100% Durex, 100% betrouwbaar

Soa test

Filteren
Sorteer op:

7 artikelen

    Heb je onveilige seks gehad, ervaar je SOA-gerelateerde symptomen, wil je onbeschermde seks met je partner of heb je seks gehad met iemand die een soa had/heeft? Dan is het een goed idee om je te laten testen. Met de SOA-thuistesten van Condoom.nl kan je een laboratorium gecertificeerde soa test uitvoeren vanuit het comfort en de privacy van je eigen huis. Met onze zelftesten kun je jezelf eenvoudig, veilig én anoniem testen op de meest voorkomende SOA’s. Net als SOA-testen die verkrijgbaar zijn bij de GGD of huisarts, werkt Condoom.nl samen met gecertificeerde laboratoria om een even geldig en betrouwbaar testresultaat te garanderen.

    soa test bij de ggd of andere testfaciliteit wanneer je seks hebt met mannen of jonger bent dan 25. Een thuistest kun je per e mail bestellen of neem contact op zo snel mogelijk wanneer je klachten hebt. Een soa test kun je ook via soa aids nederland bestellen. Een soa kun je krijgen als seks je werk is. Je kunt een soa krijgen op eigen risico en de enige manier - als je uit dit land komt - zijn betrouwbare zelftesten. Een soa kun je bepalen via een soa test.

    Op welke SOA’s kan ik me testen?

    Condoom.nl biedt verschillende SOA testen aan; testen voor losstaande SOA’s zoals Chlamydia, maar ook gecombineerde testen waarmee je op meerdere SOA’s tegelijk kan testen. Met onze meest uitgebreide soa test, kan je vanuit huis testen op Chlamydia, Gonorroe, Trichomonas, Herpes, Syfilis, Hepatitis B en HIV. Ons assortiment bestaat uit de volgende testen:

    Wat is een SOA?

    Een SOA of seksueel overdraagbare aandoening is een infectie die je kan oplopen door seks, vooral als je geen condoom of beflapje gebruikt (onveilige seks dus). Sommige soa’s kunnen vervelende symptomen veroorzaken, terwijl andere helemaal geen symptomen hebben. Hoewel veel soa’s gemakkelijk met medicatie te behandelen zijn, is het belangrijk om je te laten testen om een juiste diagnose te krijgen. Hiermee kun je langetermijneffecten van een onbehandelde infectie voorkomen en voorkomen dat de infectie zich onder anderen verspreidt.

    Waarom moet ik een SOA test laten doen?

    Een soa test geeft duidelijkheid of je symptomen van een SOA afkomstig zijn én om welke SOA het gaat. Je kan dan gerichter medicatie krijgen voor de behandeling van je SOA. De meeste SOA’s kunnen goed en snel behandeld worden.

    • Als je een SOA hebt, kan je een ander ook besmetten.
    • Laat je een SOA niet behandelen, dan kunnen de klachten verergeren en kan het vervelende gevolgen hebben, ook op langere termijn.
    • Als je een SOA hebt, wordt het risico op andere SOA’s en HIV groter.  

    Is een soa thuistest anoniem?

    Alle SOA testen van Condoom.nl zijn anoniem. Er zijn geen andere partijen behalve jij en onze gecertificeerde laboratoriumpartners betrokken bij het testproces of de uitslag. Als je testresultaat echter positief is, wordt het sterk aangeraden om je testresultaat mee te nemen naar een huisarts voor verder onderzoek en behandeling.

    Opmerking: Voor positieve Hepatitis B testen is het laboratorium verplicht om het testresultaat te rapporteren aan volksgezondheidsinstanties. In het geval van een positieve Hepatitis test, zullen zij contact met je opnemen over de volgende stappen in het melden van de infectie. De privacy van patiënten wordt altijd beschermd in het geval van verplichte rapportage en gegevens worden niet gedeeld zonder toestemming.

    Hoe voer ik een soa-zelftest uit?

    Bij een soa test wordt afgenomen lichaamsmateriaal naar een lab gestuurd en onderzocht op een SOA. Het zelf afnemen van een soa test doet geen pijn. Vrouwen testen vaginaal door met een wattenstaafje uit het testpakket kort de vagina te strijken. Anale of keel testen gaan ook door te strijken met een wattenstaafje. Mannen vangen urine op. Wil je een bloedtest doen op HIV, Syfilis of Hepatitis? Met een vingerpriktest neem je thuis bloed af.

