100% Durex, 100% betrouwbaar

  Wat is een vrouwencondoom?

  Als je seks gaat hebben is het belangrijk om dit vanaf de eerste keer met condoom te doen. Vrouwencondoom als anticonceptie past bij de moderne vrouw. Je kan het vrouwencondoom gebruiken voor vaginale en anale seks. De naam zegt het al, het vrouwencondoom is een condoom, maar dan voor de vrouw. Het vrouwencondoom ziet eruit als een zakje met twee buigzame ringen van rubber aan de uiteindes en wordt in de vagina geplaatst. Het vrouwencondoom zit op de juiste plaats wanneer de binnenring net voorbij het schaambeen ligt. Het vrouwencondoom vangt sperma op en beschermt zo tegen zowel zwangerschap als soa’s. Daarnaast is een vrouwencondoom, net als een tampon, snel en makkelijk in te brengen. De condooms voelen zacht en comfortabel aan. Ieder vrouwencondoom is op betrouwbaarheid getest volgens zeer strenge normen.

  vrouwencondoom goed inbrengen

  Hoe gebruik je een vrouwencondoom?

  Het vrouwencondoom is makkelijk zelf in te brengen. Het lijkt een beetje op het inbrengen van een tampon en gaat het makkelijkst in een ontspannen houding, bijvoorbeeld wanneer je ligt of staand met een voet op een stoel. Op de gebruiksaanwijzing staat duidelijk uitgelegd hoe het vrouwencondoom gebruikt moet worden. Voor gebruik is het altijd belangrijk om de uiterste gebruiksdatum te checken. Zodra het vrouwencondoom nog niet over de datum is haal je het vrouwencondoom voorzichtig uit de verpakking. Pas op dat je het niet beschadigt met bijvoorbeeld scherpe nagels. De flexibele kleinere binnenring moet zich aan het gesloten einde van het vrouwencondoom bevinden. Knijp de flexibele binnenring samen en duw hem diep in de schaamspleet. Zodra je een vrouwencondoom met extra glijmiddel gebruikt moet dit vrij makkelijk gaan. Het is belangrijk dat de grote buitenring de schaamlippen bedekt. De flexibele buitenring blijft dus aan de buitenkant. De eerste keren zal je merken dat je net zoals bij het gebruik van een mannencondoom moet wennen. Het gebruik heeft even wat oefening nodig, maar kan daarna een prettige vorm van anticonceptie zijn. Het is normaal dat het vrouwencondoom tijdens het vrijen gaat schuiven. Dit vermindert de bescherming en het gevoel niet, want de penis blijft geheel omsloten en het sperma komt na een ejaculatie in het vrouwencondoom.

  condoom in de vagina


  Volg deze stappen om een vrouwencondoom correct te gebruiken:

  1. Haal eerst het vrouwencondoom uit de verpakking. Zorg ervoor dat het niet scheurt als je het uit de folie haalt.

  2. Neem het gesloten uiteinde van het vrouwencondoom en plaats het in de schaamspleet. Houd de flexibele binnenring vast met je duim en je middel- of wijsvinger.

  3. Pak je andere hand, scheid je schaamlippen en plaats de samengedrukte ring in je schaamspleet.

  4. Plaats vervolgens uw vinger of vingers in het vrouwencondoom totdat je de zachte binnenring kunt voelen en duw het zo ver mogelijk naar binnen, zorg ervoor dat het niet scheurt. De buitenste ring moet tegen de opening van de vagina liggen.

  5. Zorg ervoor dat de buitenste ring tijdens de geslachtsgemeenschap op de buitenkant van uw vagina rust. Als je merkt dat deze ring in de vagina is gegaan tijdens het vrijen, stop dan met wat je aan het doen bent en haal hem er weer uit.

  6. Als je geslachtsgemeenschap hebt, zorg er dan voor dat de penis in het condoom komt. Een van de grootste problemen met vrouwencondooms is dat de penis soms tussen het condoom en de vaginawand glijdt. Als het vrouwencondoom niet goed wordt ingedaan, kan de penis naast het vrouwencondoom de vagina in gaan of kan er sperma uit het vrouwencondoom in de vagina lekken

  7. Let op bij het vrouwencondoom verwijderen dat er geen sperma uitlekt om ongewenste zwangerschap te voorkomen. Gooi het gebruikte condoom in de vuilnis bak.

  Als je klaar bent met vrijen, draai en trek je aan het vrouwencondoom om het uit je vagina te verwijderen. Leg een knoop in het vrouwencondoom en gooi deze in de afvalbak, nooit indoor het toilet spoelen. Nogmaals, probeer te voorkomen dat er sperma in je vagina wordt gemorst. Als je vermoedt dat er sperma uit het vrouwencondoom is gekomen, neem dan contact op met uw apotheker of huisarts over uw opties voor noodanticonceptie. 

