100% Durex, 100% betrouwbaar

Feiten en informatie De penis: alles waar naar je nieuwsgierig bent.

De penis: alles waar naar je nieuwsgierig bent.

We durven te wedden dat je waarschijnlijk een beetje nieuwsgierig bent naar de mannelijke anatomie en hoe deze werkt. Enkele vragen die waarschijnlijk bij je zijn opgekomen, zijn: Waarom ejaculeren jongens? Hoe ontstaat een stijve penis?

We durven te wedden dat je waarschijnlijk een beetje nieuwsgierig bent naar de mannelijke anatomie en hoe deze werkt. Enkele vragen die waarschijnlijk bij je zijn opgekomen, zijn: Waarom ejaculeren jongens? Hoe ontstaat een stijve penis? Wat doen testikels eigenlijk behalve daar zitten? En zijn er delen van een penis die gevoeliger zijn dan andere? Mannelijke genitaliën lijken misschien meer vanzelfsprekend, maar er is veel verborgen onder de oppervlakte dat de gezondheid en het seksuele functioneren van een man beïnvloedt. Net als bij je eigen anatomie is het ingewikkeld. Dus, om het niet ingewikkeld te maken, dachten we dat we je een ongelimiteerde uitleg zouden geven van de mini-me van een man.

De penis

De penis is een orgaan en bestaat uit zenuwen en bloedvaten. De grootte van de penis kan een man erg onzeker maken. Er zijn penissen in allerlei vormen en condoommaten. Vandaar dat we bij Condoom.nl  veel verschillende maten condooms in het assortiment hebben. Wees aardig. Het kan het zelfrespect van een man verwoesten. Mannen kunnen erecties kunnen krijgen, zelfs als ze er niet per se bewust van zijn. Dus maak er geen probleem van, als je bijvoorbeeld merkt dat een kerel "hard wordt" terwijl je allebei bent kijken naar So You Think You Can Dance.

De functie van de penis:

Er zijn duidlelijk 2 functies:

 1. Plassen, als verlengstuk tussen de blaas en urinebuis

 2. Seks en voortplanting, penissen zijn geslachtsorganen die zaadcellen naar de eicel brengt. Maar ook om van te genieten tijdens seks.

Stijve penis

Wanneer een man opgewonden raakt wordt er vanuit de hersenen een seintje gegeven om meer bloed in de penis te laten stromen. Het bloed vult de penis waardoor deze uitrekt en vorm en grootte, de penis heeft voldoende huid. Hierdoor wordt de penis stijf. De meeste piemels zijn een beetje scheef als ze stijf zijn. Het resultaat is een erectie. Als de penis is erectie is kun je niet gemakkelijk plassen omdat een spier de blaas afsluit. Gemiddeld is de grootte van een penis ongeveer 11 tot 17 centimeter wanneer hij rechtop staat. Maar de grootte varieert sterk net als alle andere lichaamsdelen, dus houd ons, of een andere persoon die je tegenkomt, niet bij die benadering. Erecties kunnen ontstaan op allerlei momenten, ook als je dat niet wilt. Ontspan je dan en probeer aan iets anders te denken. Soms wil je dat een erectie ontstaat en lukt het niet. Alcohol, stress of nervositeit hebben en slechte invloed op de mannelijke geslachtsorganen.

Waarom kan een penis in slappe toestand langer zijn dan de penis in erectie?

Je kunt niets aannemen over je penisgrootte in erectie door naar je penis te kijken terwijl deze slap is. Sommige mannen kunnen een aanzienlijke hoeveelheid lengte krijgen vanuit de slappe toestand.

besneden penis, mannelijke geslachtsorganen, grotere penis

Voorhuid besneden

In sommige landen zijn veel mannen die geen voorhuid meer hebben. In Nederland hebben de mannen over het algemeen een voorhuid, In sommige religies geldt dat iedere man zicht moet laten besnijden. Vaak gebeurt dit al op jonge leeftijd. Een voorhuid beschermt de eikel, hiermee behoud de man zijn gevoeligheid. Veel mannen vinden een voorhuid vies, maar dit del van de penis is goed schoon te houden zoals elk ander deel van je lichaam.   

De verschillende onderdelen van de penis:

volwassen mannen met mannelijke geslachtsorganen de stijve penis.

De eikel van een penis

Aan de bovenkant van de penis zit de eikel. Deze is groter en ziet er glad uit. Dit deel van de penis is gevoeliger dan de schacht (het lange deel) van de penis. In de eikel bevindt zich de opening naar de urethra, de buis waardoor urine en sperma doorheen gaat.

