100% Durex, 100% betrouwbaar

Seks tips Wat is rimmen?

Wat is rimmen?

Rimmen, ook bekend als anilingus, rimjob, kont eten of kontlikken, is de seksuele handeling waarbij de ene persoon zijn mond en tong gebruikt om de buitenste of binnenste anus van een andere persoon te stimuleren net zoals bij het beffen. Rimmen kan een zeer opwindend voorspel zijn. Veel stellen rimmen als onderdeel van orale seks of als voorbereiding op penetrerende anale seks als een manier om de anus klaar te maken om uitgerekt te worden.

wat is rimmen?

Waarom een rim job zo verdomd goed voelt?

Het genot van het geven of ontvangen van een rim job verschilt van stel tot stel en natuurlijk van persoon tot persoon. Je vraagt je waarschijnlijk zelfs af waarom iemand ervoor zou kiezen om daar achter te gaan, terwijl er andere plezierige opties beschikbaar zijn. Welnu, dat komt omdat een rim job zich niet laat vergelijken met alle andere seksuele handelingen. Geloof je ons niet?  Hier het antwoordt van een sekstherapeut  "Anale seksspelletjes van allerlei soorten hebben veel voordelen, waaronder het plezier van talrijke zenuwuiteinden, het orgasmische potentieel en de erotisch taboe aard van de activiteit, "De zenuwuiteinden van de anus zijn verbonden met de spieren van de bekkenbodem en grenzen aan de geslachtsdelen. Ze kunnen veel genot bezorgen aan de ontvanger, vooral rond de opening van de anus waar rimming plaatsvindt. Sommige mensen kunnen een orgasme krijgen, vooral mannen als ze de prostaat stimuleren, die dieper in het rectum ligt."

Bekijk hier: alle smaken beflapjes

rimmen kan je leren!

Hoe kun je rimmen leren? 

iedereen heeft een onderkant! Dus zouden we niet allemaal nieuwsgierig moeten zijn naar het stimuleren ervan? We weten dat anale seks niet langer een taboe is en we hebben al gekeken hoe je veel plezier kunt hebben met anale seksspeeltjes. Maar wat is er nog meer in de wereld van anale orale seks? Rimmen kan je intensieve orgasmes geven, ongeacht je seksuele geaardheid, genderidentiteit of seksuele voorkeuren. Het stelt je ook in staat om je partner op iets anders te trakteren. Laten we eens kijken naar wat rimmen eigenlijk is en ontdekken hoe we er het beste gevoel voor kunnen krijgen. We geven je ook enkele tips en informatie over hoe je het een beetje kunt mixen.

Bekijk ook eens: Wat is pegging?

Wat is toegestaan met rimmen?

Kortom, alles wat leuk is en waar alle betrokkenen mee hebben ingestemd! Zuigen, ademen, likken, cirkelen of zachte klappen. De huid van de billen en anus zijn zeer gevoelig en elke prikkel kan opwindend zijn.  Je kunt bijvoorbeeld één hand gebruiken om de geslachtsdelen van je partner te plezieren of ook kleinere buttplug gebruiken. Glijmiddel is altijd een goed idee als je je hand wilt gebruiken om je partner te penetreren, want of je nu je vingers of seksspeeltjes gebruikt om je partner te stimuleren, je moet altijd al het mogelijke doen om letsel te voorkomen.

Bekijk ook eens: Hoe moet je beffen?

Wat moet ik weten over rimmen?

anaal douchen kan heel opwindend zijn voor dat je gaat rimmen.

Intieme hygiëne om SOA's te voorkomen is natuurlijk een must bij alle soorten seks spelletjes. Als je aan het rimmen bent, is het altijd een goed idee om alles daar beneden schoon te maken. Een grondige douche is natuurlijk goed genoeg, maar het gebruik van bijvoorbeeld een speciale antibacteriële intieme spray kan ook een geweldige manier zijn om wat extra frisheid toe te voegen en te genieten van een schoon, verkwikkend gevoel. Wil je meer weten over het gebruik van een anale douche?  Als alles goed schoongemaakt is dan heb je geen geur of smaak van poep meer. Het is altijd een goed idee om haar in dit gebied te laten scheren, waxen of op zijn minst te trimmen, omdat onze mond en tong erg gevoelig zijn en geïrriteerd kunnen raken door de aanwezigheid van haar. U kunt ook een beflapje gebruiken om ziekten of de overdracht van coli-bacteriën te voorkomen. 

Beflapjes Condoom.nl voor orale seks. Het is nog een beetje taboe, maar trek de stoute schoenen aan als je rimmen wilt proberen.

Wat zijn de risico’s bij rimmen? 

Bij rimmen of orale seks ga je met je tong langs de rand (engels: the rim) van de anus van je seks partner. In het Nederlands staat dit ook bekend als ‘kontlikken’. Het slijmvlies van de anus is erg vatbaar voor SOA’s. Pas daar mee op!

