100% Durex, 100% betrouwbaar

Glijmiddel en Massage


Merken glijmiddel


Soort glijmiddel


Inhoud


Smaak glijmiddel

Soort glijmiddel: Water basis
herstel alle filters
Filteren
Sorteer op:

42 artikelen

  Wat is glijmiddel?

  Glijmiddel is een middel wat gebruikt wordt tijdens seks of seksuele handelingen. Glijmiddel is niet altijd nodig maar kan wel verzachtend werken wanneer er niet genoeg vocht wordt aangemaakt door de vagina. De anus maakt van nature zelf geen vocht aan, daarom is het belangrijk glijmiddel te gebruiken tijdens anale seks.

  Waar breng je glijmiddel aan?

  Glijmiddel breng je aan op de intieme zondes, dit kan bij beide partners of bij een van de partners. Glijmiddel kan je aanbrengen voor en tijdens de seks of het masturberen. Zeker bij anale seks is het aan te raden om glijmiddel te gebruiken. Je kunt ook extra glijmiddel aanbrengen op het condoom, dit voorkomt dat je condoom scheurt en is comfortabel bij het vrijen. Gebruik geen glijmiddel in het condoom, hierdoor kan een condoom afglijden. Gebruik altijd glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis. Gebruik nooit een glijmiddel op oliebasis op je condoom, dit kan het condoom aantasten. Er zijn ook condooms met extra glijmiddel, deze condooms zijn dan al extra veilig.

  Waarom glijmiddel gebruiken?

  Glijmiddel is een fijn hulpmiddel om seks aangenaam en comfortabel te maken. Van nature maakt de vrouw glijmiddel aan. De vagina kan droger worden door leeftijd, zwangerschap, medicijngebruik, overgang of bijvoorbeeld chemotherapie. Door vaginale droogte kan bij het vrijen de binnenkant van de vagina beschadigen, hierdoor kan het pijnlijk worden. Dit is zeer eenvoudig te verhelpen door een beetje glijmiddel te gebruiken. Bij anale seks is het sterk aan te raden om extra glijmiddel te gebruiken, de anus maakt van nature geen vocht aan.

  Top 10 glijmiddelen

  Nr:    MerkProductInhoudPrijs
  1.DurexSensitive50ml€ 9,99
  2.DurexGlijmiddel Trio  3x 50ml 150ml       € 20.98
  3.Condoom.nl     Siliconen 100ml€ 7,95
  4.DurexPerfect Gliss anaal glijmiddel       50ml€ 12.99
  5.Pjur Original30ml€ 9,95
  6.Durex Strawberry50ml€ 9,95
  7.Durex Crazzy Cherry100ml€ 15,99
  8. Durex Orgasm Intense10ml€ 11,89
  9.Skyn All Night Long80ml€17,95
  10.Durex Natural250ml€ 19,99

  Glijmiddel van nature

  Een vrouw maakt van nature vocht aan wanneer zij opgewonden wordt. De hoeveelheid hiervan is afhankelijk van de hormonen, leeftijd, zwangerschap maar kan ook bepaald worden door chronische ziektes en daarbij horende medicijnen. Wanneer een vrouw niet genoeg vocht aanmaakt van nature wordt er vaak speeksel gebruikt om de intieme delen vochtiger maken. Speeksel droogt snel op en is daarom maar een tijdelijke oplossing. Glijmiddel is daarentegen een goede oplossing, de gel droogt niet snel op en zorgt voor meer comfort tijdens de seks of masturbatie.

  Wat kan je niet gebruiken als glijmiddel?

  Wij adviseren om geen producten te gebruiken bij intieme zones die daar niet voor bedoeld zijn. Een antwoord op deze vraag: "Wat kan je niet gebruiken als glijmiddel?", kan daarom heel uitgebreid worden. Wij focussen daarom liever op wat je wel zou kunnen gebruiken als glijmiddel en dat zijn natuurlijk glijmiddelen die daarvoor bedoeld en ontworpen zijn.

  Verschillende soorten glijmiddelen 

  Net als verschillende soorten condooms bestaan er ook verschillende soorten glijmiddel. Deze glijmiddelen zijn vaak gemaakt op siliconen, water of oliebasis. De basis van een glijmiddel is belangrijk in combinatie met een condoom. Bekijk altijd goed welke glijmiddelen gebruikt kunnen worden in combinatie met de condooms die je gebruikt. Je wit niet dat het condoom wordt aangetast door het glijmiddel.

  Glijmiddelen zijn gemaakt op basis van verschillende producten en kunnen ook verschillende extra toevoegingen bevatten. Je hebt namelijk glijmiddelen met smaak, geur en/of stimulans. De gel heeft vaak een eigen structuur en manier van gebruik, lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing voor je een product gaat gebruiken. De verschillende glijmiddelen worden opgedeeld in deze categorieën:

  Glijmiddel op basis van olie is niet te gebruiken in combinatie met condooms. Het glijmiddel is gemaakt van olie en dit kan het latex aantasten, het kan mogelijk oplossen. Olie is lastig op te ruimen, er is een hoop water en zeep nodig om het glijmiddel na gebruik schoon te maken.

