100% Durex, 100% betrouwbaar

Veganix - Zetpillen tegen vaginale droogheid (10 stuks )

Veganix zijn vaginale zetpillen van natuurlijke plantenextracten, vitamine E en hyaluronzuur. Veganix-zetpillen zijn bedoeld als een verfrissend en hydraterend medisch hulpmiddel in geval van niet-agressieve vaginale aandoeningen en problemen zoals niet-gecompliceerde atrofische vaginitis (of vaginale atrofie). Dit product helpt de natuurlijke fysiologische intravaginale omgeving te herstellen.

VEGANIX hydrateert en kalmeert doeltreffend, vermijdt en bestrijdt vaginale droogte.

De vagina hoort normaal een beetje vochtig te zijn. Als de vagina te droog is dan dit klachten veroorzaken zoals irritatie, jeuk, pijn, branderigheid en pijn bij het vrijen.

Vaginaal vocht heeft de volgende functies:

Het is een glijmiddel waardoor de vaginawanden soepel over kunnen bewegen (bijvoorbeeld tijdens het lopen of gaan zitten).
Doordat de hoeveelheid vocht toeneemt bij seksuele opwinding zal gemeenschap daardoor prettiger zijn.
Het vaginaal vocht speelt ook een belangrijke rol bij het gezond houden van de vagina. Het vocht is een klein beetje zuur, waardoor ziektekiemen (zoals bacteriën en schimmels) geen infectie kunnen veroorzaken.
Vaginale droogheid komt het meest voor bij vrouwen in en na de overgang maar vaginale droogheid kan ook andere oorzaken hebben, zoals afname van de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam.
SAMENSTELLING
Elke VEGANIX-zetpil bevat hyaluronzuur, een in vet oplosbaar extract van centella asiatica, een in vet oplosbaar extract van malva sylvetris, een in vet oplosbaar extract van chamomilla, essentiële olie van niaouli, acetaat van vitamine E, watervrij colloïdaal silicium en vaste hemi-synthetische glyceriden.

Lees meer »

Gebruik

DOSERING Uitgezonderd indien anders voorgeschreven door een arts, bedraagt de dagelijkse dosis 1 zetpil gedurende maximaal 10 opeenvolgende dagen. Blijven de vaginale problemen zich voordoen, moet je een arts raadplegen. Voor een optimale doeltreffendheid en een maximaal comfort de zetpil inbrengen voor het slapengaan.

TOEDIENING De zetpil alleen vaginaal inbrengen, onmiddellijk na opening van de aluminium verpakking. Vooraf handen wassen. De aluminium-verpakking van de zetpil voorzichtig openen; zorg ervoor dat je de zetpil niet laat vallen. Steek de zetpil met de wijsvinger in de vagina.

De zetpillen niet gebruiken na de uiterste gebruiksdatum (vermeld op de kartonnen verpakking en de strip). niet gebruiken als de verpakking beschadigd is. niet gebruiken tijdens de menstruatie of in geval van overvloedige vaginale afscheiding. niet gebruiken in combinatie met een mechanisch of chemisch voorbehoedsmiddel. tijdens de zwangerschap alleen gebruiken indien echt noodzakelijk en alleen op voorschrift. Bij langdurig gebruik kan gevoeligheid optreden (zeldzaam). In dat geval de behandeling stopzetten en een arts raadplegen. bewaren op een donkere, droge, koele plaats bij een temperatuur onder 25 °C, bij voorkeur in de oorspronkelijke kartonnen verpakking. Buiten het bereik van kinderen houden. Veganix is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.

VEGANIX-zetpillen zijn bedoeld voor gebruik in alle niet-pathologische gevallen gekoppeld aan het vaginaal slijmvlies zoals irritatie, jeuk, pijn, branderigheid en problemen bij seksuele handelingen.

Maten

Wat is vaginale droogheid?

Vaginale droogheid is wanneer de natuurlijke bevochtiging van de vagina minder verstoord is door hormonale veranderingen. Als de vaginale geen natuurlijk glijmiddel aan maakt is het evenwicht in je vaginale flora verstoord. Het is een veelvoorkomend probleem dat branderig gevoel, jeuk, pijn of gebrek aan vocht tijdens seks veroorzaakt.

Elke vrouw kan last hebben van vaginale droogheid, hoewel het het meest voorkomt bij vrouwen die de menopauze hebben doorgemaakt. Het treft meer dan de helft van de vrouwen na de menopauze.

Ongeveer een kwart van de vrouwen in deze leeftijdsgroep ervaart droogheid tijdens seks en sommige vrouwen ervaren pijn. Als u pijn heeft, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen om te helpen, inclusief mogelijke medicijnen die u kunt gebruiken.

Wat veroorzaakt vaginale droogheid?

De meest voorkomende oorzaak van vaginale droogheid is een verlaagd oestrogeengehalte, het vrouwelijke hormoon dat de normale vaginale smering, weefselelasticiteit en zuurgraad in stand houdt.

Veel vrouwen vinden vaginale droogheid een probleem na de menopauze als gevolg van het gebrek aan oestrogeen in hun lichaam. Hierdoor verliest de vagina aan elasticiteit en wordt de vaginale wand dunner en droger. Verdere irritatie kan ook optreden als de natuurlijke zuurtegraad vagina afneemt en een deel van de bacteriën verliest die worden gebruikt om infecties te bestrijden.

Er zijn een aantal andere oorzaken van vaginale droogheid. Deze omvatten:

 • spanning

 • niet genoeg voorspel of opgewonden raken

 • slechte intieme hygiëne

 • gebruik van hygiëneproducten, zoals vrouwelijke sprays en agressieve zeep

 • gebruik van zwembad- en bubbelbadchemicaliën

 • gebruik van bepaalde douches

 • borstvoeding, als gevolg van een tijdelijk verminderde oestrogeenproductie

 • sommige vormen van anticonceptie

 • kankerbehandeling

 • roken

 • operatie om de eierstokken te verwijderen

 • bepaalde medicijnen zoals allergiebehandelingen of antidepressiva

 • een huidaandoening in het genitale gebied

Hoe wordt vaginale droogheid behandeld?

Veel vrouwen aarzelen om met hun arts te praten over vaginale droogheid, maar er zijn behandelingen die kunnen helpen.

Glijmiddelen en vaginale vochtinbrengende crèmes kunnen de symptomen van een droge vagina verlichten. Glijmiddelen op waterbasis kunnen worden gebruikt voor geslachtsgemeenschap (glijmiddelen die niet op water zijn gebaseerd kunnen condooms beschadigen). U kunt deze producten kopen bij uw plaatselijke apotheek of supermarkt en u heeft geen recept nodig.

Als u door de menopauze gaat, kunnen hormonale behandelingen, zoals vaginale oestrogeencrèmes en -tabletten ook helpen. Praat met uw arts over de mogelijkheden

17,95

incl. 21% BTW Gratis verzending
| Op voorraad

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice

 • Veganix vaginale zetpillen
 • Met natuurlijke plantenextracten
 • Met hyaluronzuur
 • Hydrateert
 • Verzacht de slijmvliezen
1089
 • Copyright © 2024 Condoom.nl