Condoom.nl

100% Durex, 100% betrouwbaar

100% Durex, 100% betrouwbaar

Nationaal Condoomonderzoek 2019 door Condoom.nl

Voor het grote condoom onderzoek heeft Condoom.nl de gegevens van de afgelopen jaren verzameld. Het bestelde aantal condooms en bijvoorbeeld de bestelde maten hebben tot interessante resultaten geleid. 

Kijk hier voor het Condoomonderzoek 2020

Condoomgebruik 

Het condoomgebruik onder jongeren wordt steeds lager dat blijkt uit de cijfers. Steeds minder jongeren gebruiken een condoom. De grootste reden is vaak dat de jongeren zich niet bewust zijn van de gevolgen. Door jongeren op verschillende manieren te stimuleren hopen we dat het condoomgebruik toe neemt. Het gevolg hiervan zal zijn dat het aantal soa’s in Nederland zal dalen. 

Bram Krikke condoom

Samen met Bram in de Buurt - SLAM! heeft Condoom.nl condooms ontwikkeld. Het doel van de samenwerking is om jongeren bewust te maken van de gevolgen van onveilige seks. Ieder jaar worden er nog duizenden jongeren besmet met een soa. SLAM! en Condoom.nl willen dit voorkomen door jongeren bewust te maken en te stimuleren om het veilig te doen. Het condoom die is ontworpen wordt gratis weg gegeven en als gratis geschenk toegevoegd aan bestellingen. Aangezien Bram een grote invloed heeft op jongeren is hij de geschikte personen voor het stimuleren van het gebruik van een condoom. Inmiddels is de vlog meer dan 500.000 keer gezien. De video is niet alleen veel gezien, jongeren hebben ook massaal contact gezocht voor advies voor aankoop van hun (eerste) condooms. De meeste jongeren weten niet dat een passend condoom erg belangrijk is.

Waar worden de meeste condooms besteld? 

De provincie Zuid-Holland besteld de meeste condooms, maar zodra we kijken naar de plaatsen staat Amsterdam bovenaan. 

1. Amsterdam 18,12%
2. Rotterdam 4,31%
3. Den Haag 2,53% 

Waar wonen de (meeste) grootste?


Gekeken naar de bestellingen wordt er in de gemeente Vledderveen het grootste condoom besteld. 

Als we kijken naar de provincies is Drenthe de provincie met de meeste grootste! 

1. Drenthe
2. Gelderland
3. Noord-Brabant

Waar wonen de (meeste) kleinste? 

Uit de gegevens is ook gebleken dat Sittard de gemeente is waar de kleinste condooms worden besteld. 

1. Limburg 
2. Noord-Holland 
3. Utrecht 

Meten is weten, koop altijd een passend condoom!

Een passend condoom is belangrijk voor de veiligheid en bevordert de seks. Een condoom dat te strak zit is namelijk moeilijk af te rollen, kan afknellen, erectieproblemen veroorzaken en de kans op scheuren is groter. Zodra een condoom te ruim is kan hij afglijden tijdens het vrijen. Door de omtrek in erectie te meten bepaal je de juiste maat. 

Meet je penis met de penismeter

Wij van Condoom.nl vinden het belangrijk dat iedereen de juiste maat condoom draagt waardoor de seks zo veilig en plezierig mogelijk verloopt. Meet in erectie de penisomtrek met behulp van de penismeter. Er zijn vele maten condooms verkrijgbaar, maar welke past jou het best? Met de penismeter weet je het meteen! De My.Sizer is nu in de aanbieding met 50% korting, waardoor je hem al koopt voor €1,25.

Wie koopt condooms? Man vs. Vrouw

44,9% van de bestellingen worden door mannen gedaan 
55,1% van de bestellingen worden door vrouwen gedaan 

Welke leeftijdscategorie koopt de meeste condooms? 

Je had het waarschijnlijk al verwacht, de leeftijdscategorie 24-35 jaar koopt de meeste condooms. Op de tweede plaats staat de categorie 35-44 jaar en niet ver daaronder 18-24 jaar. 

1. 25-34 jaar 36,64%
2. 35-44 jaar 20,11%
3. 18-24 jaar 17,42%
4. 45-54 jaar 15,71%
5. 55-64 jaar 6,97%
6. 65+ 3,15%

Via welk apparaat bestellen onze klanten het meeste condooms?  

We zijn voortaan niet meer alleen actief op onze telefoon voor social media maar ook voor het bestellen van condooms! Maar liefst 74.39% bestelt condooms via zijn of haar telefoon. 

1. Mobiel 74,39%
2. Desktop 20,92%
3. Tablet 4,69%

Soa’s

Utrecht is als stad een populair als het gaat om Soa’s. Dit is gebaseerd op zoekopdrachten van Google. Vaak wordt er gezocht naar een mogelijkheid om een test te doen in een bepaalde stad wanneer er twijfel is voor een Soa. Zo wordt er het vaakst gezocht naar een Soa test doen in Utrecht tegen over het aantal inwoners. De steden Den Haag en Groningen volgen Utrecht op.

De Nederlandse Soa-top 10

De volgende Soa’s zijn het meest voorkomend in Nederland.

 1. Chlamydia
 2. Herpes genitalis
 3. Plasbuisontsteking bij de man
 4. Hepatitis B (geelzucht)
 5. Candida (schimmelinfectie)
 6. Gonorroe (druiper)
 7. Genitale wratten
 8. Bacteriële vaginose (gardnerella)
 9. Syfilis (lues)
 10. Trichomonas 

Chlamydia staat op nummer 1 en die staat daar niet voor niks. Het is namelijk de meest voorkomende Soa in Nederland onder heteroseksuelen, jaarlijks lopen er 100.000 mensen deze Soa op. Het is dan ook niet gek dat er veel gezocht wordt naar Chlamydia op Google.

Gonorroe komt het meeste voor bij mannen die seks hebben met mannen. Wel valt op dat het groeipercentage redelijk stabiel is sinds 2017, daarvoor steeg het vrijwel alleen maar. Ook is te zien dat er steeds meer mensen naar de huisarts gaan voor een test en/of behandeling, een derde van de groep gaat nog naar een Soa-poli zoals de GGD. 

Over Condoom.nl 

Online condooms bestel je makkelijk en snel bij Condoom.nl. Na jouw bestelling worden de condooms anoniem verpakt en discreet per post verstuurd in enveloppe of pakket. Laat je condooms bezorgen wanneer en waar je maar wil. Condoom.nl bestaat inmiddels 15 jaar en is de condoom specialist van Nederland met een hoge klantwaardering van 9,2!

Bron

Data-analyse verkoopcijfers Condoom.nl 2019
Ingoedendoen. (2019). Top 10 Soa’s: welke geslachtsziekten & waar in Nederland. Opgehaald van Ingoedendoen: https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/utrecht-soa-hoofdstad-nederland/
Soaaids. (2019). Soa-cijfers in Nederland. Opgehaald van Soaaids: https://www.soaaids.nl/nl/professionals/themas/soa-hiv-cijfers/soa-cijfers-in-nederland 

Nationaal Condoomonderzoek 2019 door Condoom.nl


 • Copyright © 2021 Condoom.nl