100% Durex, 100% betrouwbaar

Veilige seks/ veilig vrijen Is sperma doorslikken veilig?

Is sperma doorslikken veilig?

Wij begrijpen dat bescherming en seksualiteit nauw verbonden zijn en dat je wellicht nieuwsgierig bent naar : 'Is het veilig om sperma in te slikken?'. We onderzoeken dit vraagstuk grondig, en onderscheiden de harde feiten van misvattingen. We belichten de gezondheidsoverwegingen, potentiële gevaren en tips om veilige beslissingen te nemen in het vuur van passie. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

Zoals bij alle seksgerelateerde vragen, moet altijd rekening worden gehouden met seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Als je partner een seksueel overdraagbare infectie heeft, kun je door te pijpen en het slikken van sperma een soa oplopen. Je kunt het risico op een soa verminderen door voordat je pijpbeurt geeft niet je tanden te flossen of chips te eten. Je tandvlees kan hierdoor beschadigen waardoor de kans op een infectie toeneemt.

Daarom is het het beste om een uitgebreide seksuele gezondheidscontrole te laten uitvoeren voordat je seksueel actief bent met een nieuwe partner (dit geldt natuurlijk ook voor je partner). Draag bij twijfel een condoom om jezelf en je partner te beschermen.

Welke soa's kan ik krijgen door sperma door te slikken?

so test

Heb je onveilige seks gehad, twijfel niet en ga je laten testen. Waarschuw je partner en zorg dat je het niet verder doorgeeft.

Lees ook: Thuis anoniem op SOA testen

Wat is sperma?

zaadcel

Sperma is de troebele, witte vloeistof die vrijkomt uit de penis tijdens de ejaculatie. Het bestaat uit zaadcellen (spermatozoa genoemd) en een voedingsrijke vloeistof die zaadvloeistof wordt genoemd. Het doel van zaadvloeistof is om zaadcellen te transporteren en hun overleving tot vijf dagen mogelijk te maken, zodat bevruchting mogelijk is.

Bij elke ejaculatie komen ongeveer 100 miljoen zaadcellen vrij uit de penis. In de testikels worden zaadcellen geproduceerd. Van daaruit gaan de cellen een opgerolde buis binnen, de epididymis genaamd, waar ze worden opgeslagen en rijpen onder invloed van hormonen uit de testikels en de hypofyse. Een gemiddelde zaadlozing bevat 2,5ml vloeistof, een halve theelepel.

Daarna migreren de zaadcellen naar een lange, gespierde buis, de zaadleider genaamd, waar ze worden gecombineerd met zaadvloeistof die wordt uitgescheiden door twee ejaculatiekanalen. Het eindproduct is sperma

Is sperma zo eiwitrijk als iedereen zegt?

Het is niet slecht voor je. Ondanks zijn reputatie als een rijke bron van eiwitten, zou je waarschijnlijk liters moeten consumeren om gezondheidsvoordelen te zien.

Hoewel de hoeveelheid van persoon tot persoon varieert - afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd en gezondheid - is eiwit slechts een klein deel. Het is ongeveer een twintigste van de hele vloeistof.

Wat zit er nog meer in sperma?

Naast eiwit, koolhydraten en water, bevat het ook een aantal andere componenten, waaronder:

 • suiker, zowel fructose als glucose

 • natrium

 • citraat

 • zink

 • chloride

 • calcium

 • melkzuur

 • magnesium

 • potassium

 • ureum

Kan ik zwanger worden door orale seks en het slikken van sperma?

Nee, je kunt niet zwanger worden van sperma doorslikken. Wanneer je doorslikt, komt het in je spijsverteringsstelsel binnen, ver weg van de voortplantingsorganen.

Wel moet je opletten, want als je sperma van je mond naar het vaginale gebied verplaatst, is er een kleine kans op zwangerschap. Om er zeker van te zijn dat je je geen zorgen hoeft te maken, kunt je het beter niet aanraken en uitspugen. Was je handen na een pijpenbeurt.

Spugen of slikken?