    Verder goed om te weten is dat alle SOA-testen van Condoom.nl worden verzonden in discrete verpakking, samen met gedetailleerde afname instructies. Daarnaast kun je deze instructievideo’s op YouTube (Engelstalig) bekijken:

    instructievideo voor urinetesten

    instructievideo voor vrouwen vaginaal testen

    instructievideo voor keel testen

    Instructievideo voor anaal testen

    instructievideo voor bloedafname met behulp van een vingerprik

    Heb je toch nog een vraag of begrijp je iets niet? Neem dan gerust contact met ons op via info@condoom.nl. Onze klantenservice staat graag voor je klaar!

    Wat is een SOA test voor thuis?

    Een SOA thuistest is een zelftest waarmee je thuis kan controleren of je een SOA hebt, zonder dat je daarvoor op afspraak naar een huisarts, kliniek of GGD hoeft te gaan. Een SOA thuistest biedt een betrouwbaar, anoniem en goedkoper alternatief voor traditionele tests.

    De SOA thuistest wordt steeds populairder omdat veel mensen zich ongemakkelijk voelen bij het maken van een afspraak bij een arts of de GGD. De SOA test kan eenvoudig online worden besteld, thuis worden uitgevoerd en vervolgens naar een laboratorium worden gestuurd voor analyse. De uitslag is meestal binnen 48 uur beschikbaar nadat het laboratorium de test heeft ontvangen.

    Regelmatig testen op SOA's is essentieel om je eigen gezondheid en die van je partner(s) te beschermen. Vroege detectie kan complicaties voorkomen en zorgt voor een snellere soa behandeling. Met een thuistest voor mannen en vrouwen weet je binnen 2 dagen waar je aan toe bent als je de uitslag krijgt.

    SOA thuis test; betrouwbare zelftesten waarna je snel thuis je uitslag krijgt. De thuistest kun je zonder afspraak maken bestellen als je klachten hebt nadat je seks hebt gehad.

    Voordelen van Soa test thuis

    Anoniem
    Een van de grootste voordelen van het gebruik van een thuistest is privacy. Je hoeft niet naar huisarts of een kliniek te gaan, waardoor je volledige anonimiteit behoudt.

    Snel resultaat
    SOA thuistesten zijn snel en eenvoudig uit te voeren, vaak met resultaten binnen 48 uur.

    Overzicht van Beschikbare SOA testen

    Er zijn verschillende soorten SOA-thuistesten beschikbaar:

    • Chlamydia soa test: Een veelvoorkomende SOA die vaak geen symptomen vertoont. Informatie over Chlamydia

    • Gonorroe soa test: Bekend om de pijnlijke symptomen, maar kan ook asymptomatisch zijn. Informatie over Gonorroe

    • HIV soa test: Een ernstige virusinfectie die het immuunsysteem aantast. Informatie over HIV

    • Syfilis soa test: Een bacteriële infectie die in verschillende stadia voorkomt. Informatie over Syfilis

    • Herpes soa test : Een virus dat pijnlijke zweren veroorzaakt. Informatie over Herpes

    • Trichomoniasis soa test : Een parasitaire infectie.

    • HPV soa test: Een virus dat wratten kan veroorzaken en in verband wordt gebracht met verschillende vormen van kanker. Informatie over Genitale wratten

    • Mycoplasma

    • Overige SOA's: Er zijn nog andere minder bekende SOA's waarvoor je kunt testen.

    Lees ook: SOA testen voor mannen

    Hoe werkt een SOA-thuistest?


    Elke thuistest komt met een uitgebreide handleiding met stap-voor-stap instructies. Het is cruciaal deze stap voor stap te volgen om een nauwkeurig resultaat te garanderen. De betrouwbaarheid van thuistesten is over het algemeen hoog, maar het is essentieel om ze correct uit te voeren en te begrijpen dat geen enkele test 100% feilloos is. Bestel nu je SOA test op Condoom.nl

    Wat te doen als je de uitslag van de SOA test weet?

    Als je een positief resultaat krijgt, dan kan je bij de GGD terecht of neem dan zo snel mogelijk contact op met een arts of SOA-kliniek voor bevestiging en advies over de volgende stappen.

    SOA test nodig? Na onveilige seks kun je bij de GGD terecht. Middels een dure SOA test kan je je laten testen als je vermoed dat je een SOA hebt.

    Veel gestelde vragen over SOA testen

    1.Wanneer moet ik een SOA test doen?

    Je kunt een soa test doen als je symptomen hebt die wijzen op een SOA zoals jeuk, pijn of klachten hebt zoals een branderig gevoel bij het plassen.

