100% Durex, 100% betrouwbaar

Bondage & fetish

Filteren
Sorteer op:

11 artikelen

  Wat is BDSM eigenlijk?

  In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is BDSM niet alleen ruige seks en pijn. De afkorting betekend bondage en discipline (B & D), dominantie en onderwerping , en sadisme en masochisme en is in de praktijk zoveel meer dan alleen dominante seks.

  Losjes gesproken is BDSM een term die veel verschillende activiteiten omvat en een soort machtsspel is (met toestemming) met fysieke, psychologische en seksuele elementen. Het kan ook simpelweg gaan om het verkennen van nieuwe en andere seksuele opwindingen of een rollenspel ondergaan met spannende speeltjes voor extra genot.

  Thuis kun je rustig starten met BDSM om veilig je grenzen te verleggen met macht of dominantie. Je zou kunnen beginnen met handboeien of met touw om je partner vastgebonden te maken aan het bed.

  Voordat je erin duikt, is het van essentieel belang dat je wordt opgeleid - het belangrijkste zijn gebieden van toestemming, die je vóór en tijdens de hele ervaring moet verkrijgen. Het gebruik van stopwoorden, dat signaal om direct te stoppen met wat je aan het doen bent; en nazorg, waarbij je intiem gedrag vertoont zoals kussen of knuffelen om de ervaring zorgvuldig te beëindigen.

  Als je nieuw bent in en nieuwsgierig bent naar BDSM, sta je op het punt een hele nieuwe wereld van mogelijkheden te ontdekken die veel verder gaan dan de leerboek seks die je misschien in films en media ziet. Hoewel Christian Grey de ultieme fantasie lijkt, heeft het stuk dat in de 50 Shades-serie wordt afgebeeld, een aantal veelvoorkomende misvattingen over de praktijk versterkt.

  Omdat BDSM zoveel soorten activiteiten omvat, is het goed om vast te stellen wat je wilt proberen voordat je begint.

  Door het dragen van een blinddoek kun je andere zintuigen te versterken. Of misschien wil je plezier ervaren door middel van pijn, zoals een pak slaag krijgen. Zowel plezier als pijn werken samen met vergelijkbare systemen in de hersenen, waardoor de een de ander kan versterken. Rolspel en het verkennen van verschillende dominante en onderdanige machtspelletjes om jezelf op een andere manier te leren kennen, is een ander gebied dat je misschien wilt verkennen.

  Top 3 verschillende BDSM start speeltjes

  Om je te helpen beslissen, hebben we een lijst samengesteld met de top 3 BDSM-speeltjes op instapniveau die je van BDSM-beginneling naar professional zullen brengen.

  1. 1. S&M Satijnen blinddoek: Laat je partner je plagen zodat je reukvermogen, tastzin en gehoor overuren moeten maken - de mogelijkheden zijn eindeloos met dit leuke en stijlvolle product.

  2. S&M Ball Gag: Hier is een leuke! Ontdek machtsspel en onderbreek het vermogen van je partner om te praten (uiteraard met wederzijds goedvinden) met deze sensuele mondknevel. Of je dit nu doet tijdens de seks of besluit om je dom-sub-spel uit de slaapkamer te halen, de grap is een perfecte manier om te laten zien wie de baas is. Met een geperforeerd oppervlak voor gemakkelijke ademhaling, een verstelbare riem aan de achterkant en imitatieleer materialen, is het de perfecte instap in de wereld van het gebruik van gags

  3. Ouch! Introductry Bondage kit #6: Ooit gefantaseerd over een sexy spel van dominantie en onderwerping? Dit is je kans om het eens te proberen!

   Deze vijfdelige introductieset bevat een zacht satijnen oogmasker (met zwarte dubbele hoofdbanden), pluche handboeien en een sensuele nepleren zweep en nog veel meer attributen, perfect voor speels kietelen en slaan.

  Benieuwd naar BDSM?

  Als je nieuw bent met BDSM, zou je kunnen denken dat het betreden van deze nieuwe wereld betekent dat je voorzichtigheid en instemming met de wind moet gooien en jezelf (of anderen) moet onderwerpen aan overheersing en pijn. Maar dat kan niet verder van de waarheid zijn.

  Omdat BDSM vaak met macht speelt, zijn instemming en veiligheid belangrijk. Je zult merken dat ervaren BDSM-spelers weten dat toestemming een van de belangrijkste principes van de community is!

  Overweeg je het uit te proberen? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het spelen in bondage en BDSM.

  Veilig, gezond en consensueel

  "Safe, Sane and Consensual" (SSC) - het is een leidende mantra die veiligheid en toestemming voorop stelt bij het spelen in BDSM.

  “Risk Aware Consensual Kink (RACK), aan de andere kant, erkent dat er inderdaad risico's zijn aan het spelen van BDSM, maar alle deelnemers moeten die risico's accepteren.

  In essentie komt het erop neer dat er vertrouwen, respect en communicatie is tussen alle spelers. Ervoor zorgen dat je spel veilig is en met wederzijdse instemming is van cruciaal belang. En dit betekent meer dan alleen een veilig woord hebben! Hoewel dat er zeker bij hoort.

  Toestemming en grenzen

  Machtsspelletjes en straffen kunnen leuk en opwindend zijn (er gaat niets boven het vastbinden van je geliefde of het voelen van de steek van een rijzweep om de hitte in de slaapkamer op te voeren), maar onthoud altijd dat instemming een basis is van BDSM (zoals het hoort wanneer je het warm en zwaar krijgt).