  Glijmiddel op waterbasis

  Glijmiddel op waterbasis is te gebruiken in combinatie met vrijwel elk condoom en seks speeltje. Op de verpakking is altijd informatie te vinden over het gebruik in combinatie met andere producten, bekijk daarom ook beide verpakkingen wanneer je wilt combineren. Glijmiddel op waterbasis heeft vele voordelen in gebruik, deze hebben wij van Condoom.nl even op een rij gezet voor jullie:

  • Goed te combineren met condooms en speeltjes
  • Makkelijk schoon te maken
  • Geeft geen vlekken
  • Goedkoper vergeleken met glijmiddel op oliebasis

  Durex Naturel gljmiddel

  Durex Naturel Lubricant heeft PH-balans eigenschappen, waardoor de gel geschikt is voor zijn en haar geslachtsdelen. Durex Naturel Lubricant met hydraterende formule bevat 100% natuurlijke ingrediënten. Wil je meer weten over Durex Naturel glijmiddel, lees dan hier verder.

  Durex Orgasm Intense Gel 

  Durex Orgasm Intense Gel is een gel op waterbasis die de clitoris meer stimuleert. Deze gel op waterbasis is geen glijmiddel, het bevordert irritatie. Met dit glijmiddel bestel je als het ware orgasmes voor jouw vriendin of voor jezelf! Alle voordelen van dit glijmiddel lees je hier.

  Glijmiddel op siliconen basis

  Glijmiddel op siliconen basis is iets wat de laatste jaren steeds populairder wordt. Het glijmiddel heeft vele voordelen en zit daarom al vaak standaard op een condoom. De meeste merken maken gebruik van glijmiddel wat voorafgaand al op het condoom wordt aangebracht. De voordelen van glijmiddel op siliconenbasis luiden als volgt:

  • Droogt niet op, daarom werkt het langer
  • Voelt zacht aan
  • Je hebt er minder van nodig (in tegenstelling tot andere glijmiddelen)

  Aan ieder product zitten voor bepaalde mensen nadelen, mogelijke nadelen voor je zouden kunnen zijn:

  • Lost niet op met water, is daarom moeilijker te verwijderen (schoonmaken)
  • Het is duurder dan glijmiddel op waterbasis
  • Speeltjes van mindere kwaliteit siliconen kunnen worden aangetast

  Zaaddodend glijmiddel

  Zaaddodend glijmiddel is gemaakt om de zaadcellen die achterblijven na de seks te vernietigen. Condooms bevatten geen zaaddodend glijmiddel omdat de combinatie ervan kan zorgen voor een overgevoeligheid bij sommige mensen. Door deze combinatie komt een bepaalde stof vrij, namelijk nonoxynol-9, deze veroorzaakt de overgevoeligheid.

  Wel is er een alternatief beschikbaar, namelijk Contra Gel Green. Deze gel dood de zaadcellen niet maar verslechtert ze wel. De gel zorgt ervoor dat de cellen vertraagd worden met behulp van melkzuren. De zaadcellen kunnen daardoor moeilijk en te langzaam voortbewegen.

  Kan ik glijmiddel gebruiken tijdens de zwangerschap?

  Ja, tijdens de zwangerschap kan je zonder problemen glijmiddel gebruiken. Sommige vrouwen hebben juist tijdens de zwangerschap geen glijmiddel nodig, dit omdat zij vochtiger zijn. Wil je toch glijmiddel gebruiken dan is dit geen enkel probleem. De baarmoedermond is geheel afgesloten zo kan er niets naar binnendringen. 

  Welk glijmiddel kan ik gebruiken tijdens de zwangerschap?

  In principe kan je elk glijmiddel gebruiken tijdens de zwangerschap. Het maakt hierin niet uit of dit nu een glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis is. Wel bestaan er speciale glijmiddelen die je kan gebruiken tijdens de zwangerschap, maar deze zijn niet noodzakelijk om te gebruiken. 

  Glijmiddel voor meer comfort

  Een glijmiddel kan zorgen voor meer comfort in de slaapkamer. Een glijmiddel helpt de intieme zones zachter en vochtiger te maken waardoor er geen stroeve en mogelijk pijnlijke momenten naar voren komen. De stimulans wordt intenser wanneer de intieme delen vochtig zijn.

  Sommige glijmiddelen zijn ook prima te gebruiken als massage gel. Dit staat vermeld op de verpakking, niet alle glijmiddelen zijn hiervoor te gebruiken. Het is ook belangrijk om te weten dat je geen massageproducten kunt gebruiken als glijmiddel wanneer dit niet staat aangegeven. Massageproducten bevatten vaak stoffen die mogelijk condooms en speeltjes kunnen aantasten, zoals parfum en olie. Deze producten kunnen de intieme zones ook irriteren.

  Glijmiddel voor anale seks

  Hier bij Condoom.nl hebben we een reeks anale vriendelijke glijmiddelen die je vrijwel zeker zullen helpen op weg naar geweldige anale seks. Wil je hier meer over lezen dan verwijzen we je graag door naar onze blog over glijmiddel voor anale seks .

  Veilige seks

  Veilige seks betekend niet alleen het dragen van een condoom. Zoals eerdergenoemd kunnen bepaalde producten elkaar aantasten, het is daarom belangrijk allee verpakking goed te bestuderen voordat je producten kunt gaan combineren. Het is mogelijk dat producten elkaar aantasten waardoor de producten niet de garantie bieden die zij normaal wel bieden.

  Een combinatie van producten is wel mogelijk, wanneer je de juiste producten combineert is er niets aan de hand. Let wel op de volgorde, hiermee bedoelen we het aanbrengen van de producten. Breng altijd eerst het condoom aan voordat je glijmiddel aanbrengt, dit omdat wanneer je het glijmiddel eerst aanbrengt je een glibberig oppervlak creëert waardoor het condoom misschien af kan glijden.

  • Copyright © 2022 Condoom.nl