Voor sommige mensen is sperma slikken een probleem, ze geven liever aan het in een tissue te spugen of in het toilet uit te tuffen. Maar ja. Als je het absoluut niet chill vindt moet je het niet evengoed willen proberen. Hartstikke lief natuurlijk als je daartoe bereid bent, maar stel je even voor dat je zo slecht gaat dat je moet kokhalzen. Of de boel uitproest, of zoiets. Sommige willen er niet eens aan denken om het in hun mond te hebben, zij maken vaak de pijpbeurt liever af me hun handen. Maar voor anderen is slikken van sperma natuurlijk, en kunnen genieten van de ervaring en intimiteit die hun partners bieden.

Wat is de smaak van sperma? Waar Ruikt het naar?

Sperma ruikt vaak licht naar chloor of ammoniak en smaakt licht zoet vanwege het hoge fructosegehalte. Dat gezegd hebbende, de smaak en geur van sperma kan van persoon tot persoon verschillen.

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de smaak en geur van sperma veranderen, waardoor het bitter, scherp of muskusachtig wordt. Dit kunnen voedingsmiddelen zijn zoals:

 • Alcohol

 • Asperges

 • Kool

 • Koffie

 • Zuivel

 • Knoflook

 • vleeswaren

 • uien

Van andere voedingsmiddelen wordt gezegd dat ze sperma zachter of zoeter laten ruiken of smaken, waaronder selderij, peterselie en ananas.

Rooktabak kan ook de smaak of geur van sperma veranderen. Bovendien kunnen sigaretten de kwaliteit, het aantal en de beweeglijkheid van het sperma verminderen en het voor je moeilijker maken om zwanger te worden.

Een andere factor die de geur of smaak van sperma kan beïnvloeden, is een infectie. Deze omvatten urineweginfecties (UTI's) en seksueel overdraagbare aandoeningen zoals chlamydia gonorroe en trichomoniasis. Als je sperma een vieze of "rotte" geur heeft, kan dit het eerste teken zijn van een genitale of urineweginfectie. Ga dan naar je huisarts of maak een afspraak met de GGD

Lees ook: SOA testen voor vrouwen

Kun je beter spugen of sperma slikken?

Nogmaals, het hangt echt af van de voorkeur, die zowel voor jou als voor je partner geldt. Als je het idee van klaarkomen in je mond echt niet leuk vindt, wil je waarschijnlijk voorkomen dat je partner een orgasme krijgt tijden het pijpen.

Voor sommige mensen is sperma slikken van een partner iets spannends. Wat jouw partner ook leuk vindt, het is altijd de moeite waard om het met je partner te bespreken. Als ze je graag zien sperma slikken na een pijpbeurt. kan dit een goede manier zijn om intimiteit op te bouwen en hun ervaring te verbeteren.

Hoe slik ik sperma door?

Er is geen truc om sperma slikken te vergemakkelijken, het is net zo normaal als je een drankje zou doorslikken. Er zijn echter enkele trucs om het soepeler te laten verlopen. Als je merkt dat je partner veel sperma heeft als hij komt, moet je het misschien in delen doorslikken.

Bij sommige mannen kan het sperma er hard uitschieten. Als dit gebeurt, kan het achter in je keel komen een kokhalsreflex veroorzaken. Een goede manier om dit probleem op te lossen, is door hem te laten weten wanneer hij zal komen. Dit zou je de tijd moeten geven om uw penis naar een hoek in je mond te brengen, zoals de wang.

Voor sommige mensen voelt niets beter dan het sperma van hun partner doorslikken, maar het kan zijn dat de smaak van het sperma van hun partner een beetje aanstootgevend is. Dan kunnen glijmiddel met een smaakje echt helpen. 

Sperma slikken of uitspugen?

 1. Zijn er gezondheidsrisico's verbonden aan het spugen of slikken van sperma?
  Slikken van sperma is meestal veilig, maar praat eerst over soa's en test jezelf. Slikken kan soa's overdragen, vooral als er wonden in je mond zijn. Beschermde orale seks met een condoom is veiliger. Soms zijn mensen allergisch voor sperma, wat zeldzaam is.

 2.  Als soa's geen probleem zijn, zijn er dan voordelen aan sperma slikken?
  Dit is lastiger te beantwoorden! Er zijn onderzoeken die een mogelijke verband tonen met een verbeterde stemming bij degenen die sperma slikken. Dit kan iets te maken kan hebben met de stemmings-verhogende eigenschappen in sperma en de hormonen en antioxidanten in sperma.

