100% Durex, 100% betrouwbaar

  Wat zijn beflapjes?

  Beflapjes zijn gemaakt van latex rubber en zijn ongeveer 15x15cm groot. Het materiaal is hetzelfde als van een condoom. Het zorgt ervoor dat je met je mond niet in aanraking komt met vaginaal vocht, menstruatievocht of bacteriën. Bij goed gebruik loop je veel minder kan op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's).

  Waarom gebruik je een beflapje?

  Een beflapje wordt gebruikt, ook wel liklapje genoemd, voor veilige orale seks. Orale seks is bijvoorbeeld het likken van de vagina ook wel beffen (cunnilingus) genoemd en het veilig oraal bevredigen van de anus ook wel rimmen(anilingus) genoemd. Als je een beflap goed gebruikt voorkom je om Soa’s. Je kunt een beflapje ook gebruiken als je het niet hygiënisch of fijn vindt om vaginaal vocht in je mond te krijgen of de anus.

  Het wordt wel eens vergeten maar met het likken van de vagina of anus kunnen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) worden overgebracht.

  Wanneer gebruik je een beflapje?

  Een beflapje gebruik je wanneer je iemand oraal wilt bevredigen, maar dit niet hygiënisch of fijn vindt. Het beflapje kan worden aangebracht op het intieme gedeelte. Wanneer het liklapje strak wordt gespannen tussen beide handen kan het worden aangebracht op het gedeelte wat wordt gelikt. Op deze manier komt de ton niet in contact met de huid, slijmvliezen, vagina of anus. Het beflapje kan maar 1 keer worden gebruikt en kan mogelijk in combinatie met glijmiddel.

  Hoe gebruik je een beflapje?

  Het gebruik van een beflapje (ook wel tandmoeder genoemd) is eenvoudig: tijdens oraal-vaginale seks wordt de dam plat over de vulva geplaatst om te dienen als een barrière tussen de mond van de persoon die orale seks heeft en de vagina van de persoon die het ontvangt. Evenzo wordt tijdens oraal-anale seks het lapje over de anus geplaatst om een barrière tussen de mond en de anus te creëren. Eenmaal geplaatst, moet de dam op zijn plaats worden gehouden door de persoon die orale seks uitvoert of de persoon die het ontvangt. Als het wegglijdt of wordt kapot gaat moet je onmiddellijk stoppen. Gooi het lapje weg  en vervangen door een nieuwe. Gebruikte beflapjes gooi je weg in de vuilnisbak.

  Beflapjes voor een latexallergie

  Heb je een latexallergie?. Je kunt ook zelf een beflapje maken. Bestel latexvrije condooms en knip vervolgens de het tuitje eraf. Knip het condoom daarna in de lengte zodat je een vierkant tot langwerpig lapje overhoudt. Deze functioneert uitstekend als beflapje. Ook wanneer je geen latexallergie hebt, maar bijvoorbeeld een smaakje wilt, kun je smaakjes condooms bestellen om ze vervolgens op dezelfde manier te knippen.

  Welke verschillende soorten beflapjes zijn er?

  Er zijn momenteel niet veel merken die beflapjes aanbieden op de markt. Condoom.nl heeft de beflapjes van Glyde in het assortiment. Deze zijn 100% veganistisch. Condoom.nl biedt deze aan in het roze, deze heeft een aardbeiensmaak, en een crèmekleurige met vanillesmaak.

  Tips voor gebruik beflapjes:

  1. Gebruik elke keer een nieuwe beflapje.
  2. Controleer voor gebruik de houdbaarheidsdatum en volg de instructies op de verpakking. Controleer op scheuren in de latex of polyurethaan
  3. Breng wat glijmiddel op waterbasis of siliconen aan op de zijkant van het lapje die de huid raakt om breuk voorkomen en het gevoel te verbeteren.
  4. Bewaar beflapjes op een koele, droge plaats Net zoals condooms
  5. Gooi een beflapje weg in de prullenbak na gebruik of als de houdbaarheidsdatum is verstreken.

  Wat niet te doen met beflapjes

  1. Gebruik een beflapje maar aan één kant .
  2. Gebruik geen olie als glijmiddel  zoals babyolie, lotion, vaseline of bakolie. Net zoals bij condooms zijn beflapjes gemaakt van latex en scheuren of breken bij gebruik van olie. Olieachtige producten tasten latex aan.
  3. Rek een beflapje niet te ver uit om scheuren te voorkomen.
  4. Gebruik geen zaaddodend middel, dit kan irritatie in de mond veroorzaken.

  Tip: Lees hier het blogartikel: Handleiding beffen

  • Copyright © 2022 Condoom.nl