100% Durex, 100% betrouwbaar

Veilige seks/ veilig vrijen Waarom je vaseline niet als glijmiddel moet gebruiken?

Waarom je vaseline niet als glijmiddel moet gebruiken?

Een ding is zeker, glijmiddel maakt seks leuker en gemakkelijker. Vaak wordt gedacht dat je vaseline kunt gebruiken als glijmiddel. Maar het kan meer kwaad dan goed doen. Hieronder leggen we uit waarom dat je beter geen vaseline kunt gebruiken als glijmiddel.

Vaseline als glijmiddel? Niet doen!

Hieronder vind je het antwoordt waarom vaseline als glijmiddel niet geschikt is. Vaseline is een zalf op oliebasis die mensen kunnen gebruiken om de droge huid te hydrateren en te verzachten. Je zou het kunnen gebruiken als glijmiddel echter zijn er wel een aantal grote nadelen.

opgeblazen condoom
  1. Vaseline is een product op olie basis. Zoals we al in meerdere blogs hebben beschreven gaan condooms kapot door er iets op te smeren op olie basis. Probeer het zelf maar eens. Blaas een condoom op, leg er een knoop in en wrijf er vaseline op. Je zult verbaasd zijn hoe snel het condooms uit elkaar klapt. Dit gebeurt bij elk product op olie basis. De olie lost de rubberlatex op en verliest daardoor zijn kracht. Dus wil je geen SOA of ongewenste zwangerschap gebruik geen vaseline.
  2. Glijmiddel is vaak op waterbasis en kan zo geen kwaad voor je huid of intieme delen. Vaseline is vet en lost niet op en is bijna niet uit of van je vagina af te halen. Als je goed het etiket van vaseline leest is net product gemaakt voor uitwendig gebruik. Het is ook nooit de bedoeling van de makers geweest om vaseline als glijmiddel aan te prijzen.
  3. Door vaseline te beruiken kun je vaginale infecties oplopen, de zogenaamde bacteriële vaginose. Deze infectie zorgt ervoor dat je vagina sterk gaat ruiken naar vis. Dit is geen SOA en is te behandelen met een antibiotica of een vaginale was emulsie.
  4. Vaseline bevat minerale olie die de vagina irriteert en mogelijk pijn, jeuk, een branderig gevoel en zelfs huiduitslag kan veroorzaken.
  5. Het is niet zo effectief als glijmiddel. Vaseline is een vaste substantie, je wilt seks aangenamer maken en een sensuele ervaring mee beleven. 
  6. Vaseline is slecht schoon te maken uit je lakens of je net aangeschafte lingerie.
  7. Vaseline is net geschikt voor anaal gebruik. Het zal de mogelijk pijn bij anale seks niet verminderen.  Gebruik voor anale seks een anaal glijmiddel, ze zijn er niet voor niets.   
  8. Vaseline beschadigd je vibrator gemaakt van siliconen. De vaseline lost dit op, zonde toch?  .
Kun je vaseline gebruiken als glijmiddel

Conclusie: Waarom je geen Vaseline kunt gebruiken als glijmiddel?

Technisch gezien je vaseline als glijmiddel gebruiken, we raden het stek af. Het is goedkoop, glad en glycerine vrij, dat dan wel. Zoals hierboven beschreven zijn er meer nadelen als voordelen.

Kun je je aftrekken met Vaseline?

Ja, je kunt je aftrekken met vaseline. Nadeel is dat het een vaste substantie is en daardoor niet fijn over de penis glijdt. Voor masturbatiekun je beter een glijmiddel op siliconenbasis gebruiken. Een glijmiddel op siliconenbasis gaat langer mee. Of gebruik met aftrekken de masturbatiecreme van Condoom.nl 

Waarom glijmiddel gebruiken?

verzorgend glijmiddel

Naar onze mening is er geen seksuele ervaring die niet kan worden verbeterd met een beetje extra smering. Om te beginnen kan het helpen om seks comfortabeler te maken, vooral als je je daar een beetje droog voelt. Daarnaast zijn er zo veel verschillende soorten glijmiddelen die je seks leven kunnen verrijken. 

Wat zijn betere glijmiddelalternatieven voor vaseline?

In plaats van vaseline raden we je ten zeerste aan om een product te kopen wat er voor gemaakt is .

Er zijn veel opties voor glijmiddel beschikbaar, waaronder:

Tot slot: 

Of je nu besluit om vaseline als glijmiddel te gebruiken of niet, het is belangrijk om je bewust te zijn van de voor- en nadelen om te bepalen of het een veilig en comfortabel glijmiddel is.

Er zijn nog meer producten niet moet gebruiken als glijmiddel, lees ons blog artikel: Wat je beter niet of wel kan gebruiken als glijmiddel?


Lees ook: onze collectie cockringen
  • Copyright © 2024 Condoom.nl