Kun je een SOA krijgen van rimmen?

Hoewel het door velen als plezierig wordt ervaren, is het niet zonder risico's wanneer het onveilig gebeurt. Bij onbeschermd rimmen kan je in aanraking komen met verschillende soa's. Denk bijvoorbeeld aan gonorroe, die zich in de keel kan nestelen, of aan HPV dat zowel genitale wratten als keelkanker kan veroorzaken. Herpes en syfilis zijn ook overdraagbaar via rimmen, evenals bepaalde darmbacteriën en parasieten zoals Giardia. En laten we Hepatitis A niet vergeten, dat via contact met ontlasting kan worden overgedragen. Voor wie het avontuur van rimmen wil verkennen, is het gebruik van een beflapje of dental dam aan te raden. Zo kun je op een veiligere manier van elkaar genieten!"

Bekijk ook eens: Bestel anoniem een SOA zelf test

Rimmen, hoe gaan we er aan beginnen?

Dus je bent schoon, getrimd en heet. Wat nu? Als je een idee wilt krijgen van rimmen, kan het een goed idee zijn om het eerst onder de douche te doen. Het water kan je zenuwen een beetje afleiden . Als je eenmaal klaar bent om het in het droge te proberen, kun je het het beste rustig aan doen.

rimmen onder de douche

Tips voor Rimmen: Een Ultieme Gids

Het gebied rond de anus, vaak het perineum genoemd, kan een bron van veel genot zijn voor veel mensen. Rimmen, ook bekend als anale orale seks, is het gebruik van de mond en tong om het anale gebied te stimuleren. Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van deze sensatie, zijn hier enkele tips om je te helpen:

  1. Hygiëne eerst: Zorg ervoor dat zowel jij als je partner onlangs hebben gedoucht. Dit zorgt voor een comfortabele en hygiënische ervaring.

  2. Begin zacht: Start met lichte likjes rond de anus, geleidelijk de druk verhogend en de bewegingen uitbreidend.

  3. Gebruik je hele tong: Zowel het plat maken van je tong voor brede bewegingen als het puntje voor precieze stimulatie kan heerlijk aanvoelen.

  4. Varieer je bewegingen: Van cirkelvormige bewegingen tot het op en neer likken, variatie kan de ervaring verrijken.

  5. Verken andere gebieden: Het perineum en de dijen kunnen ook genieten van wat orale aandacht.

  6. Communicatie is de sleutel: Niet iedereen vindt dezelfde dingen fijn, dus zorg ervoor dat je incheckt met je partner over wat ze lekker vinden.

  7. Gebruik speeltjes: Er zijn verschillende speeltjes beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor anale stimulatie. Deze kunnen worden gebruikt om de ervaring te verrijken.

  8. Gebruik glijmiddel: Als je van plan bent om vingers of speeltjes te introduceren, is een goed glijmiddel essentieel.

  9. Veiligheid voorop: Overweeg het gebruik van een dental dam of een dun stuk latex om een barrière te vormen tussen de mond en de anus. Dit vermindert het risico op de overdracht van STI's.

  10. Ontspan en geniet: Rimmen kan een intieme en plezierige activiteit zijn voor beide partners. Zorg ervoor dat jullie je beiden op je gemak voelen en geniet van de ervaring.

Maak rimmen nog spannender met deze standjes!

We weten al wat de beste standjes voor anale seks zijn. Maar welke posities zijn goed voor rimjobs? Het is niet verwonderlijk dat je billen hier centraal staan. In het ideale geval zou u comfortabel moeten liggen op een manier die gemakkelijke toegang tot uw anus mogelijk maakt. 

rimmen; maak het nog spannender!

Bekijk ook eens: Tips voor de eerste keer anale seks

De volgende 4 posities zijn hier bijzonder goed.

  • Missionaris: Ga op je rug liggen met een kussen onder je stuitbeen, je benen in de lucht en je billen bloot. Je kunt de toegang regelen door uw benen wijder te spreiden of te strekken.
  • Doggystyle of gebogen over een bank: hier kniel je voor je partner. Je achterste is toegankelijk en je kunt de toegang regelen door naar voren te leunen. Deze houding is goed om ervoor te zorgen dat ook de geslachtsdelen worden gestimuleerd.
  • 69 of face-sitting: In een 69-positie kunnen jij en je partner elkaar tegelijkertijd anaal stimuleren. Als je op je gezicht zit, hurkt de passieve partner neer over het gezicht van de persoon die aan het rimmen is. Deze positie geeft de passieve partner bewegingsruimte, waardoor ze de intensiteit van de stimulatie kunnen regelen.
  • Opstaan in een douche of kamer: Steek je billen uit en houd je benen wijd gespreid.

Bekijk ook eens: 10 seks standjes voor extra plezier in de slaapkamer

Zijn er verschillende rimming-varianten?