  Welk type glijmiddel kan worden gebruikt met vrouwencondooms?

  Vrouwencondooms worden met glijmiddel erin geleverd, een niet-zaaddodend glijmiddel op siliconenbasis. Bij vrouwencondooms geldt net zoals bij mannencondooms dat glijmiddelen op waterbasis of siliconenbasis aan de binnen- en buitenkant van het condoom of op de penis kan worden toegevoegd. Gebruik geen olieachtige producten, dit kan het materiaal aantasten.

  Hoe veilig zijn vrouwencondooms?

  Het is belangrijk om de instructies te volgen bij het gebruik van elk type anticonceptie. Om een vrouwencondoom effectief te laten zijn, moet het correct en consequent worden gebruikt. Tijdens het vrijen goed opletten dat de penis direct in het condoom steekt. Als je merkt dat de penis naast het condoom in de vagina komt, dan dien je je penis terug te trekken. Ze zijn voor ongeveer 95% effectief. Vrouwencondooms elimineren het risico om zwanger te worden niet, maar ze verkleinen uw kansen aanzienlijk. Wil je het vrouwencondoom eruit halen? Draai de ring aan de buitenkant een kwartslag en trek het condoom voorzichtig uit de vagina op hygiënische wijze.

  Kan ik zaaddodende middelen gebruiken met vrouwencondooms?

  Er zijn geen onderzoeken uitgevoerd om aan te tonen of een zaaddodend middel compatibel is met FC2®-materiaal en natuurlijk rubber latex of dat het gebruik van een zaaddodend middel de effectiviteit van het vrouwencondoom verhoogt.

  Vrouwencondoom voordelen:

  Vrouwencondooms bieden een betaalbare, handige en effectieve manier om het risico op ongewenste zwangerschap te verlagen. Bij correct gebruik bedekken vrouwencondooms een groter oppervlak dan die voor mannen. Op deze manier bieden ze beide partners extra bescherming tegen de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen, waaronder hiv, ongeacht waar je seksuele avonturen je naartoe brengen.

  • Het voorbehoedsmiddel beschermt tegen ongewenste zwangerschap en soa's.

  • Je hoeft niet meer te stoppen tijden het vrijen want het vrouwencondoom kan al geruime tijd voor het vrijen in worden gebracht.

  • Na het vrijen kun je ervoor kiezen om het condoom te laten zitten en lekker tegen elkaar aan te blijven liggen. Vergeet niet om het vrouwencondoom wel te verwijderen na het "kroelen".

  • Sommige mensen vinden het vrouwencondoom fijn om te gebruiken wanneer ze seks willen hebben tijdens de menstruatie

  • Geschikt voor anale seks

  • Hormonen vrije voorbehoedsmiddel.

  • Je net bevallen bent of om een andere reden een gevoelige vaginawand hebt.

  Nadelen van het vrouwencondoom:

  • Het goed inbrengen van het vrouwencondoom vergt enige oefening.

  • Je moet tijdens het vrijen goed opletten dat de ring aan de buitenkant niet naar binnen verdwijnt en dat de penis in het condoom steekt en niet erlangs.

  • Het is een relatief dure vorm van anticonceptie: iedere keer dat je seks hebt moet je een nieuw vrouwencondoom gebruiken, dat ongeveer 3 euro per stuk kost.

  • Het vrouwencondoom is zichtbaar aan de buitenkant van de vagina. Sommige mensen vinden dit niet prettig.

  • Het vrouwencondoom is te voelen en te horen!

  • Bij wilde seks blijft het niet goed zitten

  Ormelle vrouwencondoom beschermt

  Het vrouwencondoom van het merk Ormelle is wel gemaakt van transparant latex. Omdat dit condoom is gemaakt van latex maakt het geen geluid. Het vrouwencondoom is dus niet geschikt zodra de vrouw of de man een latex allergie heeft. Ormelle heeft een zachte ring aan de buitenkant van het condoom en een kleinere ring aan de binnenkant. Door deze ringen kan het condoom in de vagina ingebracht worden en blijft het tijdens het vrijen op zijn plaats zitten. Hierdoor beschermt het condoom eenmaal in de vagina geplaats. Daarnaast is het condoom erg flexibel voor extra genot. Probeer het vrouwencondoom uit en oordeel zelf!

