100% Durex, 100% betrouwbaar

Veilige seks/ veilig vrijen Wat je beter niet of wel kan gebruiken als glijmiddel

Wat je beter niet of wel kan gebruiken als glijmiddel

Goede seks is om vele redenen goed. De mix van sensaties die zich opbouwen tot dat laatste hoogtepunt van plezier kan een onvergetelijke ervaring zijn. Een van de gemakkelijkste manieren om je seksleven te verbeteren, is door glijmiddel in de mix te brengen. Hoewel je misschien denkt dat het gebruik van glijmiddel alleen voor de oudere generaties is, kun je niet meer verkeerd zijn.

De waarheid is dat glijmiddel een natuurlijk onderdeel is van seks. Het zorgt niet alleen voor comfort voor beide partijen, het kan ook het plezier enorm vergroten, afhankelijk van de variëteit van het gebruikte glijmiddel. Het is niet beschamend om glijmiddel te gebruiken en het maakt seks niet minder sexy. In feite zeggen 9 van de 10 vrouwen dat glijmiddel het nog beter maakt. Het komt zelden voor dat het lichaam uit zichzelf volledig optimaal vochtig wordt, dus help het soms om glijmiddel te gebruiken.

Er zijn echter enkele natuurlijke alternatieven die je beter niet als glijmiddel voor seks moet gebruiken:

Kokosolie nooit als glijmiddel gebruiken
 1. Kokosolie als glijmiddel: Kokosolie is een populair product. Met schijnbaar oneindig gebruik, is het een nietje geworden in de kasten van velen in het hele land. Glijmiddel voor kokosolie is echter niet ideaal. Waarom? Kokosolie bevat antivirale en antibacteriële eigenschappen die de vaginale PH-balans die leidt tot verstoring kunnen verstoren. 
 2. Vaseline: Pp aardolie gebaseerde producten kunnen tot infectie leiden  Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Obstetrics and Gynecology wees uit dat vrouwen die de afgelopen maand vaseline als glijmiddel hadden gebruikt, meer dan twee keer zoveel kans hadden op bacteriële vaginose als niet-gebruikers. En, net als andere glijmiddelen op oliebasis, zal het condoom van scheuren
 3. Speeksel: Oke het is nat, logisch dat je zou overwegen om het als glijmiddel te gebruiken. Maar het is niet glad genoeg  om een effectief glijmiddel te gebruiken. Dus je verspilt gewoon je tijd. Bovendien vergemakkelijkt spuug de overdracht van SOA's en kan het een infectie in je vagina veroorzaken, net zoals onbeschermde orale seks dat kan. Niet voor niets dat er beflapjes zijn.
 4. Body lotion: Er zitten veel potentiële irriterende stoffen in lotions, zoals parfums en propylglycolen (de in water oplosbare verbindingen die ervoor zorgen dat de lotion vochtig blijft), die zwelling, jeuk en algemene irritatie daar beneden kunnen veroorzaken, geen optie dus.
  Olijfolie
 5. Olijf Olie: Ook Olijfolie zal het condoom direct beschadigen. Olijfolie is een zware olie en wordt niet makkelijk opgenomen in de huid. Daardoor kunnen je poriën verstopt raken door de olijfolie. Verstopte poriën kunnen puistjes of irritatie veroorzaken, wat kan leiden tot infecties in of bij de vagina en anus. Niet doen dus.
 6. Boter: Is ook een slechte idee. Het zijn de oliën in boter die een vernietigend effect kunnen hebben op condooms.
 7. Ei-wit Behalve dat je een paar eieren moet openbreken, wat het ontbijt de volgende dag gewoon een gedoe zal maken, zijn eiwitten een nee. Het is glad spul, maar ze zijn ook bederfelijk. Is ook niet te doen in de slaapkamer, bespaar de moeite. 
 8. Shampoo: Je huid heeft natuurlijke beschermende oliën en helaas kunnen ze worden verwijderd met shampooproducten die kunstmatige geurstoffen en chemicaliën bevatten. Ze kunnen infecties veroorzaken, vooral in de vagina.

Een goed natuurlijk alternatief is:

Aloë Vera gel

Aloë Vera gel: Als het gaat om een natuurlijk glijmiddel, is aloë vera gel een goede keuze. Zorg er wel voor dat het eigenlijk aloë vera is, want sommige aloë-producten bevatten ingrediënten die je vagina kunnen irriteren. Bonus: deze is volkomen veilig om te gebruiken met latexcondooms.

Kun je Aloë Vera-gel als anaal glijmiddel gebruiken?

Aloë vera voor analeseks is om twee zeer belangrijke redenen misschien niet het beste alternatief voor anaal glijmiddel. Ten eerste is de pH van aloë vera ongeveer 4,5, terwijl de pH van het rectum tussen 7 en 8 ligt. Bovendien, hoewel aloë zacht is voor de huid, heeft het een vrij dunne consistentie in vergelijking met anale glijmiddelen, wat voor meer wrijving zorgt tijdens penetratie.

Bekijk ook eens: Tips voor de eerste keer anale seks

Conclusie

Zo zijn er nog veel meer producten die worden gebruikt als glijmiddel. Wij adviseren om geen producten te gebruiken bij intieme zones die daar niet voor bedoeld zijn. Een glijmiddel heb je in talloze smaken, geuren en hoeveelheden en kan je gemakkelijk bestellen. Loop daarom geen risico en gebruik de juiste producten.

Soorten glijmiddel:Ook interessant

 • Copyright © 2023 Condoom.nl