100% Durex, 100% betrouwbaar

Feiten en informatie Hoe worden condooms getest?

Hoe worden condooms getest?

Condooms moeten betrouwbaar zijn. Als we een condoom gebruiken, moete we ervan uitgaan dat ze doen waarvoor ze zijn gemaakt: ons beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen en ongewenste zwangerschap. Condooms zijn voor de wet medische hulpmiddelen. Dat betekend dat ze moeten voldoen aan zeer strenge eisen. 

Het ergste dat kan gebeuren, is wanneer een condoom breekt, afglijdt of lekt. Om deze reden moeten condooms een reeks kwaliteitscontroletests ondergaan die voldoen aan de wettelijke normen. Als we een condoom gebruiken, zijn we ervan afhankelijk om te doen waarvoor het gemaakt is. Als het condoom faalt, kan dit een ernstige negatieve impact hebben op ons leven. Bepaalde seksueel overdraagbare aandoeningen zijn niet te genezen, zoals het hiv-virus. Andere seksueel overdraagbare aandoeningen kunnen uw kansen op het krijgen van kinderen in de toekomst beïnvloeden. Een product als dit moet doen waarvoor het is ontworpen. Dat is de reden waarom condoomfabrikanten een systeem van strenge tests doorlopen om ervoor te zorgen dat de condooms die ze produceren de hoogste kwaliteitsnormen overtreffen. Tijdens het productieproces ondergaan condooms een reeks tests. Hoewel verschillende fabrikanten enige variatie kunnen hebben in de manier waarop ze hun tests uitvoeren, ondergaan condooms allemaal een soortgelijk type kwaliteitstests. 

Opblaastest

Condoomfabrikanten testen op lekken of gaten in de condooms. Fabrikanten zoals Durex vullen hun condooms machinaal met 18 liter lucht  om te kijken of deze niet knapt  

Elektronische lek test voor condooms

Een andere manier waarop condooms op lekkage worden getest, is door middel van een natte en droge test met elektriciteit. Bij de natte test worden condooms over metalen staafjes geplaatst die in een geleidende oplossing worden gedompeld. Wanneer elektriciteit door de oplossing gaat, gaat het door gaten of dunne gebieden in de condooms. Een computer meet vervolgens de stroomsterkte en detecteert welke condooms de test niet doorstaan. In de droge test worden hogere stroomstoten gebruikt. Het condoom wordt dan over geëlektrificeerde metalen staaf geplaats. De stroom gaat door gaten of dunne gebieden, die vervolgens het condoom verbranden of smelten. Fabrikanten hebben hun condooms ook aan luchtinflatietests onderworpen om de barst sterkte en elasticiteit van het condoom te controleren. Als het opgeblazen condoom barst voordat het een bepaald volume bereikt, dan faalt het condoommonster en worden de loten die bij dit monster horen afgewezen en vernietigd. Condooms worden ook getest om hun treksterkte te meten, die de sterkte test van het vermogen van een condoom om uit te rekken als een rubberen band. Zodra de condooms alle testfasen hebben doorstaan en voldoen aan de kwaliteitscontrolenormen, worden ze naar de distributeurs en retailers gestuurd. Ook al ondergaan condooms strenge tests, het is belangrijk dat de gebruiker ook weet hoe hij het condoom op de juiste manier moet gebruiken. Bij elke seksuele handeling moeten condooms worden gebruikt. Condooms moeten ook op een koele, droge plaats worden bewaard en binnen de vervaldatum worden gebruikt. 

Condoom lektetst




  • Copyright © 2024 Condoom.nl