 3. Verteert sperma normaal?
  Ja, het gaat door je systeem zoals al het andere. De vloeistof is samengesteld uit spermatozoa en zaadplasma dat voornamelijk bestaat uit water en vervolgens wat eiwitten, evenals vitamines en mineralen. Dit betekent dat het net zo gemakkelijk verteerbaar is als elk ander voedsel dat je in je lichaam zou stoppen. 

 4. Ervan uitgaande dat je met een partner over soa's hebt gepraat en hebt besloten om condoomloze orale seks te hebben, moet je dan spugen of slikken?
  Dit zal voor iedereen anders zijn! Nogmaals, als je de soa-praat hebt gehad en er zeker van bent dat niemand soa's naar elkaar overdraagt, doe dan waar je je prettig bij voelt en praat zeker ook met je partner over waar ze zich prettig bij voelen.

Nu we de gezondheidsoverwegingen en basisprincipes uit de weg hebben geruimd, zijn er enkele andere overwegingen waarmee je ook rekening kunt houden:

 1. Allereerst, in welke positie zit je? Ligt hij op zijn rug met jou een beetje onhandig over hem heen gebogen? Of staat hij en zit je op je knieën? Dit is van belang, want als hij komt, zal het geen gecontroleerde, zaadlozing zijn. Dus als je in een positie bent waarin je geen controle hebt over wat er door je keel gaat begin je te hoesten of ergen verslik je jezelf.

 2. Daarover gesproken, laten we het snel hebben over face-fucking,  is face-fucking waar een man je hoofd grijpt en je gezicht neukt alsof het je vagina is. Pas op dat je niet verslikt in het vreugdesap.

 3. Er zijn een aantal dingen die veel mannen leuk vinden tijdens het pijpen waar je misschien niet zo van houdt. Kokhalzen op een penis, stikken op kom, tranende ogen, algemeen ongemak. Niet iets waar de meeste vrouwen de hele dag naar uitkijken, maar jongens vinden het leuk. Nogmaals: het is niet nodig als je dat niet wilt. Het is tenslotte jouw keuze, tenzij je toevallig een kerel bent die op de een of andere manier aan zijn eigen lul zuigt. 

 4. Maar er is één truc uit porno die eigenlijk best handig voor je is, als je op een oppervlak bent dat niet schoon hoeft te blijven. Sommige volwassen actrices doen dit waarbij ze doen alsof ze slikken, maar eigenlijk alles uit hun mond dribbelen in plaats van dat ze dat moeten doen. Goor? Ja. Effectief in een mum van tijd? Helemaal.

 5. Je kunt ook voorkomen dat je het helemaal doorslik vlak voordat hij komt en ergens handiger richt, zoals op een handdoek of je tieten.

 6. Maar als je het uitvecht, heb je niet veel tijd om ter plekke een oordeel te vellen over spugen versus slikken. Jongens zullen je over het algemeen waarschuwen wanneer ze op het punt staan te komen ("Ik kom."), maar het duurt meestal ongeveer 0,2 seconden voordat ze dat doen. Het is echt het beste als je ruim van tevoren waarschuwt. 

 7. Spugen vereist een tissue of papieren handdoek in de buurt, om nog maar te zwijgen van vingervlugheid als je om de een of andere reden probeert te verbergen dat je het uitspuugt. Direct daarna naar de badkamer rennen om het uit te spugen kan ongemakkelijk zijn, en misschien zelfs een beetje aanstootgevend, als je genoeg om hem geeft. 

 8. Sperma slikken is je enige andere optie. Slikken kan romantisch zijn als je echt van de man houdt. Je kunt nooit echt voorspellen hoe de smaak zal zijn, aangezien het van man tot man verschilt en afhangt van gezondheid, dieet, enz.  Het heeft 20 calorieën per theelepel, als dat belangrijk voor je is. Maar waarschijnlijk zou het niets uit moeten maken.

Lees ook: Waar zit de clitoris precies? • Copyright © 2024 Condoom.nl