  Of je nu een sub, een dom of een switch bent, stel de grenzen van jou en je partner(s) vast en begrijp ze voordat je begint. Bespreek alle scènes uitgebreid voordat je begint en zorg voor een stopwoord zodat je direct de pauzes kunt intrekken als iemand het niet meer naar zijn zin heeft.

  Communicatie, communicatie, communicatie!

  We kunnen dit niet genoeg benadrukken. We weten allemaal dat je geliefde je naar nieuwe hoogten moet brengen door hem te vertellen wat je leuk vindt en wat niet. Maar communicatie is ook super belangrijk in BDSM. Zorg ervoor dat je voor, tijdens en na het spelen open en eerlijk met je partner(s) communiceert. Deel je grenzen en limieten, je veilige woord, eventuele zorgen of gevoelens die je hebt, wat je zou willen proberen en waar je nog niet klaar voor bent, en welke nazorg je beiden nodig zult hebben.

  Kracht dynamiek

  Is je partner ouder of jonger dan jou? Meer of minder seksueel ervaren? Verdienen ze meer of minder? Er zijn zoveel factoren die een rol kunnen spelen bij hoe je partner over seks en spelen denkt.

  Een onevenwichtige machtsdynamiek kan ervoor zorgen dat mensen druk voelen om te presteren. Alleen omdat je een stopwoord hebt, wil dat nog niet zeggen dat je partner zich veilig voelt om het te gebruiken. Het is belangrijk om een omgeving te creëren waarin iedereen zich op zijn gemak voelt om zichzelf uit te drukken, en dit begint met het begrijpen en aanpakken van machtsonevenwichtigheden.

  Plezier en pijn

  Pijn en plezier kunnen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Pijn kan leiden tot een stroom van endorfines die het lichaam overspoelen en je een goed gevoel geven. Maar het is belangrijk om te onthouden dat pijn een optie is, geen gegeven!

  Terwijl sommigen het leuk vinden om hun eigen grenzen te verleggen of de stimulatie die gepaard kan gaan met pijn, en anderen opgewonden raken om het toe te brengen, is het misschien niet voor iedereen weggelegd.

  Stel je grenzen vast voordat je gaat spelen en experimenteer met het niveau van pijn dat je kunt verdragen voordat je de intensiteit verhoogt.

  Veilige woorden

  Een stopwoord is een woord dat je gebruikt als je wilt stoppen met spelen. Probeer een woord te kiezen dat je normaal niet zou gebruiken tijdens seks, zodat er geen verwarring ontstaat.

  Hoewel "stoppen" misschien een voor de hand liggende keuze lijkt, is het misschien niet de beste als je deelneemt aan powerplay.

  Respecteer altijd het stopwoord en wees bereid om onmiddellijk te stoppen wanneer het wordt gebruikt.

  Ken je bondage speelgoed

  Tepelklemmen, zwepen, peddels en ball gags zijn slechts enkele van de speeltjes die je in je speelkamer kunt introduceren om de opwinding te verhogen. Maar als je ze niet op de juiste manier gebruikt, kunnen ze schade aanrichten.

  Een zweep in de handen van een enthousiaste maar onervaren minnaar kan je op de verkeerde plaatsen betrappen. Au. Zorg ervoor dat je de instructies leest, leer jezelf en oefen voordat je gaat spelen. Hé, elk excuus voor een beetje eigenliefde, toch?

  Nuchter blijven

  Het 'gezonde' deel van de 'veilige, gezonde en consensuele' mantra is dat het het beste is om drugs en alcohol te vermijden bij het spelen van BDSM.

  Ten eerste kunnen bondage en BDSM hard werken zijn! Je hebt wat energie nodig om die nieuwe posities uit te proberen en verschillende scènes na te spelen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je wilt dat je reactietijden (en je doel) scherp zijn, voor het geval er iets misgaat. Je wilt er ook voor zorgen dat iedereen kan instemmen, en dat betekent nuchtere toestemming!

  Dus laat de drank misschien een nacht liggen - je zult hoe dan ook meer plezier kunnen voelen zonder de saaie effecten.

  Nazorg

  Als de scène voorbij is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed voelt, fysiek, mentaal en emotioneel. Dit wordt nazorg genoemd en alle spelers, of je nu een sub of een dom bent, kunnen hiervan profiteren.

  Endorfines pieken tijdens het spelen. Daarom kan BDSM, en seks in het algemeen, zo verdomd goed voelen. Maar wanneer die endorfines naar beneden storten, kunnen mensen vaak voelen wat een "druppel" wordt genoemd. Het verschilt van persoon tot persoon, maar kan vaak resulteren in een neerslachtig gevoel.

  Nazorg kan jou en jepartner(s) helpen bij het omgaan met de drop. Trek tijdens de nazorg je uitrusting uit, maak het warm en comfortabel, trakteer jezelf en je partner met een rustgevende massage die nodig is, deel een snack en hydrateer, en zorg ervoor dat je contact opneemt met je partner om er zeker van te zijn dat ze zich goed voelen.

  Onthoud dat ieders behoeften anders zijn, dus zorg ervoor dat je de nazorg bespreekt voordat je begint te spelen!

  • Copyright © 2024 Condoom.nl