100% Durex, 100% betrouwbaar

Filteren
Sorteer op:

22 artikelen

  Welkom op Condoom.nl, dé plek om alles te leren over de dildo en hoe ze kunnen bijdragen aan een bevredigend en gezond seksleven. Of je nu op zoek bent naar nieuwe manieren om solo plezier te beleven of om je ervaringen met je partner te verrijken, een dildo biedt eindeloze mogelijkheden voor genot en intimiteit. In onze uitgebreide gids over de dildo bespreken we alles wat je moet weten, van de geschiedenis en de verschillende soorten en materialen tot het kiezen van de perfecte dildo voor jouw behoeften. We benadrukken het belang van veiligheid, hygiëne en onderhoud, en delen nuttige tips voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Bovendien bieden we informatie over het gebruik van dildo's in combinatie met condooms en glijmiddel, zodat je altijd verzekerd bent van een veilige en comfortabele ervaring. Laat Condoom.nl je gids zijn op je ontdekkingsreis door de wondere wereld van de dildo. We zijn er om je te helpen bij het maken van geïnformeerde keuzes en het ontdekken van nieuwe manieren om te genieten van een bevredigend en gezond seksleven.

  Wat is een dildo?

  Een dildo is een seksspeeltje dat wordt gebruikt voor penetratie en stimulatie van de vagina, anus of beide. Dildo's zijn er in verschillende vormen, maten en materialen, zoals siliconen, glas, metaal en rubber. Ze kunnen zowel door mannen als vrouwen worden gebruikt voor solo- of partnerplezier. Hoewel sommige dildo's vibrerende functies hebben, onderscheiden ze zich van vibrators doordat dildo's meestal geen interne motor hebben. Dildo's zijn ontworpen om een realistische, niet-vibrerende seksuele ervaring na te bootsen en kunnen zowel voor vaginaal gebruik als voor anale penetratie worden gebruikt.

  Geschiedenis van de dildo

  De geschiedenis van de dildo gaat duizenden jaren terug. Archeologische vondsten suggereren dat de oudste dildo's dateren van ongeveer 30.000 jaar geleden. Deze vroege seksspeeltjes waren meestal gemaakt van natuurlijke materialen zoals steen, hout, ivoor en been. Door de eeuwen heen evolueerden dildo's met de beschikbare materialen en technologieën, zoals de introductie van rubber in de 19e eeuw en siliconen in de 20e eeuw.

  De evolutie van de dildo omvatte niet alleen veranderingen in materialen, maar ook in vormen en functionaliteiten. Een moderne dildo varieert van realistische dildo tot levensechte modellen tot meer abstracte vormen, en van eenvoudige, niet-vibrerende ontwerpen tot geavanceerde vibrerende en op afstand bedienbare modellen.

  Soorten dildo's en materialen

  1: Klassieke dildo

  De klassieke dildo is meestal eenvoudig van vorm, met een gladde, cilindrische schacht en een licht gebogen of afgeronde top. Ze zijn vaak gemaakt van siliconen, rubber of plastic en zijn bedoeld voor basis penetratie en stimulatie.

  realistische dildo, dubbele dildo, strap on harnas, anale penetratie, strap on dildo, realistische dildo's, glazen dildo, g spot, voorbind dildo, dildo vaginaal, verschillende dildo's voor anaal gebruik, klassieke dildo

  2:Realistische dildo

  Realistische dildo's zijn ontworpen om de vorm, textuur en het gevoel van een erectie na te bootsen. Ze zijn meestal gemaakt van materialen zoals siliconen, rubber of TPE (thermoplastisch elastomeer) en hebben vaak levensechte details zoals aderen, een eikel en soms zelfs testikels.

  3: Glas- en metalen dildo

  dubbele dildo's, realistische dildo's, transparante dildo, glazen dildo's, soorten dildo's, g spot stimulatie, anale dildo, beste dildo

  Glazen dildo's en metalen dildo's zijn populair vanwege hun hygiënische eigenschappen, duurzaamheid en de mogelijkheid om temperatuurspel te bieden. Ze zijn meestal zwaarder dan dildo's gemaakt van andere materialen en hebben een glad, niet-poreus oppervlak dat gemakkelijk te reinigen is.

