100% Durex, 100% betrouwbaar

Intieme verzorging

Filteren
Sorteer op:

13 artikelen

  Waarom is het belangrijk om uw intieme delen te verzorgen?

  Een gezonde vagina beschermd zichzelf. De vagina maakt van nature melkzuur aan, hierdoor is de vagina zuurder dan ander lichaamsdelen. De PH waarde van een vagina is 5, de rest van het lichaam heeft een PH waarde van 7. Door gewone zeep te gebruiken kan de balans verstoord raken. Gewone zeep of douchegel hebben en PH waarde van 7.Was de vagina altijd met lauw warm water. 

  Top 5 vaginale klachten:

  1. Vaginale jeuk, soms echt om gek van te worden.
  2. Een visachtige, geur, die maakt onzeker omdat je eigenlijk bang bent dat andere mensen je ruiken.
  3. Overmatige afscheiding, je hebt de neiging om wel een paar keer per dag een schone slip aan te trekken.
  4. Vaginale droogheid
  5. Pijn bij de seks

  5 Tips bij intieme verzorging van vrouwen:

  1. Gebruik geen gewone zeep maar een verzorging product van Multi Gyn
  2. Gebruik lauw warm water voor het wassen van uw vagina 
  3. Veeg van voor naar achter na uw toiletbezoek, hiermee voorkomt u dat bacteriën uit de darmen in de vagina komen
  4. Niet krabben bij jeuk
  5. Ga bij aanhouden klachten naar de huisarts 


  Vaginale Flora

  In je vagina leven bacteriën en schimmels met elkaar samen. De vaginale flora noemen we dat. Ze vormen onze natuurlijke bescherming. Normaal is er een goede balans. Maar die kan verstoord raken dat kan bijvoorbeeld door medicijnen, menstruatie, zwangerschap, overgang , seks of stress. Gelukkig kan je lichaam dit meestal zelf wel oplossen.
  Soms lukt dat niet. Dan kunnen de ‘slechte’ bacteriën of schimmels de overhand krijgen en dat kan klachten geven. Welke klachten je daarvan krijgt hangt weer af van, of de balans is ontregeld door overgroei van schimmels of door overgroei van bacteriën.

  Vaak worden schimmelinfectie en bacteriële infectie met elkaar verward. Dat is dan jammer, omdat je het dan ook verkeerd behandelt, waardoor je klachten weer kunnen verergeren.

  Daarom nu even de verschillen op een rijtje:

  • Bij allebei heb je last van jeuk. Maar vaginale schimmel ruikt niet en geeft een wittige en vlokkerige afscheiding. 
  • Een bacteriële infectie ruikt visachtig. De afscheiding is kleurloos tot licht grijzig en kan overvloedig zijn.

  Bekijk ook even mijn vlogs over vaginale schimmel en bacteriële vaginose. Weet je het niet zeker, ga dan even langs je huisarts. Die klachten ontstaan omdat je vaginale flora uit balans is…dus…. Is het belangrijk dat je met producten aan de gang gaat die de balans herstellen. Ga nou niet zitten te rommelen met inlegkruisjes of wassen met zeep! want … zeep is echt slecht voor je vagina. Het kan je vaginale balans verstoren waardoor je juist weer meer ongemakken kunt krijgen.

  Met de medische hulpmiddelen van Multi-Gyn behandel je niet alleen de klachten, het voorkomt ook terugkerende vaginale ongemakken.

  Waarom hoort een anale doucht bij intiem verzorging?

  Een anale douche wordt vaak beschouwd als onderdeel van intieme verzorging om verschillende redenen, voornamelijk gerelateerd aan hygiëne en comfort tijdens anale activiteiten:

  1. Hygiëne: Een anale douche helpt om de endeldarm te reinigen door eventuele resten te verwijderen. Dit wordt vaak gedaan voorafgaand aan anale seksrimmen of prostaat massage om de hygiëne te verbeteren en de kans op bacteriële overdracht te verminderen.

  2. Comfort en Zelfvertrouwen: Het gebruik van een anale douche kan bijdragen aan een comfortabelere ervaring door de gebruiker een gevoel van reinheid en frisheid te geven. Dit kan ook het zelfvertrouwen en de ontspanning tijdens intieme momenten verhogen, wat belangrijk is voor een prettige ervaring.

  3. Gezondheid en Preventie: Door het reinigen van de anus en de directe omgeving kan een anale douche helpen bij het voorkomen van bepaalde gezondheidsproblemen, zoals infecties. Hoewel het geen vervanging is voor het gebruik van condooms of andere beschermingsmethoden, kan het een aanvullende stap zijn in het bevorderen van veiliger seks.

  4. Voorbereiding voor Medische Procedures: In sommige gevallen kan een anale douche ook worden gebruikt ter voorbereiding op medische procedures zoals colonoscopieën, hoewel de richtlijnen hiervoor specifiek door medisch personeel worden verstrekt.

  Het is belangrijk om te benadrukken dat hoewel anale douches door sommigen als nuttig worden beschouwd, ze niet noodzakelijkerwijs 'nodig' zijn voor iedereen die aan anale activiteiten deelneemt. Het is ook van cruciaal belang om de juiste methode en frequentie van gebruik te begrijpen om irritatie of andere problemen te vermijden. Als men overweegt een anale douche te gebruiken, is het raadzaam om zich goed te informeren over de juiste technieken en, indien nodig, advies in te winnen bij een medische professional.

  • Copyright © 2024 Condoom.nl