met je duim en wijsvinger en steek je deze in de vagina. Het is vergelijkbaar met het inbrengen van een tampon. Duw met uw vinger de binnenring zo ver mogelijk omhoog totdat deze tegen de baarmoederhals rust. Het condoom zet op natuurlijke wijze uit en je voelt het misschien niet.

    inbrengen als een tampon

    Als je klaar bent met vrijen, draai en trek je aan het vrouwencondoom om het uit je vagina te verwijderen. Omdat het vrouwencondoom de vagina geheel omsluit is het niet nodig dat de penis direct na de zaadlozing wordt teruggetrokken. Leg een knoop in het vrouwencondoom en gooi deze in de afvalbak, nooit indoor het toilet spoelen. Nogmaals, probeer te voorkomen dat er sperma in je vagina wordt gemorst. Als je vermoedt dat er sperma uit het vrouwencondoom is gekomen, neem dan contact op met uw apotheker of huisarts over uw opties voor noodanticonceptie. 

    Zorg ervoor dat het condoom niet gedraaid is. De dunne buitenste ring moet buiten de vagina blijven. Breng de penis van je partner in het condoom. Tijdens de seks gaat de penis in de het vrouwencondoom. Het is normaal dat het vrouwencondoom tijdens het vrijen gaat schuiven. Stop de met vrijen als je voelt dat de penis naast het condoom glijdt of als de buitenste ring in de vagina wordt geduwd.

    Als je klaar bent met vrijen, draai en trek je aan het vrouwencondoom om het uit je vagina te verwijderen. Omdat het vrouwencondoom de vagina geheel omsluit is het niet nodig dat de penis direct na de zaadlozing wordt teruggetrokken. Leg een knoop in het vrouwencondoom en gooi deze in de afvalbak, nooit indoor het toilet spoelen. Nogmaals, probeer te voorkomen dat er sperma in je vagina wordt gemorst. Als je vermoedt dat er sperma uit het vrouwencondoom is gekomen, neem dan contact op met uw apotheker of huisarts over uw opties voor noodanticonceptie. 

    vrijen

    Welk type glijmiddel kan worden gebruikt met vrouwencondooms?

    Vrouwen condooms worden met glijmiddel erin geleverd, een niet-zaaddodend glijmiddel op siliconenbasis. Bij vrouwen condooms geldt net zoals bij mannencondooms dat glijmiddelen op waterbasis of siliconenbasis aan de binnen- en buitenkant van het condoom of op de penis kan worden toegevoegd. Gebruik geen olieachtige producten, dit kan het materiaal aantasten.

    Hoe veilig zijn vrouwen condooms?

    Het is belangrijk om de instructies te volgen bij het gebruik van elk type anticonceptie. Om een vrouwencondoom effectief te laten zijn, moet het correct en consequent worden gebruikt. Als je merkt dat de penis naast het condoom in de vagina komt, dan dien je je penis terug te trekken. Een vrouwencondoom beschermt je voor ongeveer 95% tegen zwangerschap of een SOA. Vrouwencondooms elimineren het risico om zwanger te worden niet, maar ze verkleinen je kansen aanzienlijk.

    Kan ik zaaddodende middelen gebruiken met vrouwencondooms?

    Er zijn geen onderzoeken uitgevoerd om aan te tonen of een zaaddodend middel geschikt is voor gebruik met FC2®-materiaal, natuurlijk rubber latex of dat het gebruik van een zaaddodend middel de effectiviteit van het vrouwencondoom verhoogt. Het beschermd wel beter als niet zwanger wilt worden

    Vrouwencondoom voordelen:

    Vrouwencondooms bieden een betaalbare, handige en effectieve manier om het risico op ongewenste zwangerschap te verlagen. Bij correct gebruik bedekken vrouwencondooms een groter oppervlak dan die voor mannencondooms. Op deze manier bieden ze beide partners extra bescherming tegen de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen, waaronder hiv, ongeacht waar je seksuele avonturen je naartoe brengen.

    • Het voorbehoedsmiddel beschermt tegen ongewenste zwangerschap en soa's.

    • Je hoeft niet meer te stoppen tijden het vrijen want het vrouwencondoom kan al geruime tijd voor het vrijen in worden gebracht.

    • Na het vrijen kun je ervoor kiezen om het condoom te laten zitten en lekker tegen elkaar aan te blijven liggen. Vergeet niet om het vrouwencondoom wel te verwijderen na het "kroelen".

    • Sommige mensen vinden het vrouwencondoom fijn om te gebruiken wanneer ze seks willen hebben tijdens de menstruatie

    • Geschikt voor anale seks

    • Hormonen vrije voorbehoedsmiddel.

    • Je net bevallen bent of om een andere reden een gevoelige vaginawand hebt.

    Nadelen van het vrouwencondoom:

    • Het goed inbrengen van het vrouwencondoom vergt enige oefening.

    • Je moet tijdens het vrijen goed opletten dat de ring aan de buitenkant niet naar binnen verdwijnt en dat de penis in het condoom steekt en niet erlangs.

    • Het is een relatief dure vorm van anticonceptie: elke keer dat je seks hebt moet je een nieuw vrouwencondoom gebruiken, dat ongeveer 3 euro per stuk kost.

    • Het vrouwencondoom is zichtbaar aan de buitenkant van de vagina. Sommige mensen vinden dit niet prettig.

    • Het vrouwencondoom is te voelen en te horen!

    • Bij wilde seks blijft het niet goed zitten

    • Copyright © 2023 Condoom.nl