100% Durex, 100% betrouwbaar

Condoom advies Waar kun je condooms kopen?

Waar kun je condooms kopen?

Of je nu een tiener bent die net het liefdespad betreedt, of een dertiger die zoekt naar een betrouwbare keuze: condooms zijn essentieel voor veilige intimiteit. Maar waar begin je met zoeken in de zee van opties? Van supermarkten tot online winkels, hier een blog over waar je die bescherming kunt scoren. Lees verder en zorg dat je altijd voorbereid bent! #VeiligGenieten

Je kunt in Nederland makkelijk condooms kopen in tankstations, sexshops, supermarkten, drogisterijen en apotheken. Het grote nadeel is dat je de condooms uit een schap moet pakken of erger nog bij de servicebalie, iedereen ziet dat je condooms koopt. Wil je dit absoluut niet, koop dan online bij een speciaalzaak als Condoom.nl. Ons motto, niemand ziet dat je condooms besteld hebt .

Voor de eerste keer condooms kopen

Bij seksuele activiteiten staat veiligheid voorop, en condooms vormen een essentieel onderdeel van die veiligheid. Ze bieden niet alleen bescherming tegen ongewenste zwangerschappen, maar ook tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's). Maar waar moet je nu precies op letten bij het kopen van condooms? Dit artikel geeft je enkele belangrijke punten om in gedachten te houden.

1. Juiste Maat

Net als kleding, komen condooms in verschillende maten. Een condoom dat te groot is, kan afglijden, en een te klein condoom kan knellen of zelfs scheuren. Meet de omtrek van de erectie om de juiste maat te bepalen. Condoommaten worden meestal aangegeven in 'nominaal breedte', die de breedte van het condoomvlak aangeeft. My Size condooms in 9 verschillende maten of Mister Size condooms in 7 verschillende maten

2. Materiaal

Condooms worden gemaakt van verschillende materialen, waarvan latex het meest voorkomende is. Voor mensen met een latexallergie zijn er alternatieven beschikbaar zoals polyurethaan of polyisopreen. Er zijn ook lamsvliescondooms, maar deze bieden geen bescherming tegen SOA's.

3. Betrouwbare Merken en Winkels

Niet alle condooms zijn van gelijke kwaliteit. Het is belangrijk om te kiezen voor een bekend merk en te kopen bij een betrouwbare winkel of online aanbieder. Condooms moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen, dus controleer of ze een CE-markering of een BSI-kitemark hebben, die aangeeft dat ze getest zijn en veilig bevonden.

4. Houdbaarheidsdatum

Condooms hebben een houdbaarheidsdatum die je altijd moet controleren. Verlopen condooms kunnen uitdrogen of scheuren, wat het risico op breken verhoogt. De houdbaarheidsdatum staat meestal op de verpakking.

5. Type Condoom

Er zijn verschillende types condooms op de markt, afhankelijk van jouw voorkeuren en behoeften. Er zijn geribbelde of genopte condooms voor extra stimulatie, dunne condooms voor meer gevoel, gekleurde of smaakvolle condooms voor wat variatie, en condooms met glijmiddel of zaaddodend middel voor extra bescherming.

Veilig vrijen is een verantwoordelijkheid die iedereen moet nemen. Condooms zijn een effectieve manier om jezelf en je partner te beschermen tegen ongewenste zwangerschappen en SOA's. Door rekening te houden met de bovenstaande factoren bij het kopen van condooms, kun je ervoor zorgen dat je de beste keuze maakt voor jouw specifieke behoeften en omstandigheden. Wees veilig en geniet van je seksleven.

Kun je condooms kopen bij Etos of Kruidvat?

Beide drogisterijen verkopen condooms in de winkel. Kruidvat heeft bij de kassen een display hangen met een aantal varianten Durex en hun eigen merk condooms.  Etos heeft in de winkel een schap met condooms en glijmiddelen waaruit je en keus kunt maken. Het is niet altijd prettig om in een winkel bij het schap van de condooms een keuze te maken. De kans dat iemand je ziet is groot. Vaak is het assortiment beperkt.  Condooms kopen in de supermarkt.  Ook hier staan de condooms vaak bij de service balie of een plek waarbij de kassière ze goed in de gaten kan houden om diefstal te voorkomen. Het assortiment is meestal een 3 of 4 producten uit de Durex lijn en een aantal condooms van eigen merk.  

Wat is de minimum leeftijd om condooms te kopen?

Er is geen minimum wettelijke leeftijd gesteld voor het kopen van condooms. Dus in alle winkels en online kun je altijd condooms kopen, niet zoals met alcohol dat je alleen op vertoon van je ID kan kopen. Er zijn sommige sexshops die wel een minimale leeftijd stellen om binnen te komen.   

Zijn eigen merk condooms net zo goed als Durex?

(41 beoordelingen)
7,95
Dit product is momenteel niet leverbaar

Ja, ook eigenmerk condooms zijn goed. Als je twijfelt aan de kwaliteit van onze condooms kun je het beste de reviews lezen. Deze zijn lovend. De Condoom.nl Extra Dun condooms staan in de top 5 best verkochte condooms. Alle condooms die in de EU verkocht worden moeten, voldoen aan de wettelijke eisen. Dit betekend dat een fabrikant garant staat voor de kwaliteit van de condooms. Een condoom is een medisch hulpmiddel, moet voldoen aan heel strenge eisen ter voorkoming van seksueel overdraagbare aandoeningen. Indien blijkt dat uit onderzoek of na klachten van consumenten dat de condooms niet voldoen aan deze eisen dan verliest de fabrikant de licentie om nog condooms te leveren in Europa. Dit zullen ze niet riskeren. Ook de condooms van Condoom.nl hebben een CE keurmerk en zijn net zo goed als Durex condooms  Het grote voordeel van online bestellen is dat je tijd kunt nemen om je juiste condoommaat te kiezen.  

Worden condooms vergoed door een ziektekosten verzekering?


Bij sommige zorgverzekeringen als CZ krijg 50 condooms per jaar. Dit zijn dezelfde condooms als Condoom.nl standaard. Er zijn ook diverse verzekeringen waarbij je jaarlijks een vergoeding krijgt. Je kunt dan bij ons condooms bestellen en de factuur indienen voor vergoeding.  Bij Just.nl kun je verzekering afsluiten en krijg je voor € 9,95- 50 condooms opgestuurd.    

Kruidvat condooms

Kruidvat classic condooms kun je alleen bij de kruidvat winkels kopen. 

Lees ook: onze collectie cockringen
  • Copyright © 2024 Condoom.nl