100% Durex, 100% betrouwbaar

Seks tips Hoe werkt een anale douche? Lees hier de tips

Hoe werkt een anale douche? Lees hier de tips

Bereid je voor op een veilige en hygiënische anale ervaring met onze nieuwste blogpost op Condoom.nl over het correct gebruiken van een anale douche. In deze compacte gids leggen we stap voor stap uit hoe je jezelf kunt reinigen, wat bijdraagt aan zowel comfort als genot. Van het kiezen van de juiste douche tot de afwerking met de optimale verzorging, we bieden alle essentiële informatie die je nodig hebt om met vertrouwen te beginnen. Geschikt voor beginners en ervaren gebruikers, dit artikel is jouw sleutel tot een zorgeloze en plezierige ervaring.

In geval van misverstand: iedereen poept.

Als het gaat om de wondere wereld van anale seks: als je iets inbrengt in het rectum loop je het risico dat er iets uit loopt - wat hoogstwaarschijnlijk iets is dat op ontlasting lijkt.

Wat is een anale douche?

Kortom, het is een soort power-wash voor je anus.
Een anaal douche is een hulpmiddel om resten uit het rectum te verwijderen, meestal ter voorbereiding op anale seks door het rectum te spoelen.
Het werkt door vloeistof zachtjes in het onderste rectum te spuiten, de ontlasting te verzachten en de anale sluitspier los te maken, die beide vervolgens een stoelgang stimuleren. De zachte kracht van water en daaropvolgende uitloop zorgt voor een reiniging van het onderste rectum en de anus

Best verkochte anale douche

Voor een effectieve en populaire anale douche zijn er enkele cruciale kenmerken waaraan voldaan moet worden. Allereerst is gebruiksvriendelijkheid essentieel; het product moet eenvoudig in gebruik zijn, met duidelijke instructies. Comfort is ook belangrijk, wat betekent dat de materialen zacht en veilig voor het lichaam moeten zijn, zonder scherpe randen of naden. De capaciteit van de douche speelt een grote rol; deze moet voldoende zijn voor een grondige reiniging maar niet te groot, om ongemak te voorkomen. Verstelbare drukinstellingen zijn een plus, zodat gebruikers de intensiteit naar wens kunnen aanpassen. Duurzaamheid is ook van belang; het product moet gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen herhaaldelijk gebruik. Tenslotte is discretie voor veel gebruikers belangrijk, dus een ontwerp dat gemakkelijk op te bergen is, draagt bij aan de populariteit. Deze kenmerken samen zorgen ervoor dat een anale douche niet alleen effectief is, maar ook een aangename ervaring biedt.

Wanneer moet ik een anale douche gebruiken?

Hoewel het geen vereiste is voor een anaal spel, kan een anaal douche je helpen meer zelfvertrouwen te krijgen over anale seks. Of je je rectum al dan niet een spoeling geeft, is echt aan jou.
Het hangt af van het comfortniveau van elke persoon en hoe goed ze hun lichaam kennen, vooral hun spijsverteringsstelsel. Als je bijvoorbeeld iemand bent met een anale ziekte of aandoening moet je overwegen om anaal douchen te vermijden. En als je zwanger bent, wil je het misschien ook vermijden, omdat anaal douchen de weeën kan stimuleren. 

Als geen van het bovenstaande van toepassing is, ga dan gerust verder. Zorg er wel voor dat je jezelf voldoende tijd geeft voordat je aan anale seks, prostaat massage of rimmen begint, een anaal douche kan enige oefening vergen.
Neem ongeveer 1 a 2 uur de tijd voordat je aan anale seks begint. As je begint met spoelen kun je beter even in de buut van een toilet blijven. Na de eerste spoeling kan er later nog wat uitlopen.   

Hoe vaak moet ik anaal douchen?

Hoewel er geen magisch aantal is van het veiligste aantal keren om te douchen matiging is het beste  Er zijn geen studies om te zeggen hoe vaak je moet douchen, maar ik raad aan om je frequentie te beperken. Een keer per week zou prima moeten zijn. Het is ook de vraag hoe vaak je anale seks wilt hebben.
Dus nu je op de hoogte bent van alles wat met een anaal douche te maken heeft, ben je klaar om te spoelen? 

Hier lees je precies hoe je een anale douche gebruikt:


1. Bereid je voor op douchen.

Als je eenmaal een product hebt gekocht  wil je even de tijd nemen om jezelf voor te bereiden, vooral als je nog nooit iets in je anus hebt gestopt.
Dit betekent dat je in een comfortabele ruimte gaat zitten. Daarna geleidelijk de instructies en het apparaat doorneemt en jezelf vertrouwd maakt met je lichaam. Dit kan ook een moment zijn om een vinger of speeltje (met de juiste glijmiddel) in te brengen om te weten hoe het gevoel aanvoelt. Dit is ook een geweldige manier om je voor te bereiden op het inbrengen van het mondstuk van de douche

2. Voeg glijmiddel toe aan de douche.

Om ervoor te zorgen dat het de douche schoon is, spoel je af met zachte zeep en water. Zodra de buitenkant droog is, vult u de bol alleen met lauw water of een zoutoplossing. Gebruik geen heet water, dat de huid kan verbranden, evenals andere vloeistoffen zoals olijfolie, alcohol, bleekmiddel of een giftige vloeistof.

Nadat je de bol weer op het mondstuk hebt bevestigd, is het tijd om het glijmiddel op de punt van het mondstuk aan te brengen, zodat het voorzichtig naar binnen glijdt. Onthoud: het rectum is niet zelf smerend, dus voel je vrij om glijmiddel op je rectum zelf aan te brengen als dat jou en het proces comfortabeler maakt.

3. Ga in een comfortabele positie zitten.

Of het nu op je elle bogen en knieën rust (denk aan handen en voeten), liggend op je zij of staand met een voet omhoog op het toilet. Uiteindelijk gaat het erom dat je je op je gemak voelt en gemakkelijk toegang hebt tot je anus, dus experimenteer gerust om te ontdekken wat het beste voor je werkt.

4. Knijp in de douche en herhaal.

Plaats geleidelijk en voorzichtig (belangrijk!) het mondstuk - een proces dat trouwens niet pijnlijk mag zijn - en knijp in de bol om alle inhoud in uw rectum te legen. Houd indien mogelijk 10-15 seconden vast en laat het dan los in het toilet.

Herhaal dit naar wens en/of totdat het uitgestoten water helder is. "Kijk gewoon in het toilet en kijk of er poep in het water zat. Als dat zo is, doe dan nog een klysma. Als het water zonder ontlasting is, ben jij dat ook. Meestal duurt dit proces twee klysma's, maar iedereen is verschillend.

5. Schoon? Maak je douche schoon.

Als je klaar bent met douchen wordt aangeraden het mondstuk en de bol onmiddellijk te wassen met een milde zeep en water en ze vervolgens aan de lucht te laten drogen Was je handen voor en na de hele activiteit. 

Lees ook: Tips voor de eerste keer anale seks  • Copyright © 2024 Condoom.nl