Plasgaatje

In de eikel aan de bovenkant zit het plasgaatje waardoor urine en sperma door heen kan. Vrouwen hebben als het ware 2 gaatjes, de vagina en een plasgaatje

Frenulum (toompje)

Dit is het gedeelte wat net onder de eikel zit, het meest gevoelige deel van de penis. Het ziet er uit als een soort verbinding tussen de eiken en de voorhuid. Het kan voorkomen dat bij sommige mannen dit te kort is en kan lijden tot pijn bij seks.

Voorhuid

De huid die de eikel beschermt als de penis in slappe toestand is. Bij geboorte zit de voorhuid nog vast aan de eikel, in de leeftijd van 4 tot maximaal 10 jaar weekt deze als het ware los. Ook als je besneden bent en geen voorhuid hebt, is het belangrijk om je penis goed schoon te maken.

Schacht

De schacht begint onderaan je buik en eindigt bij de eikel.

Balzak ook wel Scrotum, Teelballen genoemd.

De testikels maken zaadcellen aan, die dan door de zaadleider naar de zaadbal lopen. In de elke balzak zit een zaadbal en bijbal waar miljoenen zaadcellen  (nog geen sperma) worden bewaard.  Elke man heeft 2 balzakken en 2 bijballen, samen wordt dit het scrotum genoemd.  

Prostaat

Nadat de zaadcellen in de bijbal zijn opgeslagen wordt het geleid naar de prostaat. In de prostaat worden de zaadcellen vermengt met andere ingrediënten zoals, suiker, slijm, vitamines en eiwitten. Hiermee worden de zaadcellen beschermd tegen het zuur van de vagina. Buiten deze functie is de prostaat ook een gevoelig stukje in de penis wat gestimuleerd kan worden.   

na ejaculatie van de man krijg je een kleine penis.

Zaadlozing

Wanneer een man een orgasme heeft, komt het sperma met een explosieve pompende beweging uit de plasbuis. Om te voorkomen dat er urine tijdens de zaadlozing naar buiten komt, zwelt de prostaat vlak voor de zaadlozing op, waardoor de urinewegen geblokkeerd worden. Het sperma is meestal een ondoorzichtige kleur en kan enige variatie in textuur hebben - plakkerig, gomachtig of vloeibaar. Als deze vloeistof een ander kleur heeft of naar ruikt kan het duiden op een SOA. Laat je dan testen bij een GGD of bij je huisarts. Informeer je bedpartners en vrij met condoom.

Perineum

Dit is het gebied tussen de penis en de anus een zeer gevoelig gebied. Er loopt een soort van lijn in het midden, door dit gebied te stimuleren wordt ook de prostaat gestimuleerd.

10 Feitjes over de penis die je misschien nog niet wist:

 1. De eerste echte stijve ontstaat tijdens de geboorte

 2. Een penis kan niet breken. Dit is niet mogelijk, de penis is weefsel en er zit geen bot in. Je kunt wel het weefsel beschadigen. Hierdoor kunnen  inwendige littekens, misvormingen en erectiestoornis ontstaan. Bij een penisbreuk gaat het eigenlijk over een breuk van de membranen om de zwellichamen. Oorzaken van een gebroken penis zijn wilde seks, of bepaalde standjes.

  Lees ook: onze collectie cockringen

 3. Een penis is 2 x zo lang dan je denkt: Waar, er zit nog een halve penisbuis in het lichaam verborgen.

 4. De schoenmaat mythe: Er bestaat geen verband tussen de schoenmaat van de man en de penis lengte zoals veel mensen denken. Er is onderzoek naar gedaan.

 5. Elke penis heeft 3 tot 5 erecties per nacht, meestal tijdens de remslaap. Er is onderzoek naar gedaan, maar het is nog niet duidelijk hoe deze erecties ontstaan. Er is een theorie dat het bedplassen helpt voorkomen. Een erectie remt het plassen

 6. De lengte van een slappe penis zegt niets over de lengte van de penis in erectie. Het klopt dat donkere mannen een grote piemel hebben, Aziaten een kleine en Europeanen gemiddeld geschapen zijn

 7. IJsland heeft een penismuseum. Een geschiedenisleraar is van af 1974 gestart met het verzamelen van penissen nadat hij een zweep kreeg gemaakt van stieren penis. Hij heeft een collectie van 240 penissen.

 8. Mensen zijn zoogdieren, de walvis heeft de grootste penis, kan tot wel 3 meter lang worden

 9. Ongeveer 100 mannen in de wereld hebben een medische aandoening genaamd "Diphallus", wat betekent dat ze zijn geboren met twee penissen

 10. Uit onderzoek is gebleken dat klaarkomen gezond is, dus mastuberen maar!

Heb je nu het gevoel dat je jongens een beetje beter begrijpt?

Lees ook: 10 seks standjes voor extra plezier in de slaapkamer
 • Copyright © 2024 Condoom.nl