100% Durex, 100% betrouwbaar

Veilige seks/ veilig vrijen Kun je een condoom gebruiken onder de douche?

Kun je een condoom gebruiken onder de douche?

Terwijl je een duik neemt in de douche, kunnen je gedachten afdwalen... wat dacht je van seksueel baden? Iedereen houdt van een bad of douche, warm zeepwater en een stomende omgeving, maar gaat het goed samen met seks? Het antwoord is ja en ook nee.

Het is mogelijk om een uitstekende ervaring te hebben en veilig te blijven, maar er zijn een paar praktische en niet-zo-praktische dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat doucheseks je niet in heet water brengt.

Seks in het water: wees voorbereid en maak het jezelf gemakkelijk

Het klinkt misschien een beetje gek en doodt zelfs de spontaniteit, maar ervoor zorgen dat je alles in de badkamer of in de buurt van de hot tub hebt voordat je begint, is essentieel. Niemand wil halverwege vertrekken om iets te halen - dat is echt een passiemoordenaar.

Het is ook essentieel om na te denken over hoe comfortabel je bent; als je voor langere tijd staat, kunnen je voeten uitglijden en pijnlijk worden of, erger nog, je zou jezelf kunnen verwonden, dus zorg ervoor dat je iets zachts onder je voeten hebt, zoals een dikke handdoek of badmat (lelijk, ik weet het, maar beter dan een vervelende val).

Het is ook een goed idee om de verwarming aan te zetten, want kippenvel is geen mooi gezicht, en je weet wat extreme kou kan doen met de trots van een man (hij loopt snel leeg).

Gebruik geen zeep of douchegel

Het gebruiken van zeep of douchegel is een van de meest kritieke punten als het gaat om seks onder de douche; als je toch zeep of douchegel gebruikt, kan dit wrijving veroorzaken, waardoor condooms kunnen scheuren, wat kan leiden tot ongewenste zwangerschappen en overdracht van soa's.

Douchegel of zeep op de verkeerde plaatsen (vagina of anus) kan jeuken en tot een allergische reactie leiden. Je wilt toch niet dat je eerste ervaring met doucheseks een nare herinnering en vervelende uitslag achterlaat?

Het veiligste is om geen producten op basis van zeep te gebruiken en in plaats daarvan de natuurlijke gladheid (of een glijmiddel op siliconenbasis) van de douche/spa zijn werk te laten doen (beperk hoe lang je onder de douche blijft, je hoeft niet wil er de hele nacht zijn).

Doucheseks kan het beste snel worden genoten (afgezien van de crisis in de kosten van levensonderhoud). Je wilt niet eindigen als een gerimpelde pruim en nadenken over wat het met je haar zal doen! Begin misschien in het bubbelbad of de douche en neem het mee naar de slaapkamer.

Gebruik het juiste glijmiddel voor de klus

Maar als je aandringt op seks in het water of onder de douche, moet je glijmiddel op waterbasis van goede kwaliteit gebruiken. De reden dat wij de voorkeur geven aan glijmiddel op waterbasis is dat andere soorten glijmiddelen zoals vaseline, minerale olie en lotions latexcondooms kunnen afbreken, waardoor ze minder effectief zijn in het voorkomen van soa's en zwangerschap.

Glijmiddel op siliconenbasis is ook een goede keuze, omdat het langer meegaat dan op waterbasis en niet snel wegspoelt met water. Als extra bonus werkt het geweldig bij warme watertemperaturen - perfect voor stomende douches!

Heel vaak krijgen we de vraag: Mag je een condoom gebruiken onder de douche? en het antwoord is ja, maar om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren, is het een goed idee om op veilig te spelen en onze suggesties op te volgen. Hier is een korte herinnering aan wat je moet doen als je condoom in het heetst van de strijd scheurt.

De beste glijmiddelen voor seks in het water of onder de douche 

Dit zijn naar onze mening de beste glijmiddelen:

Condoom.nl Glijmiddel op waterbasis helpt je de dingen simpel te houden en je te concentreren op wat echt belangrijk is. Condoom.nl heeft geen onaangename geur of een sterke geur zoals andere glijmiddelen. Het belangrijkste is dat het alle smering biedt die nodig is voor een fantastische ontmoeting tussen de lakens (of in de hot tub) en niet plakkerig wordt.