  FC2 vrouwencondoom (niet leverbaar)

  FC2 vrouwencondoom

  FC2 condooms bieden hetzelfde genot en bescherming als reguliere mannencondooms. Het FC2 vrouwencondoom is niet gemaakt van latex maar van Nitril. Nitril is twee keer zo sterk, dunner, geur- en geluidloos en zorgt daardoor voor het meest natuurlijke gevoel én optimale bescherming. Geen latex, parabenen, gluten of hormonen. 

  Het slimme ontwerp van twee ringen biedt betere bescherming tegen zwangerschap en soa’s en kan zelfs zorgen voor extra genot. Een ring wordt ingebracht in de vagina en een ring valt over de ingang van de vagina heen. Zo ben je er verzekerd van dat het condoom op de juiste plek blijft zitten.  

  Met glijmiddel aan de binnen- en buitenkant verzekert het condoom je van het meest natuurlijke gevoel en zal het geluid verminderen. Geniet van optimale bescherming en van de meest intieme seks! 

  Vrouwencondooms van het merk Pasante (niet leverbaar)

  Pasante vrouwencondoom

  De Pasante vrouwencondooms zijn latexvrij. De Pasante condooms zijn gemaakt van het ultradunne nitril polymeer. Ze zijn zacht, comfortabel en geleiden optimaal de lichaamswarmte. Met vrouwencondooms bepaalt de vrouw haar eigen anticonceptie en neemt haar eigen verantwoordelijkheid. Het Pasante vrouwencondoom beschermt tegen zowel zwangerschap als soa's. Ook het Pasante vrouwencondoom bestaat uit twee buigzame ringen en een gesloten einde.

  Het vrouwencondoom van het merk Pasante zorgt voor extra gevoeligheid en kan met of zonder glijmiddel gebruikt worden. Het is condoom is geur- en smaakloos. Maar heb jij wel behoefte aan een smaakje dan kan je kiezen voor een glijmiddel met smaak.  

  Een vrouwencondoom kan al ruim, maximaal 8 uur voor af ingebracht worden. Het Pasante vrouwencondoom kun ook op hygiënische wijze tijdens de menstruatie gebruiken. Tevens biedt het een goede oplossing voor stellen waarbij gewone mannencondooms een probleem vormen, bijvoorbeeld als ze knellen.

  Feitje over vrouwencondooms die je waarschijnlijk nog niet wist! 

  1. Een vrouwencondoom bestaat uit twee ringen. De vrouwencondoom bestaat uit een binnenring en een buitenring. De binnenring is erg flexibel en is bedoeld om te helpen bij het inbrengen en het condoom op zijn plaats te houden tijdens de seks. De buitenste ring bedekt het gebied rond de opening van de vagina. De buitenste ring is ontworpen om te voorkomen dat het condoom in de vagina uitglijdt. 

  2. Een vrouwencondoom moet je op zijn plaats houden tijdens het inbrengen. Om een vrouwelijk condoom in te brengen, duw je de zijkanten van de binnenring tegen elkaar zodat beide uiteinden elkaar raken en vervolgens inbrengen, door de ring zo ver mogelijk in uw lichaam te duwen en de buitenring buiten uw lichaam te houden. Tijdens de seks hoef je het vrouwencondoom niet op zijn plaats te houden, maar het is een goed idee om de buitenste ring op zijn plaats te houden wanneer je klaar bent en uit te trekken.

  3. Nee, de vrouwencondoom kan niet “verloren” raken in je vagina. Daarom is het de bedoeling dat de buitenring buiten je blijft, zodat het hele condoom niet in je blijft zitten. .Als dat toch gebeurt, kun je een vinger in je vagina steken en het om de ring haken om de interne condoom eruit te trekken. Het kan dus niet mis gaan. 

  4. Je moet het op je gemak inbrengen. Als je menstruatiecups gebruikt zal je hoogstwaarschijnlijk geen probleem hebben met het inbrengen van een vrouwencondoom. Maar zodra je nog geen ervaring hebt is het belangrijk dat je de tijd neemt en het niet snel probeert te doen. Het moet namelijk wel op de juiste manier worden ingebracht voor de bescherming. 

  5. Ze kunnen tot acht uur voor seks worden ingebracht. Een voordeel dat uniek is voor vrouwencondooms! Je kunt ze tot acht uur vóór de seks op zijn plek zetten. Jongeren geven vaak aan dat het omdoen van een condoom het moment verpest, maar dat is verleden tijd dankzij het vrouwencondoom.

  6. Net zoals mannencondooms, kunnen vrouwencondooms over de datum gaan. Check voor gebruik altijd even de uiterste datum. Het kan namelijk zomaar zijn dat de geprinte datum op het folie verlopen.

  • Copyright © 2022 Condoom.nl