100% Durex, 100% betrouwbaar

Condoom advies Welke condoom maat heb ik?

Welke condoom maat heb ik?

Hey daar, niet zeker over je condoommaat? Laat ons je helpen! In onze blogpost, 'Welke condoom maat heb ik?', leggen we alles uit wat je moet weten over het kiezen van de perfecte maat. Niet alleen helpt de juiste pasvorm je om maximaal te genieten, maar het is ook essentieel voor je veiligheid. Ontdek de ins en outs van condoommaten en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw comfort en bescherming. Dus, geen giswerk meer, alleen zekerheid en plezier. Check het nu!!

Voor veel mannen of jongens kan het kopen van condooms een verwarrend proces zijn. Veilig, plezierig en effectief condoomgebruik is geen 'one size fits all'-voorstel. Een goede pasvorm van het condoom is de sleutel tot comfort en betrouwbare bescherming voor beide partners. Als het condoom te groot is, kan het tijdens het vrijen afglijden. Te klein, het is vatbaar voor breuk. Het beste condoom is het condoom dat perfect bij je past.

De perfecte condoommaat vinden

Om het je juiste condoommaat te kiezen moet je een aantal stappen doorlopen. Met dit artikel proberen we je te helpen met het kiezen van het juiste condoom. Dit is erg belangrijk want als je eenmaal weet welke maat condoom je hebt zal je merken dat vrijen met condoom helemaal geen belemmering is.;

Naast dat condooms je beschermen tegen zwangerschap en soa’s, kan het juiste condoom ook voor betere en spannendere seks zorgen! Er zijn condooms die het vrijen leuker maken, zoals condooms met ribbels en/of nopen en condooms met glijmiddel die het orgasme van de vrouw versterken.

Hoe meet ik de omtrek van de penis?

Meet de omtrek van de penis met een flexibel meetlint in centimeters. Om de juiste maat te kunnen bepalen moet je de omtrek van je jonge heer gaan meten wanneer deze stijf is. Het is belangrijk dat het meetlint goed flexibel is om de juiste maat te bepalen, want maten kunnen veranderen vanaf halve centimeters. Met de centimeters kan je vervolgens bepalen welke maat het beste voor jou is. De tabel hieronder kan je daarmee helpen.

Hoe meet je een penis

Penislengte meten

Begin met het meten van de lengte van je penis:

 1. Plaats een liniaal of meetlint aan de basis van je penis in erectie waar deze aan je lichaam hecht.

 2. Druk zo ver mogelijk in je schaambeen, totdat je contact maakt met het bot. Dit is vooral belangrijk als er veel buikvet is.

 3. Meet vanaf de basis je penis tot het einde van de punt.

De gemiddelde lengte van de penis in erectie is iets meer dan 13 centimeter lang.

Penisomtrek meten

Meet vervolgens de omtrek van de penis, dat wil zeggen de dikte rondom gemeten.

 1. Gebruik voor deze stap een zacht meetlint of een touwtje. Als je voor het laatste kiest, zorg er dan voor dat er geen rek in zit. Het gebruik van een stuk garen kan bijvoorbeeld leiden tot meetfouten. Of bestel een penismeter.

 2. Wikkel de tape of het touwtje een keer voorzichtig om het dikste deel van de schacht van de penis in erectie.

 3. Merk op waar de uiteinden van de band samenkomen; dat is het nummer dat je zoekt. Als je een string gebruikt, markeer dan waar het einde van de string de rest raakt. Trek vervolgens het touw recht en gebruik een liniaal om de afstand van het merkteken tot het einde te meten.

De gemiddelde penis is ongeveer 11,5 centimeter in omtrek.

Bepaal jouw condoommaat met onderstaande tabel 

De condoommaat wordt weergegeven in Nominale breedte. Zie kolom maat. Dit is de breedte van het condoom opgemeten als deze plat ligt. Dus als je omtrek hebt van je penis in erectie, in het midden opgemeten, dak kun met dit schema je condoom maat bepalen.

Omtrek (cm) Maat (mm)*  My.Size Condooms   Condoom.nlDurex
9-9.5cm 45 mm My.Size 45 

9.5-10cm 47 mm My.Size 47
10-11cm 49 mm My.Size 49
10.5-11cm 52 mm
 CNL Intens Extra Thin
11-11.5cm 53 mm My.Size 53
11-11.5cm  54 mm CNL Extra Dun
11.5-12cm 56 mm CNL Extra Sterk
11.5-12cm 57 mm My.Size 57
12-12.5cm 58 mm
12-13cm 60 mm My.Size 60 CNL Extra GrootOriginals XXL

Nude XL
13-14cm 64 mm My.Size 64
14-15cm 69 mm My.Size 69
15-16cm 72 mm My.Size 72

Welke maat condoom heb ik nodig?

De maat van condooms wordt gemeten in de omtrek van je penis en staat op elke verpakking vermeld als “nominale breedte”. De nominale breedte van een condoom is de breedte van het condoom als deze plat op tafel ligt. Bepaal goed welek maat condoom je nodig hebt, een verkeer maat condoom blijft niet goed zitten. Voorkom een condoom dat afglijd of scheurt, je wil tenslotte geen ongewenste zwangerschap of SOA op je geweten hebben.

De maat van condooms bepaal je met de omtrek van de penis en niet de lengte zoals vele mensen denken! De lengte is veel minder belangrijk bij het bepalen van de maat. . Vind je condooms vervelend dan heb je waarschijnlijk de verkeerde maat!

