100% Durex, 100% betrouwbaar

Veilige seks/ veilig vrijen 10 Tips voor je eerste keer seks

10 Tips voor je eerste keer seks

Dus je hebt besloten om voor de eerste keer seks te hebben. Of je nu op de middelbare school, universiteit, twintiger of vijftiger zit, je seksuele debuut maken kan een grote stap zijn. We krijgen veel berichten uit de samenleving over hoe “het verliezen van je maagdelijkheid” eruit zou moeten zien. Maar echt, er is niet één "juiste" manier om voor de eerste keer seks te hebben - en "maagdelijkheid" betekent hoe dan ook verschillende dingen voor verschillende mensen. Je zou je "eerste keer" kunnen zien als de eerste keer dat je je uitkleedt met een partner, een orgasme hebt met een partner, een seksuele ervaring met wederzijds goedvinden hebt, Jij bepaalt wat 'telt'.

Seks hebben verandert je niet, Veel mensen denken dat het hebben van seks voor de eerste keer iets fundamenteels verandert aan hen als persoon, vooral voor vrouwen. De persoon die je bent na de eerste seks is dezelfde als ervoor seks, net alsof je dezelfde persoon was voor en nadat je voor het eerst een ijsje at.
Dat gezegd hebbende, je wilt niet dat de hersenen bevriezen als je voor het eerst een ijsje eet. En je wilt waarschijnlijk dat je eerste keer seks, wat dat ook voor jou betekent, leuk en plezierig is voor zowel jou als je partner. 

Bekijk ook eens: De penis:, alles waar naar je nieuwsgierig bent.

1:Kies een locatie

Zoek een plek waar je intiem kunt zijn zonder dat je je zorgen hoeft te maken over binnenvallen of onderbroken worden. Als je huisgenoten hebt of bij familie woont, probeer dan een moment te vinden waarop ze er niet zijn. Als je het niet in het comfort van je eigen huis kunt doen, zorg er dan voor dat je niet ergens bent waar omstanders je per ongeluk kunnen zien, en onthoud dat seks in het openbaar illegaal is. Idealiter ben je ergens waar je je prettig voelt.

2:Vergeet wat je hoorde over de "eerste keer"

We krijgen veel berichten over seks vanuit de media en de samenleving. Probeer je niet te concentreren op wat je hebt geleerd over 'maagdelijkheidsverlies' van tv, films of zelfs je vrienden, want in het echte leven kunnen de ervaringen van mensen zo verschillen van die van elkaar. Schrap alle verwachtingen; de eerste keer dat we seks hebben, is meestal niet onze beste. Bovendien zijn veel dingen die je over de eerste keer hoort absoluut niet waar. Niet iedereen bloedt de eerste keer, heeft pijn of geniet er zelfs van - en als je in die categorieën valt, weet dan dat er niets mis met je is.

3:Bepaal wat voor soort seks je wilt hebben

Wat betekent voor het eerst seks voor jou? Heb je voor het eerst orale seks? Ga je voor het eerst naakt met een partner? Je eerste keer dat je penis-in-vagina seks hebt? “Je kunt ja of nee zeggen, op alles en nog wat. Je mag beslissen wat je met je lichaam doet en hoe. Er zijn veel manieren om seks te hebben. Het is niet alleen penis-in-vagina. Het gaat niet altijd om geslachtsdelen. Er is geen resultaat om te ‘bereiken’ en geen ‘doel’ om te bereiken.”

Als je niet zeker weet hoe je wilt dat de eerste keer dat je seks hebt, eruitziet of aanvoelt, neem dan wat tijd voor inleving en masturbatie voordat je verder gaat. Als je dit leest en denkt: 'Maar hoe weet ik wat me opwindt?' of 'Ik heb iemand anders nodig om me op te winden'. Neem de tijd om met jezelf te daten, seks met jezelf te hebben en erachter te komen hoe je het leuk vindt om aangeraakt te worden voordat je een partner aan de mix introduceert.

4:Kies een partner die je kunt vertrouwen

Een partner die je onder druk zet om seks te hebben als je je er niet klaar voor voelt, is geen goede partner. Je hoeft geen relatie te hebben met de eerste persoon met wie je seks hebt, maar je moet je wel veilig en op je gemak bij hem voelen.
Als je voor de eerste keer seks hebt, zorg er dan eerst en vooral voor dat je met iemand bent die je vertrouwt, dat je echt klaar bent om seks te hebben en dat je je helemaal niet onder druk gezet voelt om het gewoon af te vinken. Vergeet niet om langzaam te gaan, aandacht te besteden aan hoe je je voelt en aanwezig te blijven. Als je denkt dat je klaar bent om seks te hebben, maar dan, nadat je bent begonnen, besluit dat je wilt stoppen, is dat ook goed.

