100% Durex, 100% betrouwbaar

Seks tips Wat is de G-spot? Waar is de G-spot?

Wat is de G-spot? Waar is de G-spot?

"Ontdek de mysteries van het ultieme genot in ons nieuwste blogartikel, "Wat is de G-spot? Waar is de G-spot?" op Condoom.nl! Het is een bekende term, maar begrijpt je echt wat de G-spot is? Waar bevindt het zich? En belangrijker nog, hoe kan het de deur openen naar ongekende niveaus van plezier?

Deze vragen houden seksonderzoekers en seksliefhebbers al tientallen jaren bezig en de antwoorden veranderen elk jaar. In 2012 kwam uit een onderzoek de conclusie dat er niet veel bewijs is dat vrouwen een G-plek hebben. Daarna begonnen studies te speculeren dat de G-plek bestaat en waarschijnlijk een verlengstuk van de clitoris is.

Wat zou de G-Spot kunnen zijn?

G-Zone

Er is meer sprake van een zone. Het bevindt zich is de clitourethrovaginale (CUV) -complex, dit is het gebied waar de clitoris, urethra en de vagina samenkomen. Deze zone (een sponsachtig gebied) in de vagina van de vrouw die je kunt stimuleren, door de opwinding kan een vrouw vocht produceren. Het wordt ook wel eens de vrouwelijke prostaat genoemd.

Hoe je het ook noemt, de G-spot is een gevoelig genotscentrum en sommige kunnen een orgasme bereiken door vanuit de vagina te stimuleren. Niet alle vrouwen kunnen hierdoor een orgasme krijgen, sommige vrouwen kunnen alleen een orgasme krijgen als de clitoris gestimuleerd wordt. Het is ook niet abnormaal als je je G-plek niet kunt vinden.

Aan de slag!

Zorg er eerst en vooral voor dat je handen schoon zijn en je vingernagels zijn geknipt, want het gaat hier om een zeer gevoelige zone. Zoals op de foto te zien is zijn vingers het meest effectief bij de zoektocht naar en het stimuleren van de G-spot.

Met alles wat met seks te maken heeft is het voorspel het belangrijkst. Concentreer je op het kussen en strelen van de lippen, borsten, billen en andere hotspots van je partner voordat je aan de slag gaat. De G-spot is samengesteld uit weefsel dat opzwelt wanneer het wordt gestimuleerd Als je partner al opgewonden is, zal het veel gemakkelijker voor je zijn om de juiste plek te vinden en haar te plezieren.

Zelfs als je partner vochtig is van het voorspel zullen een paar druppels glijmiddel er voor zorgen dat het wat makkelijke gaat.

Hoe kan ik de G plek vinden:

Een Duitse Gynaecoloog Ernst Gräfenberg, naar wie de plek is vernoemd heeft de plek als eerste gevonden in de jaren veertig.

Gräfenberg die de G-spot 'ontdekte' leek veel op Christopher Columbus die Amerika 'ontdekte' - hij ontdekte iets dat al bestond lang voordat hij daar aankwam. De G plek zit ongeveer vijf centimeter in de vagina, aan de bovenzijde van de vaginale wand.

Als je partner op haar rug ligt en je steekt twee vingers in de vagina met je handpalm naar boven gericht, dan is de "bovenkant" van de vagina de plek die je zult aanraken door je vingers in een kom-hier-beweging te krullen, bijna alsof je probeert hun navel van binnenuit te strelen. Bijna iedere vrouw raakt hier opgewonden van en zal vocht produceren. Als je problemen hebt, laat je partner dan hun knieën naar hun borst trekken om je vingers betere toegang te geven. Je zult weten dat je het hebt gevonden omdat dat plekje ribbelig en sponsachtig aanvoelt.

Lees ook: het Cowgirl standje

Stimulatie van de G plek

ontdek waar de g-spot van een vrouw zit


Nu je weet waar de G-spot zit, hoe stimuleer je die? Neem je tijd en duw twee vinger rustig in niet te diep de vagina. Als ze dit fijn vindt, ga dan over tot een krulbeweging om de bovenkant van de vagina zachtjes te masseren met het kussentjes van je vingers. Ga rustig op en neer in een ritmische beweging en probeer verschillende snelheden en druk uit totdat je het tempo hebt gevonden wat ze het leukst vindt. Als ze niet reageert, verhoog dan niet het tempo of verhoog de druk niet. Vraag eerst hoe het voelt en pas je bewegingen dienovereenkomstig aan. Je kunt de G plek ook stimuleren door er krachtige tikjes tegen te geven. Door de tikken tegen het plekje ontstaat er bij de vrouw een enorme opwinding wat zal resulteren in enorme climax.

Hoe je G-spot-stimulatie naar een hoger niveau kunt tillen:

Als je met succes de G-spot hebt gevonden en je partner vindt het fijn, gebruik dan je vrije hand om zachtjes op hun buik te drukken, net boven de bovenste lijn van het schaamhaar. Zachte druk aan de buitenkant kan hun G-spot nog meer stimuleren.

Een vibrator tegen de clitoris zorgt voor extra stimulatie terwijl je vingers bezig bent. Je kunt in plaats daarvan kiezen voor een speeltje wat de g-spot stimuleert.

Als je de G-spot van je partner wilt stimuleren tijdens penis-in-vagina seks, dan werkt Doggy Style of Reverse Cowgirl vooral goed in het stimuleren van hun G-spot. Zorg ervoor dat je partner op handen en voeten zit met hun rug licht gebogen, in plaats van met hun hoofd op het bed te liggen. Probeer hun heupen op te tillen en in een neerwaartse beweging te duwen, zodat je penis gemakkelijker over de voorwand van hun vagina kan wrijven. Probeer anders ook eend standje cowgirl of reverse cowgirl.

Wees niet verbaasd als je partner ejaculeert of "squirt". Sterke G-spot-stimulatie zorgt ervoor dat er vloeistof uit de klieren van de Skene via de urethra spuit, en het gevoel kan intens plezierig zijn. Als je weet dat je partner de neiging heeft om te squirten door penetratie, gooi dan een handdoek op bed voordat je aan de slag gaat. Op die manier hoeft je partner zich geen zorgen te maken over natte lakens.

Hoe je de G-spot ook stimuleert, experimenteer en zie precies waar de leukste plekjes van je partner zijn.

De beste seksspeeltes voor de stimulatie van de G-Spot

Een G-spot vibrator is over het algemeen een lang, toverstokachtig speeltje met een licht gebogen, soms bolvormige punt om de ongrijpbare plek te raken. Het is bedoeld voor penetratie, maar niet erg diep, in vergelijking met bijvoorbeeld dildo's, die meestal meer lengte bieden. En in tegenstelling tot een toverstaf, clitoris of vibrator van een konijn, bieden veel G-spot-vibes geen clitorisstimulatie, hoewel er genoeg uitzonderingen zijn om zowel je G-spot als je clitoris wat liefde te geven.

Hoewel er vrouwen zijn die een climax kunnen bereiken door alleen G-plekje stimulatie, zeggen slechts sommige vrouwen dat ze het beste klaarkomen door vaginale stimulatie alleen, en de rest een orgasme krijgt door stimulatie van de clitoris of een combinatie van clitorale en vaginale stimulatie. Hieronder vindt je een selectie van vibrators die uitermate geschikt zijn voor G-spot stimulatie.

Lees ook: 10 seks standjes voor extra plezier in de slaapkamer  • Copyright © 2024 Condoom.nl