  4: Dubbele dildo

  De dubbelzijdige dildo, ook wel bekend als dubbele dildo's, zijn langere seksspeeltjes met een penetratiegedeelte aan beide uiteinden. Ze zijn ontworpen voor gelijktijdig gebruik door twee personen of voor dubbele penetratie bij één persoon.

  realistische dildo, dubbele dildo, strap on harnas, anale penetratie, strap on dildo, realistische dildo's, glazen dildo, g spot, voorbind dildo, dildo vaginaal, verschillende dildo's voor anaal gebruik, klassieke dildo

  5: Vibrerende dildo

  De vibrerende dildo combineren de vorm en functie van een klassieke dildo met ingebouwde vibraties. Ze kunnen worden bediend met een afstandsbediening of via knoppen op het speeltje zelf. Vibrerende dildo's bieden extra stimulatie en zijn beschikbaar in verschillende vormen, maten en materialen.

  realistische dildo, dubbele dildo, strap on harnas, anale penetratie, strap on dildo, realistische dildo's, glazen dildo, g spot, voorbind dildo, dildo vaginaal, verschillende dildo's voor anaal gebruik, klassieke dildo

  6: Strap-on harnas dildo

  Strap-on dildo's ook wel de voorbinddildo genoemd zijn ontworpen om te worden gedragen met behulp van een harnas, waardoor de drager de mogelijkheid heeft om een partner te penetreren. Ze zijn populair onder zowel heteroseksuele als LGBTQ+ koppels en kunnen worden gebruikt voor vaginale, anale of orale penetratie. de Strap-on dildo is er in verschillende materialen, vormen en maten, en sommige modellen hebben zelfs vibrerende functies.

  7: Dildo met zuignap

  Dildo's met zuignap zijn een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid en handsfree mogelijkheden. Deze dildo's zijn voorzien van een sterke zuignap aan de basis, waarmee ze stevig kunnen worden bevestigd op gladde, vlakke oppervlakken zoals de vloer, muren, of meubels. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van verschillende posities en hoeken zonder hun handen te gebruiken om het speeltje vast te houden.

  8: Prostaat dildo

  Een prostaat dildo, ook wel bekend als een P-spot dildo, is speciaal ontworpen voor het stimuleren van de prostaat bij mannen. De prostaat is een erogene zone die, wanneer gestimuleerd, intens genot en zelfs orgasmes kan opwekken. Prostaat dildo's hebben vaak een gebogen of hoekige vorm en een slanker uiteinde om gerichte druk op de prostaat uit te oefenen.


  Hoe kies je de juiste dildo?

  Formaat en vorm Bij het kiezen van een dildo is het belangrijk om rekening te houden met het formaat en de vorm die het beste bij jouw behoeften en comfortniveau passen. Als je nieuw bent met seksspeeltjes, kun je beginnen met een kleiner formaat en geleidelijk naar grotere maten werken. Houd rekening met de lengte, omtrek en kromming van de dildo, omdat deze factoren de mate van stimulatie en het gevoel tijdens gebruik kunnen beïnvloeden.

  Materiaal en textuur

  Dildo's zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder siliconen, rubber, glas en metaal. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Siliconen en rubber zijn zacht en flexibel, terwijl glas en metaal stevig en glad zijn. Kies een materiaal op basis van je persoonlijke voorkeuren en het type stimulatie dat je zoekt. Houd ook rekening met de textuur van de dildo, zoals ribbels of aders, die extra sensatie kunnen toevoegen.

  Functionaliteit en opties

  Overweeg welke extra functies en opties je wilt in een dildo. Vibrerende dildo's bieden bijvoorbeeld extra stimulatie, terwijl strap-on dildo's het mogelijk maken om een partner te penetreren. Dubbelzijdige dildo's zijn geschikt voor gelijktijdig gebruik door twee personen of voor dubbele penetratie bij één persoon. Denk na over hoe je van plan bent om de dildo te gebruiken en welke functies je seksuele ervaring kunnen verbeteren.

  Veiligheid en hygiëne

  Bij het kiezen van een dildo is het essentieel om aandacht te besteden aan veiligheid en hygiëne. Kies voor speeltjes gemaakt van lichaamsveilige, niet-poreuze materialen zoals siliconen, glas of metaal, omdat deze gemakkelijker te reinigen en steriliseren zijn. Vermijd speeltjes gemaakt van poreuze materialen, omdat deze bacteriën en schimmels kunnen herbergen, zelfs na grondige reiniging. Controleer ook of de dildo een basis of een verdikking heeft die voorkomt dat hij te ver naar binnen wordt geduwd tijdens anaal gebruik.