Condoom.nl glijmiddel op waterbasis wordt gemakkelijk in de huid gewreven en geeft veel smering wanneer dat nodig is. Het is speciaal gemaakt om je huid te hydrateren. Het is geschikt voor voorspel en vaginale seks en werkt met alle condooms en seksspeeltjes.

Het is ideaal voor de gevoelige huid vanwege de zachte, plantaardige formule.

Durex Sensitive Glijmiddel op waterbasis is op waterbasis, maar niet waterig en zeer prettig in gebruik. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je het halverwege opnieuw moet aanbrengen, want met een paar druppels kom je een heel eind.

Durex Sensitive is een neutraal glijmiddel op waterbasis. Het is geschikt voor alle soorten seks en heeft geen smaak of geur. Het glijmiddel is een fantastische optie voor gevoelige personen of gewetensvolle shoppers. Je kunt het ook gebruiken voor anale seks vanwege de fijne textuur.

Op de huid voelt deze zijdezacht en niet plakkerig aan. Het verkleurt niet en droogt snel op stoffen. Je kunt het gemakkelijk schoonmaken met warm water en een handdoek. 

Bekijk ons volledige assortiment glijmiddelen door op de link te klikken.

Wat te doen als je condoom scheurt

Als je eindigt met een gescheurd condoom, is het tijd om actie te ondernemen. Stop allereerst onmiddellijk met seks hebben en gebruik geen condooms meer totdat je de kapotte hebt verwijderd en vervangen. Waarschijnlijk was het condoom al kapot toen je het omdeed, dus controleer de vervaldatum voordat je aan je sessie begint.

Verse condooms zijn slijtvast en het is moeilijk om ze te scheuren of te breken, maar als je dat doet, moet je overwegen of noodanticonceptie nodig is, omdat dit het risico op ongewenste zwangerschap kan helpen verminderen als het binnen 72 uur wordt ingenomen (24 uur is ideaal ). Het is ook verstandig om je te laten testen op soa's- je plaatselijke seksuele gezondheidskliniek kan je helpen.

Lees meer over hoe veilig condooms zijn.

Hoe je  ervoor kunt zorgen dat je condoom niet scheurt

Het is altijd het beste om te controleren of je een betrouwbaar condoom hebt voordat je met seks onder de douche begint. Vermijd het gebruik van een verlopen of beschadigd condoom, omdat deze veel sneller breken tijdens activiteiten op basis van water.

We raden ook aan om extra glijmiddel met zaaddodend middel te gebruiken bij het gebruik van condooms onder de douche, omdat dit kan helpen breuken of scheuren te voorkomen die kunnen optreden als gevolg van gladde oppervlakken en krachtige bewegingen. Zorg er ook voor dat je je condooms op de juiste manier opbergt wanneer je ze niet gebruikt, zodat ze niet beschadigd raken voordat je ze gaat gebruiken.

Tot slot, hoe werken condooms? Condooms zijn gemaakt van latexrubber, dat een barrière vormt tussen lichaamsvloeistoffen en zwangerschap en overdracht van soa's voorkomt - waardoor de veiligheid van beide partners wordt gegarandeerd. Bij correct gebruik (elke keer) zijn ze zeer effectief in het voorkomen van ongewenste zwangerschappen en het verspreiden van soa's.

Lees ook: Hoe lang zijn condooms houdbaar?

Conclusie

Ja, je kunt seks hebben onder de douche met een condoom, maar je moet wel extra voorzorgsmaatregelen nemen. Zorg ervoor dat je het juiste glijmiddel gebruikt, controleer of je condooms niet over de datum of beschadigd zijn en weet hoe lang je onder de douche staat, zodat je er niet uitziet als een gedroogde pruim!

Vergeet niet om altijd te controleren of jer condoom veilig is voordat je met seksuele activiteit begint en zorg ervoor dat je je laat testen op soa's na elke onbeschermde seks.

Veilig vrijen is super belangrijk - dus als je seks onder de douche gaat hebben, zorg er dan voor dat het veilig en verantwoord gebeurt! En vooral: geniet ervan! :)  • Copyright © 2024 Condoom.nl