    Een afspraak stelt duidelijkheid je een SOA hebt. De GGD biedt - of andere testfaciliteit - duidelijkheid. Als je bang bent voor een SOA kan je op afspraak komen. Een medewerker bepaalt nar aanleiding van een aantal vragen of je in aanmerking komt. Als je gewaarschuwd bent, onveilige seks hebt gehad of als seks je werk is, is het verstandig een afspraak te maken.

    Het is ook verstandig om je te laten testen als je onbeschermde seks hebt gehad of als je een nieuwe seksuele partner hebt. Er moet minimaal één week zitten tussen de seks en de soa test tenzij je slachtoffer bent (seks tegen je zin in had), als je gewaarschuwd bent voor een SOA of als je denkt een risico te hebben op HIV.

    2. Kan ik een SOA hebben zonder symptomen?

    Ja, veel SOA's kunnen asymptomatisch zijn, vooral in de beginfase. Daarom is het belangrijk om je regelmatig te laten testen als je seksueel actief bent zonder vaste partner, zelfs als je geen symptomen hebt.

    3. Waar kan ik me laten testen?

    Je kunt je laten testen bij je huisarts, test bij de GGD of een gespecialiseerde kliniek. Een soa test is ook als thuistests beschikbaar, maar het is belangrijk om een betrouwbare soa test te kiezen. Online thuistesten waarbij het materiaal naar een laboratorium gestuurd word voor de uitslag zijn wél betrouwbaar.

    De GGD heeft helaas maar beperkt plek. Het aantal aanvragen is groter dan het aantal beschikbare tijdstippen. Het kan daarom gebeuren dat je geen afspraak bij de GGD krijgt.

    4. Wat kost een SOA-test?

    Online thuistesten zijn goedkoper dan tests in een kliniek, zonder dat dit ten koste gaat van de betrouwbaarheid. Hieronder hebben we een vergelijking van kosten en betrouwbaarheid voor je op een rijtje gezet.

    SOA thuis testen: Doe-het-zelftest bij SOA's worden steeds populairder; je kan ze snel en anoniem kopen in lokale drogisterijen of online. Er zijn thuistests waarbij je zelf het resultaat afleest en SOA test waarna het materiaal naar een laboratorium wordt gestuurd voor resultaat. Let op! De testen waarbij je direct uitslag hebt, zijn niet te vertrouwen!

    Een laboratorium-thuistest koop je online, bijvoorbeeld via Condoom.nl. Prijzen beginnen vanaf 45 euro voor de meest voorkomende SOA's zoals Chlamydia en Gonorroe tot 149,95 voor de extra uitgebreide SOA test.

    Klinieken: De kosten van een SOA test kan verschillen. Een chlamydia test kost ongeveer 40 euro. Doe je meer tests? Dan kan dat een paar 100,- euro kosten.

    Huisarts: De gemiddelde kosten van een SOA test via de huisarts zijn 150,- Over het algemeen wordt dit door je zorgverzekering vergoed, maar op de test is wel het eigen risico van toepassing. Wanneer jij je eigen risico nog niet hebt gebruikt, zal je de SOA test dus zelf moeten betalen.

    GGD: De GGD biedt een gratis SOA test aan als je jonger bent dan 25 jaar en mensen die extra risico lopen wanneer seks je werk is. Behoor je tot een van deze risicogroepen? Dan mag je 1x per jaar een gratis SOA test bij de GGD laten doen.

    5. Hoe werkt een SOA-test?

    De procedure kan verschillen afhankelijk van de SOA. Meestal wordt een urinemonster, bloedmonster en soms neemt de huisarts een uitstrijkje. Soms kun je de test zelf doen of de arts doet het voor je.

    6. Hoe snel krijg ik de uitslag?

    Dit varieert per testlocatie. Bij de huisarts of GGD krijg je vaak binnen enkele dagen de uitslag. Bij privéklinieken kan dit soms sneller zijn, vaak binnen 24 tot 48 uur. Bij Condoom.nl ontvang je de uitslag online (meestal binnen 48 uur). Je krijgt een e-mail of sms zodra de uitslag er is. Als je een soa hebt, kun je meteen een nieuwe afspraak maken voor een behandeling via je huisarts.

    7. Hoe vaak moet ik een SOA test doen?

    Dit hangt af van je seksuele activiteit en het aantal partners. Minimaal één keer per jaar wordt aanbevolen voor seksueel actieve personen, maar vaker bij wisselende partners.

    8. Is een thuistest even betrouwbaar als een soa test in een kliniek?

    Als je de instructies zorgvuldig volgt, zijn thuistesten vergelijkbaar qua betrouwbaarheid met kliniektests. Thuistesten waarbij je direct resultaat ziet, zijn NIET betrouwbaar. Kies daarom altijd voor een laboratorium SOA test!