  Waarom een condoom gebruiken met een dildo?

  Het gebruik van een condoom met een dildo kan verschillende voordelen hebben, zoals het bevorderen van hygiëne, het vergemakkelijken van de reiniging en het verminderen van het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen  (SOA's) bij het delen van speeltjes. Condooms kunnen helpen om bacteriën en andere ziekteverwekkers van het speeltje te weren en zo de kans op infecties te verkleinen. Daarnaast kan het gebruik van een condoom het reinigingsproces vergemakkelijken, omdat het de dildo beschermt tegen contact met lichaamsvloeistoffen.

  Condooms en dildo's voor anale seks

  Bij anale seks is het gebruik van een condoom met een dildo extra belangrijk vanwege het hogere risico op het overdragen van bacteriën en SOI's. Een condoom helpt om de dildo schoon te houden en voorkomt dat bacteriën van het rectum in contact komen met andere lichaamsdelen, zoals de vagina. Het is ook essentieel om een glijmiddel op water- of siliconenbasis te gebruiken om het risico op letsel en ongemak te verminderen.

  Condoomgebruik en het delen van seksspeeltjes

  Als je van plan bent om een dildo met een partner te delen, is het gebruik van een condoom cruciaal om het risico op het overdragen van SOI's te verminderen. Zorg ervoor dat je een nieuw condoom gebruikt wanneer je van partner wisselt of wanneer je het speeltje van de ene lichaamsopening naar de andere verplaatst (bijvoorbeeld van de anus naar de vagina). Dit helpt om kruisbesmetting en de verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen.

  Het belang van glijmiddel bij het gebruik van een dildo

  Glijmiddel is een essentieel hulpmiddel bij het gebruik van een dildo, omdat het wrijving vermindert en penetratie comfortabeler en plezieriger maakt. Het helpt om ongemak of pijn te voorkomen die kan optreden door droogheid of wrijving tijdens het gebruik van een seksspeeltje. Bovendien vermindert glijmiddel het risico op beschadiging van het speeltje en maakt het anale seks gemakkelijker en veiliger.

  Welke soorten soorten glijmiddel zijn geschikt voor een dildo?

  Er zijn drie hoofdtypen glijmiddel: op waterbasis, op siliconenbasis en op oliebasis. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen:

  • Waterbasis: Glijmiddelen op waterbasis zijn veelzijdig, veilig voor gebruik met de meeste seksspeeltjes en condooms, en gemakkelijk af te wassen. Ze drogen echter sneller uit dan andere soorten glijmiddel en moeten mogelijk vaker opnieuw worden aangebracht.

  • Siliconenbasis: Siliconen glijmiddelen zijn duurzamer dan glijmiddelen op waterbasis en drogen niet uit, waardoor ze ideaal zijn voor langdurig gebruik of wateractiviteiten. Ze zijn echter niet geschikt voor siliconen seksspeeltjes, omdat ze het materiaal kunnen beschadigen.

  • Oliebasis: Oliebasis glijmiddelen zijn langdurig en bieden een gladde, zijdeachtige textuur. Ze zijn echter niet compatibel met latex condooms, omdat ze het latex kunnen afbreken en de effectiviteit van het condoom kunnen verminderen. Bovendien kunnen ze vlekken op lakens en kleding veroorzaken en zijn ze moeilijker af te wassen.

  Glijmiddel en materiaalcompatibiliteit

  Bij het kiezen van een glijmiddel is het belangrijk om rekening te houden met de compatibiliteit met het materiaal van je dildo. Gebruik geen siliconen glijmiddel met siliconen speeltjes, omdat het glijmiddel het materiaal kan aantasten en de levensduur van het speeltje kan verkorten. Glijmiddel op waterbasis is veilig voor gebruik met de meeste materialen, waaronder siliconen, rubber, glas en metaal. Bij het gebruik van latex condooms, vermijd glijmiddelen op oliebasis, omdat ze het latex kunnen afbreken en de effectiviteit van het condoom kunnen verminderen.

  Onderhoud en reiniging

  Het is essentieel om je dildo na elk gebruik grondig te reinigen om bacteriën, schimmels en andere ziekteverwekkers te verwijderen. Afhankelijk van het materiaal van je dildo zijn er verschillende reinigingsmethoden:

  • Siliconen, glas en metalen dildo : Deze kunnen worden gereinigd met milde zeep en warm water, of door ze te koken in water gedurende 5-10 minuten om ze te steriliseren. Zorg ervoor dat je speeltje volledig waterdicht is voordat je het onderdompelt.