Ja er zijn verschillende manieren! Je kunt een scala aan voedingsproducten gebruiken om je werkgebied lekkerder te maken. Honing, room of chocoladepasta zijn bijzonder populaire keuzes voor rimmen. Zorg er wel voor dat je geen pittig of zuur voedsel gebruikt. Anale seksspeeltjes zijn ook geweldig, vooral als rimmen te vermoeiend wordt. Je kunt bijvoorbeeld anale pluggen of analedildo's gebruiken, of speeltjes die tegelijkertijd de penis of vulva stimuleren. Als je speelgoed gebruikt, zorg er dan voor dat je voldoende glijmiddel bij de hand hebt. Ongeacht of je de anus vooraf stimuleert of masseertmet je mond of tong, het zal nog steeds geen natuurlijke glijmiddel produceren, dus glijmiddel is een must voor anale penetratie of als je anale pluggen en ander speelgoed gebruikt.

Denk er bij het oefenen van rimmen aan dat je nooit iets in je vagina mag steken dat net in je anus heeft gezeten. Geen tong, vinger of anale seksspeeltjes. Het kan ook geen kwaad om je mond te spoelen met antibacterieel mondwater na het rimmen of een douche te nemen voordat je doorgaat met andere seksspelletjes.

Dus we hebben gekeken naar wat rimmen eigenlijk is en hebben de beste manieren onderzocht om er een gevoel voor te krijgen. We hebben je ook enkele tips en informatie gegeven over hoe je het een beetje kunt mixen. Nu hopen we dat je veel plezier beleeft aan het ontdekken van deze geweldige techniek.

Hopelijk ben je nu iets wijzer geworden van deze blog. Uiteindelijk zijn we een website in condooms en willen jullie informatie geven over over veilig vrijen. Lees ook dit blog over maatvoering in condooms of je kunt hier condooms bestellen

Tip: Lees ook ons blog artikel over anaal glijmiddel

Korte geschiedenis van rimmen in verschillende culturen.

Hoewel het misschien voor sommigen een taboe lijkt in de moderne samenleving, heeft rimmen eigenlijk een lange en gevarieerde geschiedenis in verschillende culturen over de hele wereld. 

Oude Culturen

1.Het Oude Egypte: Er is beeldmateriaal uit het oude Egypte dat verwijst naar seksuele handelingen die lijken op rimmen. Hoewel deze afbeeldingen en teksten voor interpretatie vatbaar zijn, suggereren sommige egyptologen dat het oude Egypte meer open stond voor een breed scala aan seksuele praktijken dan voorheen werd gedacht. 
2. Het Oude Griekenland: Terwijl homoseksualiteit en pedagogie bekend waren in het oude Griekenland, zijn expliciete verwijzingen naar rimmen schaarser. Toch suggereren enkele kunstwerken en literaire teksten dat de praktijk mogelijk in sommige kringen werd uitgevoerd.
3. Oude Oosterse Culturen: Er zijn oude Chinese teksten die spreken over liefdeskunsten en de verschillende manieren waarop koppels elkaar plezier kunnen doen. Sommige van deze teksten maken mogelijke toespelingen op rimmen. Japan heeft ook historische erotische kunst die verschillende seksuele handelingen afbeeldt, hoewel directe voorbeelden van rimmen zeldzamer zijn. 

Middeleeuwen en Renaissance
In de middeleeuwen werd seksualiteit in Europa grotendeels beïnvloed door christelijke doctrine. Seksuele praktijken buiten procreatieve doeleinden werden vaak gezien als zondig. Daardoor zijn er uit deze periode weinig tot geen verwijzingen naar rimmen te vinden in de kunst of literatuur. 

Modern Tijdperk
Met de seksuele revolutie van de jaren '60 en '70 begonnen westerse samenlevingen seksualiteit en seksuele handelingen, waaronder rimmen, met een meer open geest te benaderen. Terwijl het onderwerp nog steeds als taboe werd beschouwd, begonnen meer mensen erover te spreken en het in hun persoonlijke leven te verkennen. 

Hedendaagse Acceptatie
Met de opkomst van het internet en de brede toegankelijkheid van informatie is rimmen steeds meer bekend en besproken geworden. Hoewel het in sommige culturen en gemeenschappen nog steeds als een taboe wordt beschouwd, is het in veel westerse culturen meer geaccepteerd als een van de vele manieren waarop koppels elkaar seksueel kunnen bevredigen. 

Conclusie
Rimmen heeft een rijke en complexe geschiedenis die varieert afhankelijk van de culturele, religieuze en historische context. Terwijl het in bepaalde tijdperken en culturen misschien meer aanwezig was, blijft het een praktijk die door de geschiedenis heen in verschillende vormen heeft bestaan.



Ook interessant

  • Copyright © 2024 Condoom.nl