5:Enthousiaste stemming is de sleutel

In dat opzicht is het krijgen en geven van enthousiaste stemming een cruciale manier om ervoor te zorgen dat zowel jij als je geliefde niet alleen maar in seks duiken omdat je denkt dat je "zou moeten" of om de andere persoon tevreden te stellen. Zorg ervoor dat je enthousiast instemt met alles wat jullie samen doen. Enthousiast is een belangrijk onderdeel van die zin. Ga niet zomaar ergens mee akkoord - zorg ervoor dat je er enthousiast over bent.

6:Praat over veilig vrijen met condoom

Bepaal voordat je seks hebt welke veiligere seksuele maatregelen je gaat nemen. Als je seks hebt die tot zwangerschap kan leiden, gebruik een condoom. Als je orale seks hebt, gebruik je ook een condoom om je te beschermen tegen soa's Als je besluit dit niet te doen, ken dan de risico's en voel je je er er prettig bij? Ontwikkel jezelf, praat met je partner en bereid je van tevoren voor - het is een goed idee om condooms of beflapjes op je nachtkastje te hebben staan, klaar voor gebruik.
Gesprekken over veiliger vrijen hoeven niet ongemakkelijk te zijn. Maak een grap als ijsbreker en praat van tevoren over bescherming - het is GEEN stemmingsmoordenaar. Je zult je zoveel meer op je gemak voelen en klaar voor plezier als je je op dit front veilig voelt.

7: Deel je grenzen

Als je het hebt over veiliger vrijen, praat dan ook over je grenzen. Zijn er dingen die je absoluut wilt dat je eerste keer seks hebt, of dingen die je absoluut niet wilt hebben? Deel ze. Als u in het verleden aanranding of misbruik heeft meegemaakt, wat kan uw partner dan doen om u een veilig gevoel te geven?
Zijn er plekken waar je graag aangeraakt wordt? Hoe zit het met gebieden of bewegingen die je ongemakkelijk maken? En weet je wat de 'nee'- en 'go'-zones van je partner zijn? Ik stel voor om dit gesprek te voeren voordat je aan de slag gaat om de druk van de hitte van het moment te halen.

8:Focus op voorspel

Besteed veel tijd aan zoenen, vrijen en elkaar aanraken voordat je seks hebt. Kom in de stemming door eerst droog te neuken Door veel tijd aan het voorspel te besteden, word je opgewonden, en maakt je lichaam eigen glijmiddel aan (als je een vrouw bent) en voel je je goed tegen de tijd dat je begint met vrijen - waardoor seks zoveel beter zal voelen, wat er ook gebeurt soort seks dat je hebt.

9:Glijmiddel toevoegen

Als je seks hebt waarbij penetratie nodig is, zal het gebruik van glijmiddel het comfort verhogen, de kans op letsel of pijn verminderen en zelfs seks aangenamer maken. Glijmiddel is vooral nuttig voor penetrerende seks, maar het is ook geweldig voor elke vorm van externe stimulatie. Als je nog nooit glijmiddel hebt gebruikt, probeer er dan van tevoren mee te masturberen om te zien hoe het is.

10:Probeer in het moment te blijven

Als je seks hebt, concentreer je dan op hoe je je voelt, niet op hoe je eruit ziet. Maak je GEEN zorgen over hoe je lichaam eruit ziet. Perfectie bestaat niet - seks is vaak ongemakkelijk, rommelig en grappig. Er is een enorm scala aan ervaring.

Veel plezier

Seks gaat over plezier, en het zou leuk moeten zijn, dus probeer het wat losser te maken! Naast proberen in het moment te blijven, weet dat het oké is als dingen niet precies gaan zoals gepland. We idealiseren vaak onze eerste keer seks, terwijl het in werkelijkheid de eerste paar keer snel, ongemakkelijk of vallen en opstaan kan zijn, en dat is oké. Als je een seksstandje probeert en het lukt niet, of je krijgt een condoomverpakking niet snel open, wat de hik ook is, probeer het dan weg te lachen en geniet ervan.

Bekijk ook eens: Tips voor de eerste keer anale seksOok interessant

  • Copyright © 2023 Condoom.nl