100% Durex, 100% betrouwbaar

Feiten en informatie Top 5 fabels over mannelijk masturberen

Top 5 fabels over mannelijk masturberen

Misschien heb je tijdens je jeugd veel mythen gehoord over het onderwerp masturbatie, waarvan er vele je destijds hebben doen afvragen of masturbatie schadelijk is. Hoewel de oorsprong van veel van deze mythen onduidelijk is, is het zeker dat ze bijna altijd ongegrond zijn en geen enkele grond hebben in de werkelijkheid.

Van de zeer dwaze mythen over masturbatie en de spontane groei van haar op de handpalmen tot de meer geloofwaardige beweringen over masturbatie en erectiestoornissen, er zijn genoeg valse waarheden als het gaat om jezelf te plezieren.

Volgens de Global Sex Survey van Durex masturberen zes op de tien mannen en vrouwen regelmatig en ongeveer een derde doet dit minstens wekelijks. Met zovelen van ons die er klaar voor zijn, is er nog nooit een betere tijd geweest om de top 5 van masturbatie mythen te doorbreken.

Kan masturbatie blindheid veroorzaken?

De NHS zet het record snel recht. Nee, masturberen kan niet leiden tot verlies van gezichtsvermogen of blindheid, hoe vaak je ook masturbeert. Dit is gemakkelijk, er zijn geen aanwijzingen dat masturbatie verband houdt met blindheid. Volgens de NHS zijn er verschillende ongebruikelijke claims met betrekking tot masturbatie, waaronder claims die de handeling niet alleen in verband brengen met gezichtsverlies, maar zelfs als een oorzaak van waanzin. 

Hoewel de oorsprong van deze mythe onduidelijk is, is het waarschijnlijk door de eeuwen heen gebruikt als een manier om met name jonge mannen ervan te weerhouden te masturberen. 

Masturbatie en harige handpalmen

Masturbatie kan op geen enkele manier leiden tot de groei van nieuw haar of de groei van het haar dat je momenteel hebt versnellen. Dus de volgende keer dat je gaat settelen om jezelf een traktatie te geven, kunt je er meer zeker van zijn dat de dingen halverwege niet plotseling harig worden.

Krijg ik een erectiestoornis door masturbatie?

Laten we deze simpel en to the point houden, want er is veel onzekerheid als het gaat om masturbatie en erectiestoornissen. Het antwoord is een volmondig nee, op voorwaarde dat je jezelf bezighoudt met normale en natuurlijke masturbatie en geen technieken gebruikt die je geslachtsweefsel kunnen beschadigen.

Volgens de International Society of Sexual Medicine (ISSM) is het idee dat normale, gezonde handmatige stimulatie erectiestoornissen veroorzaakt, zeker een mythe. Masturbatie kan zelfs veel voordelen hebben voor zowel mannen als vrouwen. De ISSM zegt echter verder dat de meer ongebruikelijke vormen van masturbatie problemen kunnen veroorzaken met het seksuele functioneren. Als je bijvoorbeeld ruw op je penis drukt, hem vouwt of buigt, kan dit leiden tot problemen.

Heeft masturbatie een lager aantal zaadcellen tot gevolg?

Je hebt dit misschien op een of ander moment zelf te horen gekregen dat je door te masturberen het aantal zaadcellen zo ver terugbrengt dat je, als je het vaak genoeg doet, er misschien niets meer over hebt. Nogmaals, dit is natuurlijk niet waar. Mannen hebben geen eindige hoeveelheid sperma die kan worden opgebruikt door te vaak te masturberen.

Volgens de NHS heeft masturberen geen effect op het aantal zaadcellen van een persoon, aangezien mannen continu sperma produceren. Toegegeven, als je net hebt geëjaculeerd (klaar gekomen bent), kan het zijn dat je een rustperiode nodig hebt voordat je weer kunt komen. Deze rustperiode geeft de testikels de tijd om als het ware hun voorraad aan te vullen.

Heeft masturbatie invloed op de penisgrootte?

Als jij een van de hoopvolle mensen bent die zich afvragen of masturbatie de penisgrootte kan vergroten, is het antwoord helaas vrij eenvoudig - nee. Er zijn geen aanwijzingen dat masturbatie de lengte van uw penis kan vergroten. Ook is er geen bewijs dat suggereert dat masturberen de penis kan verkleinen. Als je op een natuurlijke en comfortabele manier masturbeert, kun je er zeker van zijn dat je geen negatieve effecten zult ervaren.

Als je jezelf zorgen maakt over iets met betrekking tot masturbatie of seksuele gezondheid in het algemeen, vraag dan altijd advies of hulp van een getrainde zorgverlener.  • Copyright © 2022 Condoom.nl