Condoom.nl penismeter

Wil je zelf thuis je maat condooms bepalen?  Dat kan met de door ons ontworpen penismeter. Deze kost €1 en wordt dan gratis en discreet naar je toe gestuurd. Bestel hier jouw eigen penismeter en weet welke maat condoom je hebt. Meten is weten! Dit meetlint is gratis bij een bestelling vanaf € 5

Vergeet niet dat de lengte of omtrek van je penis niets zeggen over je bed prestaties.

Condoom.nl Penismeter

Penisbreedte meten 

Sommige condooms hebben een maat volgens de breedte of diameter. Je kunt deze meting op dezelfde manier vinden als de diameter van een cirkel. Zoek eerst de singel op de hierboven beschreven methode. Deel dat getal vervolgens eenvoudig door 3,14. De grootte van de penis kan variëren als gevolg van stress, vermoeidheid, frequentie van seksuele activiteit en mate van opwinding. Het kan dus zijn dat je meerdere metingen moet doen op verschillende tijdstippen van de dag, gedurende meerdere dagen.

Je penisgrootte gebruiken om een condoom te kiezen.

Als je er zeker van bent dat je de grootte van je penis hebt bepaald, zou je moeten kunnen bepalen welke condoom maat je nodig hebt. Als je penis van gemiddelde grootte is, zou een condoom van standaard maat je een nauwkeurige pasvorm moeten bieden. Een groter dan gemiddelde penis heeft mogelijk een condoom met het label 'groot' nodig, terwijl een penis die kleiner is mogelijk een klein condoom nodig heeft. Onthoud dat als het om condooms gaat, de maat belangrijk is: hoe beter de pasvorm, hoe beter het je zal beschermen tegen ongewenste zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen.

In een recent onderzoek naar de maatvoering van condooms onder 3.000 mannen is gebleken dat:

 • 25% klaagde dat condooms te strak zitten

 • 15% meldde problemen met condooms die 'te los' waren.

 • 44% van de deelnemers aan het onderzoek beweerde dat condooms tijdens het gebruik waren afgegleden of kapot waren gegaan.

 • 50% vond dat condooms over het algemeen niet goed passen.

Met andere woorden, een alarmerende 50% van de condoomgebruikers heeft niet alleen slechte seks, maar ook riskante slechte seks, wat onvergeeflijk en onnodig is.

Kies de juiste maat condoom

Dit klinkt misschien gek, maar je koopt toch ook geen spijkerbroek of een nieuw paar schoenen die te groot of misschien zelfs te klein is!

Het meest belangrijke aan een condoom is de maat. Een te klein condoom kan afknellen, krijg je moeilijk aangebracht, scheuren sneller of kunnen terug rollen. Je kan er ook voor kiezen om een iets kleiner condoom te gebruiken. Een strakker condoom zorgt ervoor dat de erectie harder is, je kan daardoor het hoogte punt langer uitstellen. Let er wel op dat je niet een te strak condoom gebruikt. Bij kinky seks wordt vaak een iets kleiner condoom gebruikt, omdat deze goed blijft zitten.

En een te groot condoom kan afglijden en blijft niet goed zitten. Een iets ruimer condoom kan zorgen voor meer speling tijdens de seks. Hierdoor kan je sneller opgewonden raken en het hoogte punt opwekken. Pas wel op dat het condoom niet te ruim zit, anders kan het afschuiven en kan je het verliezen.

Condoom maat

Een passend condoom staat garant voor veilige seks

Bij aankoop van het juiste maat condoom voor de man is de penisomtrek belangrijker dan de penislengte. Het condoom moet goed zitten. Als je een condoom om hebt en je merkt dat deze veel te strak zit, dan is er een grotere kans op het scheuren van het condoom. Als je een condoom hebt dat veel te ruim is en dus juist los zit, glijdt juist het condoom van de penis af. Condooms moeten passend zitten, niet te strak en niet te los om de penis.


Het gaat om de omtrek, niet om de lengte.


My Size Pro condooms zijn gespecialiseerd in maat condooms, van smalle/kleinere condooms tot brede/langere condooms. My. Size Pro condooms staan bekend om hun 9 verschillende breedtes/lengtes en zijn hoge kwaliteit condooms. Alle maten hebben we in het assortiment. De maten van My Size zijn vanaf de kleine XXS t/m grote XXL.  Jouw maat zit daarbij!  

My.Size pro condooms

Welke maten condooms heeft Durex?

Nominale breedte 60mm, voorkom ongewenste zwangerschappen met de juiste condoom maat. condoom.nl heeft keuze in verschillende maten, als een condoom scheurt tijdens de seks heb je kan op een SOA

Durex heeft niet alle maten in het assortiment. Het kleinste condoom van Durex is de Durex Feel Thin Extra Thin, deze heeft een condoom maat van 52 mm en zit wat stakker. Geschikt voor een omtrek van 11cm. Durex heeft 2 extra grote condooms. Namelijk de Durex Nude XL voor een omtrek van 12 - 13 cm (condoom maat 60) en de Durex Originals XXL (condoom maat 60) voor een omtrek van 12 - 13 cm, beide condooms zijn ook langer dan standaard condooms.

Vind hier alle XL condooms

Welke maat heeft een vrouwencondoom?

Een vrouwencondoom heeft een nominale breedte van 70mm en een lengte van 190mm. Bij gebruik van een vrouwencondoom is de maat van de penis niet zo belangrijk. De vrouw bent het condoom in de vagina en legt de buitenste ring van het condoom over de vagina. Bij gebruik van een vrouwencondoom mag je geen mannencondoom gebruiken. Dit veroorzaakt te veel wrijving en daardoor kan een van beide condooms scheuren. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Lees ook: alles over vrouwencondooms • Copyright © 2024 Condoom.nl