    Bestel hier betrouwbare thuistests

    9. Wat moet ik doen als mijn test positief is?

    Als je een positieve SOA test hebt, kun je meteen een afspraak maken voor een behandeling via je huisarts. Ook is het belangrijk om je sekspartner(s) te informeren als je een SOA hebt, zodat zij zich ook kunnen laten testen en behandelen. Je arts zal je behandelen met de juiste medicatie en je adviseren over vervolgstappen.

    SOA test : Als je na onveilige seks op SOA test kun je ook bij de ggd terecht. Waarom zou je een afspraak afzeggen voor een test bij de GGD als je seks hebt met mannen of een met een transpersoon seks hebt gehad.

    Testimonials en Ervaringen

    "Ik vond de SOA test eenvoudig te gebruiken en het gaf me gemoedsrust." - Anonieme gebruiker
    "De instructies waren duidelijk en de klantenservice was zeer behulpzaam toen ik een aantal vragen had." - J. de Vries

    Hoe kom je aan een seksueel overdraagbare aandoening (SOA)?

    Een seksueel overdraagbare aandoening (SOA), ook wel bekend als seksueel overdraagbare infectie (SOI), is een infectie die voornamelijk wordt overgedragen tussen mannen en vrouwen door seksueel contact. Hier zijn enkele manieren waarop SOA's kunnen worden overgedragen:

    1. Onveilige seks: Het niet gebruiken van een condoom tijdens vaginale, anale of orale seks verhoogt het risico op het oplopen van een SOA. Zeker als man zijnde als je vaak onbeschermde seks hebt met mannen kun je je maar beter vaker laten testen of je een soa hebt

    2. Direct huid-op-huid contact: Sommige SOA's, zoals herpes en genitale wratten (veroorzaakt door bepaalde stammen van het humaan papillomavirus of HPV), kunnen worden overgedragen door direct huidcontact met een geïnfecteerd gebied, zelfs als er geen penetratie plaatsvindt.

    3. Gedeeld gebruik van seksspeeltjes: Zonder de juiste reiniging kunnen seksspeeltjes die door meerdere mensen worden gebruikt, SOA's overbrengen.

      SOA test. Het kan zijn dat je een SOA hebt opgelopen na seksueel geweld. Je hebt dan een verhoogd risico op Hepatitis B. Je kan je laten testen bij de GGD of huisarts. In zo'n afspraak stelt men dan veel vragen die ongemakkelijk kunnen zijn. Als je klachten hebt die wijzen op een soa hoef je bij Condoom.nl geen afspraak maken en krijg je jouw uitslag via e mail. Test bij de GGD
    4. Overdracht via bloed: Hoewel de meeste SOA's worden overgedragen door seksueel contact, kan HIV ook worden overgedragen door contact met besmet bloed, zoals door het delen van naalden.

    5. Moeder op kind: Sommige SOA's, waaronder HIV, syfilis en herpes, kunnen tijdens de bevalling van moeder op kind worden overgedragen.

    6. Bloedtransfusies: In zeldzame gevallen en voornamelijk in landen waar bloed niet routinematig wordt gescreend, kan een SOA zoals HIV worden overgedragen via een bloedtransfusie.

    7. Niet-seksuele overdracht: Sommige SOA's, zoals trichomoniasis, kunnen in zeldzame gevallen worden overgedragen via vochtige voorwerpen zoals handdoeken of washandjes, hoewel dit niet gebruikelijk is.

    Het is belangrijk om op te merken dat SOA's niet worden overgedragen door casual contact zoals knuffelen, handen schudden, het delen van eetgerei of toiletbrillen. Je kunt een soa krijgen én overdragen zonder dat je klachten hebt.

    De enige manier om jezelf te beschermen tegen SOA's is door veilig te vrijen, wat betekent dat je een condoom of andere barrièremethode gebruikt tijdens seksueel contact, regelmatig wordt getest op SOA's en open en eerlijk communiceert met je partner(s) over jullie seksuele gezondheid.

    Ben je slachtoffer van seksueel geweld?

    Dan heb je waarschijnlijk ook het risico gelopen op een SOA. Als je slachtoffer bent, dien je zo snel mogelijk een afspraak te maken - ook als je geen klachten hebt - met het ziekenhuis en de politie.

    Contact en Ondersteuning

    Heb je vragen of zorgen over onze betrouwbare zelftesten? Neem contact met ons op. Daarnaast zijn er lokale klinieken en hulpbronnen beschikbaar voor verdere ondersteuning, zoals SOA aids Nederland.

    • Copyright © 2024 Condoom.nl