  • Rubber, TPE en andere poreuze materialen: Reinig deze met milde zeep en warm water, maar houd er rekening mee dat ze niet volledig kunnen worden gesteriliseerd vanwege hun poreuze aard. Overweeg een condoom te gebruiken om de hygiëne te verbeteren.

  Laat je dildo na het reinigen volledig drogen voordat je hem opbergt.

  Bewaren van je dildo

  Bewaar je dildo op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht of extreme temperaturen. Gebruik indien mogelijk een opbergtas of -doos om te voorkomen dat het speeltje in contact komt met stof, vuil of andere voorwerpen die het materiaal kunnen beschadigen. Houd speeltjes van verschillende materialen gescheiden om chemische reacties of materiaaldegradatie te voorkomen.

  Veelgestelde vragen over de dildo

  • Zorg ervoor dat je een dildo kiest die gemaakt is van lichaamsveilige, niet-poreuze materialen zoals siliconen, glas of metaal.

  • Gebruik altijd glijmiddel om wrijving te verminderen en penetratie comfortabeler te maken. Kies bij anaal gebruik een dildo met een basis of een verdikking om te voorkomen dat hij te ver naar binnen wordt geduwd.

  • Reinig je dildo grondig na elk gebruik en bewaar hem op een schone, droge plaats. - Vervang je dildo bij tekenen van materiaaldegradatie om de veiligheid en hygiëne te garanderen.

  Tips voor beginners

  • Begin met een kleiner formaat en werk geleidelijk naar grotere maten toe, afhankelijk van je comfortniveau. - Kies een eenvoudige, gladde dildo van een zacht materiaal zoals siliconen om te wennen aan het gevoel van penetratie. -

  • Gebruik altijd voldoende glijmiddel op waterbasis om ongemak en wrijving te minimaliseren.

  • Neem de tijd om je lichaam en je voorkeuren te leren kennen en experimenteer met verschillende hoeken, snelheden en dieptes.

  Communiceer met je partner (indien van toepassing) over je wensen, grenzen en comfortniveau tijdens het gebruik van een dildo.

  Gebruik met een partner

  • Bespreek vooraf je wensen, grenzen en eventuele zorgen met je partner.

  • Overweeg het gebruik van een strap-on dildo als je geïnteresseerd bent in penetrerende seks met een partner.

  • Gebruik een condoom op de dildo om het risico op het overdragen van seksueel overdraagbare infecties te verminderen bij het delen van het speeltje.

  • Communiceer tijdens het gebruik van de dildo met je partner om ervoor te zorgen dat jullie beiden comfortabel en tevreden zijn.

  • Experimenteer met verschillende posities, snelheden en dieptes om nieuwe sensaties en ervaringen te ontdekken samen met je partner.

  Conclusie: genieten van een gezond en bevredigend seksleven met dildo's

  Conclusie: genieten van een gezond en bevredigend seksleven met dildo's Dildo's zijn veelzijdige en populaire seksspeeltjes die een waardevolle aanvulling kunnen zijn op je seksleven, of je nu solo speelt of met een partner. Door de juiste dildo te kiezen op basis van formaat, vorm, materiaal en functionaliteit, kun je je seksuele ervaringen verrijken en nieuwe vormen van genot ontdekken. Het is essentieel om aandacht te besteden aan veiligheid, hygiëne en onderhoud bij het gebruik van dildo's. Dit omvat het kiezen van lichaamsveilige materialen, het gebruik van glijmiddel, het reinigen en bewaren van je speeltje en het vervangen ervan wanneer dat nodig is. Door deze richtlijnen te volgen, kun je genieten van een gezond en bevredigend seksleven met dildo's. Voor beginners is het belangrijk om de tijd te nemen om je lichaam en voorkeuren te leren kennen en te experimenteren met verschillende soorten dildo's en technieken. Bij gebruik met een partner is communicatie van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat beide partijen comfortabel en tevreden zijn. Dildo's kunnen een opwindende en plezierige manier zijn om je seksleven te verrijken, jezelf en je partner beter te leren kennen en je seksuele horizon te verbreden. Met een breed scala aan opties en mogelijkheden, zijn er dildo's beschikbaar voor elke voorkeur en ervaringsniveau, waardoor je kunt genieten van een gezond en bevredigend seksleven.

  • Copyright © 2023 Condoom.nl